..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > mehmet ali bozgeyik




3 Ekim 2007
Buluþma  
mehmet ali bozgeyik
Ýçimizden biri ölecek bugün. Ya sen, ya ben,ya da sevgimdeki can...


:AHAG:
Ana Sayfa Denemeler BULUÞMA Ana SayfaÝletiþim






BULUÞMA


Bu farklý bir kavuþma olacak biliyorum. Sen ellerini uzatacaksýn bana daha yanýma varmadan birkaç metre uzaktan. Sarýlýp tenini koklama ve hasretimi biraz olsun dindirme arzumu orada dondurmuþ olacaksýn. Gözlerin bir yoklayýp geçecek gözlerimi. Ben senin gözlerine bakamayacaðým yine, suçlu bir çocuk gibi. Sesim titreyerek merhaba diyeceðim, aðam nasýlsýn diyen þen sesine karþýlýk. Her þeyin farkýnda olan sen,yaþamýmdaki hüznü ve burukluðu yok sayarak konuþmaya ve davranmaya devam edeceksin. Sana karþý güçsüzlüðümün kasvetinden iðrenerek elinin altýnda sürekli kullandýðýn bir nesneyi yeniden kullanýrken ki rahatlýk ve umursamazlýkla kullanacaksýn sözlerini. Varlýðýmý önemsizleþtireceksin kafanda. Depreme dayanýksýz temelsiz ama gösteriþli yapýlar gibi, güçlü ve her þeyin yolunda gittiðini söylemeye çalýþýrken aslýnda içimdeki çatýrtýyý ve çöküþün sesini duyacaksýn biraz sonra. Bu ölümcül bir buluþma olacak biliyorum.
Ýçimizden biri ölecek bugün. Ya sen, ya ben,ya da sevgimdeki can...
Seninle kavuþmalarý çok kurdum kafamda. Aslýnda belki de güçleþtiren þey bu buluþmanýn doðallýðýný. Sýradan bir buluþma olmanýn ötesinde anlamlar verdim buna hep. Artýk doðal olamýyor bir türlü. Sen benim seni ne kadar sevdiðimi anlýyorsun sonunda ve beni ne kadar sevmiþ olduðunu itiraf ediyorsun her seferinde. Oysa senin söyleyebileceðin en zor þeyin bu olduðunu biliyorum ben. Aþaðýlanmýþ olmanýn öcünü böyle alacaðým senden belki de. Belki de itilmiþ ve dýþlanýlmýþ,reddedilmiþ bir yaþamdan yegane öç alma yolu sevdiðin birisinin sana sevgiyle sahip çýkmasý ve önem verdiðini göstermesidir diye düþündüðüm için. Sen benim kaybettiðim her þeysin. Geliþin yeniden bütün bunlara kavuþmak belki de. Bunun için buluþmamýz bu kadar önemli benim için. Bunun için her gün yeniden kuruluyor kafamda. Hem de bana raðmen.
Yaþamýn ussallaþtýrýlmýþ duygu tezahürlerinden ibaret olduðunu anladým sonunda. Gelgitlerimizin de bundan kaynaklandýðýný anlýyorum. Söz vermenin karþý tarafa dondurulmuþ bir yaþam takvimi sunduðunun farkýndayým. Ama ben artýk söz vermeyeceðim. Verdiðim sözleri istediðim zaman feshedeceðim. Benim sözümle hareket edenler kendi çarelerini bulsunlar isteyeceðim bu iliþkide. Varsýn güvenilmez desinler ne yapayým.
Seninle birlikte oluþun bunlarý sorgulamaya kadar gelen bir süreci baþlattýðýný biliyorum. Sen farkýnda olmadan bana çok þey öðrettin biliyor musun? Bu buluþmada belki de yeniden kavga edecek bir þeyler bulacaksýn ve biz kýrgýn ayrýlacaðýz bir daha görüþmemek üzere. Ama ne olursa olsun seninle ilgili düþüncelerimin ýþýðý altýnda daha rahat bir bakýþla bakmayý tasarlýyorum sana. Seni sevip sevmediðimi sen varken de sormak istiyorum kendime. Neden sevdiðimi soracaðým kendime eðer hala seviyorsam. Yanýlsamalarýmý gerçekliðe uydurmak istiyorum çünkü. Seni bir serap olmaktan çýkarmak istiyorum. Eðer sevdiðimi hissedersem gerekirse yalvarmayý da ihmal etmeyeceðim bu birleþme için. Çünkü artýk kendimle mücadele etmekten yoruldum. Kendimle barýþ içinde bir iþbirliði halinde yaþamak ve huzura ermek istiyorum. Seninle de mücadele etmekten yoruldum. Senin yýkýntýlarýn altýnda kalmak tüketiyor beni. Bu senden daha fazla bir þey. Senden daha güçlü. Senden daha güzel ve senden daha zalim. Çünkü benim yarattýðým ve kendime döndürdüðüm bir güç. Bu yüzden birimiz öleceðiz belki de bu buluþma da.
Ya sen,ya ben,ya da sevgimdeki can...




© 2007 M.Ali Bozgeyik






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýhanet,liyakat,sadakat
Seni Düþündüm

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Benim Güneþimsin
Hoþçakal
Senin Kokun

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bugün Benim Doðum Günüm [Þiir]
Þehla [Þiir]
Ýçinde [Þiir]
Yalnýzým [Þiir]
Yollar [Þiir]
Öksüz [Þiir]
Senin Gidiþin [Þiir]
El Gibi [Þiir]
Kýrgýnlýk [Þiir]
Papatya [Þiir]


mehmet ali bozgeyik kimdir?

Yazdýklarým öyle matah þeyler deðil ama yazýlmadýklarýnda benim huzurumu kaçýracak kadar önemli þeyler.

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum bütün yazarlardan etkilendiðim doðrudur ama bir yada bir kaç kiþiye indirgeyemem.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet ali bozgeyik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.