..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BÝNNUR EDÝSAN




28 Eylül 2007
Anlatýyor Gibiydim  
BÝNNUR EDÝSAN
Deðerini yitiren her þey adýna...


:FBJC:


Ýclâl Aydýn ‘Oysa ne çok þey anlatýyor gibiyim’ baþlýklý yazýsýnda ‘ Neden zaaflarýma yeniliyordum, neden tersini söylediðim halde olumsuz olaný barýndýrýyordum içimde, neden cesur olamýyordum kendi yaþamýma karþý, neden almam gereken acil kararlarý sürekli erteliyordum, neden kendimden uzaklaþýyordum?’ diye soruyordu kendine… Yatarak okuduðum yazýyý, masa baþýna geçerek okumaya devam ettim.

Bu sorularýn cevabýný bulmaktan ziyade yazýnýn devamýný okumak istedim önce. ‘Neden beni yaralamak isteyenlere daha çok açýyordum sinemi?’ sorusunda irkildim.’Daha çok mutlu olmak için onlarca sebebim varken ben neden hesabýný bitiremiyordum iç burukluðumun?’ satýrýnýn altýný çizdim ve düþündüm.

Bitmeyen ve dinmeyen iç burukluðunun sebebi yaralanmýþ olmak deðil midir? Acaba yaralayana olan zaafýmdan mý yoksa acýya olan merakýmdan mý yenilip tükendiðimi ilan etmiþtim?

Okumaya devam ettim…

Yazýnýn en can alýcý paragrafý :

‘Çünkü biliyorum ki öfke geçiyor. Bambaþka hallere bürünüyor duygular.Bir zamanlar uðruna ölürüm sandýðýn kiþiler, olaylar, önemler, utançlar baþka bir þeye dönüþüyor…Unutmak üzerine kurulu insan sistemi.Biraz susabilmeyi öðrenmek gerektiðini anladým.Kelimeler çok keskin, çok acýtýcýdýr ve kan döker.Bense beni þaþýrtacak kadar dövüþçü olup ortalýðý kan gölüne çevirebilirim.Ucundan kýyýsýndan aðzýmdan çýkanlarýn tesirini gördüðümden bu yana bunu çok tercih etmiyorum.Susulmuþ, söylenmemiþ çok þeyim var ömrüm boyunca.Oysa ne çok anlatýyor gibiyim…Her zaman frene bastým. Giderek daha çok basýyorum ve daha çok yoruluyorum.Arkamda yaralý býrakmak istemiyorum.Çünkü biliyorum yaralý insan tehlikelidir.’

Yazý bitince benim için artýk hiç bir anlamý olmayanlarý düþündüm...

Öfkem geçeli epey zaman oldu. Bir zamanlar adýna ille de aþk dediðim duygu bambaþka bir hale bürünürken içimdeki utançla önem yer deðiþtirmiþti bile . Keskin kelimelerle kan dökmek yerine susmayý tercih etmemin bir nedeni vardý elbette…Ardýmda yaralý býrakmak istemedim ilk defa.Tehlikesinden korktuðum için deðil ilk kez böylesi yaralandýðým için belki de.Oysa aylardýr ne çok konuþuyor ve ne çok anlatýyor gibiydim söylenmemiþ onca sözü üç noktayla saklamaya çalýþýrken…Frene basmanýn ne kadar zor olduðunu ve yorulduðumu çok iyi biliyorum ama hiç piþman deðilim. Ýnsan sisteminin unutmak üzerine kurulu olduðunuysa kabul ettim.

Þimdi hayata dair yine dimdik ayakta kalma, kan dökmeden ve can yakmadan yeniden baþlama zamaný… Guguk Kuþu romanýnda þöyle bir pasaj vardý ‘Ben yaþarsam gerçekleri yaþarým eðer yaþamýyorsam ya da yaþanmýyorsa benim atlarým aç deðil kimsenin samanýný yemezler; ben sýlama dönüyorum…’

Yani benim de atlarým aç deðil ve kimsenin samanýný yemeye asla tenezzül etmezler:)))))))


BÝNNUR EDÝSAN

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yaralýlar..
Gönderen: Mor Okyanus / , Türkiye
26 Aðustos 2009
Mümkünse ne yaralayalým, ne de yaralanalým aþk'ýn yolunda.. Ama öyle imkansýz bir dilek ki bu.. Her biten aþkýn ardýndan mutlaka bir yaralý olacak ve o yaralanan kiþi her zaman için en çok seven olacak, en çok fedakarlýk eden ve mücadele eden.. Kaleminize saðlýk sayýn yazarým.. Ýzedebiyat'a yeni üye oldum ve ilk yorumumu da size yapýyorum:)Sevgilerimle..

:: Aþk Yüklü
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
4 Temmuz 2009
Çok aþk var yazýlarýnýzda. Halbuki sizde daha baþka potansiyeller var. Aþk'ý biraz arka plana itiklerseniz yazýlarýnýzýn daha baþarýlý olacaðýný düþünüyorum. Saygýlar. YAZARIN NOTU: Uzun zamandýr aþk yazamýyorum Mehmet Bey...Gözümüz aydýn bu durumda:)

:: Guguk Kuþu
Gönderen: NEDÝM / Ýstanbul/Türkiye
29 Eylül 2007
Bir kaç yýldýr yazýlarýnýzý okuyorum.Her geçen yýl kaleminizdeki deðiþime tebessümle bakýyorum.Ývedi bir ilerleme var Binnur Haným sizde.Ken Kesey'in Guguk Kuþu romanýndan alýntý cümleler içinse tebrik ediyorum.Bazý yazýlarýnýzdaki aþk ve acý arasýndaki baðýntýyaysa hayraným. Bazen çalakalem yazýlmýþ yazýlarýnýzý okurken telaþlý bir gün geçirmiþ, diyobiliyorum.Ama sizi anlýyor ve kaleminize saygý duyuyorum.Bunu baþardýnýz.

:: Yaralayana zaaf...
Gönderen: Ahmet / ÝSTANBUL/
29 Eylül 2007
Merhaba, Yaralayana sinesini açan biri olarak bende zaafýma yenildiðimi düþünüyorum sizin gibi ve eðer ðer siz yeniden sevme zamaný geldi diyorsanýz bende diyebilirim:) Size inanýyorum




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül
Tam da Alýþýyorken
Serin Bir Ankara Gecesi
Aðzým Kanýyor

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýþ Yeri Kurallarý!
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Facebook Çýlgýnlýðý
Bir Tatlý Huzur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.