..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Nilgün SARIGÜL




24 Ekim 2007
"Bugün Unuttum Belki Yarýnda Unuturum Seni"  
karanlýða yakýn, yýldýzlara uzak, sana tutsak bir yerdeyim.

Nilgün SARIGÜL


Mazi, içimde kapanmaya yüz tutmuþ bir yaranýn derin izleri gibi. Kanamýyor artýk, sadece sýzlatýyor içimi. Daha ne kadar sevebilir daha ne kadar saklayabilirim ki seni. Ýþte bu yüzden söz verip kendime, elimi tutamadýðýn o durakta bugün unuttum seni.


:BEGA:


Bir otobüs duraðýnda onlarca insan arasýnda yapayalnýzým. Gördüðü her yerde seni arayan gözlerim ne yazýk ki bu seferde eli boþ döndü.

Bir elektrik direðine asýlmýþ sarý bir levha üzerine, içimin karasý renginde yazýlmýþtý adý. Burasý “Son Durak”tý. Bir nefes alýmý duraklarda tüketmiþtik biz her þeyi o yüzden bu durak bana yabancýydý.

Bindiðim otobüsün orta kapýsý önünde el ele göz göze iki sevgili. Týpký eskilerde kalmýþ senle ben gibi. Mazi, içimde kapanmaya yüz tutmuþ bir yaranýn derin izleri gibi. Kanamýyor artýk, sadece sýzlatýyor içimi. Daha ne kadar sevebilir daha ne kadar saklayabilirim ki seni.
Ýþte bu yüzden söz verip kendime, elimi tutamadýðýn o durakta bugün unuttum seni.

Gökyüzünde saçlarýn kadar sarý, tenin kadar sýcak güneþ. Karþýmda gözlerin kadar mavi, sözlerin kadar hýrçýn deniz. Havada, saçlarýmý okþayan ellerin kadar yumuþak meltem esintisi.
Baþýmýn üzerinde dönüp duran martýlarýn acý çýðlýklarý, adeta içimdeki sessiz isyanýn tercümaný gibi.

Kim bilir kaç sevgiliye ev sahipliði yapmýþ bir bankýn üzerinde tek baþýnayým. Elimde az önce kokusuna dayanamayýp aldýðým simit. Etrafým elimdeki simit’ e göz dikip bekleþen serçelerle dolu. Bir lokma sana, bir lokma sana derken bütün bir simidi pay ediyorum aralarýnda. Paylaþmak ne güzel þey! Yalnýz deðilim artýk, þimdi mutluluk þarkýlarý söyleyen cývýl cývýl bir sürü can var etrafýmda.

Tonlarca aðýrlýkta bir gemi geçiyor gözümün önünden, o güzelim denizi yara yara... Sular köpük köpük, dalga dalga saçýlýyor bir o yana, bir bu yana. O deniz ki, her seferinde büyük bir özveriyle kapatýyor baðrýnda açýlan yaralarý bir çýrpýda, peki ama senin kalbime býraktýðýn ince yara neden kapanmýyor halâ...

Acý bir fren sesiyle irkiliyorum bir an. Serçeler yok! Gitmiþler. Güneþ batmak üzere gün dönmeye baþlamýþ bile. Ah zaman zalim zaman yine ne çabuk akýp gittin ben anlamadan. Bir süre olduðum yerde kala kalýyorum. Zihnime daðýlmýþ düþünce kýrýntýlarýný yerli yerine oturtmak her seferinde biraz daha fazla zorluyor beni.

Aðýr aksak adýmlarla evimin yolunu tutuyorum nihayet. Gökyüzü pembemsi bulutlarla kaplý. Yarýn hava güzel olacak diyorum içimden. Ne güzel! O zaman yine gelir, serçelere simit atabilirim, umudumu bir kuþun kanadýna iliþtirip, aþkýmý denizin mavi sularýna gömebilirim. Ve ben seni az önce oturduðum o bank’ ta yeniden unutabilirim.

Karanlýk yavaþ yavaþ ince bir sis perdesi gibi çökmeye baþladý üzerimize, etrafta bir o yana bir yana koþuþturan yýðýnla insan. Akþam trafiðine yenik düþen araçlardan gelen korna sesleri sürücülerin isyanýný belgeler gibi.

Sokak lambalarýnýn aydýnlattýðý bir caddenin üzerinde ilerliyorum. Neredeyse her beþ adýmda bir parke taþlarý býrakýlmýþ saðlý sollu caddenin her iki yanýna. Kendimi bildim bileli bitmedi bu þehrin kaldýrým iþleri... Kafeteryalarýn ve restoranlarýn önünde müþteri çekebilmek için avazý çýktýðý kadar baðýranlarda var, tertemiz önlüðü, güler yüzüyle “buyursunlar efendim” diye önünüzde eðilenlerde. Genelde binalarýn alt katlarýnda konuþlanan loþ ýþýklý barlardan gelen canlý müzik sesleri çevreye hoþ bir hava katsa da etrafta dolaþan gece yüzlü insanlarýn karanlýk bakýþlarý temkinli olmak gerektiðini bir kez daha hatýrlatýyor insana.

On beþ on altý yaþlarýnda olduðunu tahmin ettiðim yedi sekiz kiþilik bir arkadaþ grubu var önümde. Güle oynaya düzensiz adýmlarla yürüyorlar. Arada sýrada öyle kahkahalar atýyorlar ki, neredeyse bütün cadde çýnlýyor. Çevremizden geçen insanlarýn kimi tebessümle bakýyor, kimide davranýþlarýný onaylamayan bakýþlar fýrlatarak dudak büzüp yoluna devam ediyor. Böyle umarsýzca baþý boþ yapýlan davranýþlarý her ne kadar onaylamasam da, kendimce haklý buluyor gülümsüyorum onlara. Dostluðu, kardeþliði, sevgiyi hapsetmiþken damarlarýndaki kana, gönüllerince varsýn yaþasýnlar her aný doyasýya.

Onlarýn coþkusu bana da yansýyor, kendimi mutlu etmek istercesine önüme ilk çýkan pastaneye giriveriyorum bir anda. Ýki dilim üzümlü kek alýyorum biri sana, diðeri bana. Ýlk buluþtuðumuz günün anýsýna...

Þimdi, bir öncekini aratmayan kýsýr bir döngünün içinde, dönüp dolaþýp yeniden geldiðim noktada, bir apartmanýn en üst katýnda, karanlýða yakýn, yýldýzlara uzak, sana tutsak bir yerdeyim. Evimdeyim.

Bir sokak lambasýndan süzülüp odama giren loþ ýþýðýn ardýna sýðýnýp yazýyorum bu satýrlarý sana. Elimde tuttuðum kurþun kalemin ucu neredeyse tükenmek üzere... Bu sana yazdýðým kaçýncý mektup? Saymaya bile gücüm kalmadý artýk. Her unuttum da yeniden sevmenin acýsýný yaþayan yüreðim, bir bardak demli çayýn aðzýmda býraktýðý nahoþ tat kadar buruk.

“Unutmak kolay deðildir” deyip yalan söylerler.
Oysa ben,
Bir otobüs duraðýnda,
Bir kuþun kanadýnda,
Denizin mavisinde,
Güneþin sýcaðýnda,
Bir martýnýn acý çýðlýðýnda,
Yaþamýn koynunda,
Bir dilim lezzetin yanýna katýk edip,
Bir bardak çayýn buðusunda erittim.
Yok ettim seni.
Þunu bil ki sevgili!
Bugün unuttum belki yarýnda unuturum seni...

Nilgün SARIGÜL 24.10.2007

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Caný Gönülden Tebrik Ediyorum
Gönderen: aysel erdal / Eskiþehir/Türkiye
1 Kasým 2007
Mrb.Nilgün Haným, Yazýnýzý bir çýrpýda okudum, devamý olsaydý daha da okumaya devam ederdim.Yazýnýzý okuyunca yüzümde bir tebessüm belirdi çünkü tasvirleriniz çok güzel,sevgili anlatýmýnýz mükemmel.Umarým bir gün hayalinizdeki kitabý yayýnlarsýnýz. Esen kalýn..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Sevmek Bir Ömür Boyu"
Ben Seni Unutmak Ýçin Sevmedim
Ýlk ve Son Mektup
Giderken Yüreðimi Bana Býrak
"Yüreðimde Cam Kýrýklarý"
"Vuslat"
"Gönül Yarasý"
Mavi Boncuk Mor Menekþe
Aþk Kapýmý Çalýnca
Aþkýmýn Þahidi Çobanyýldýzý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Her Aðaç Bir Ömürdür"
Sen Canýmsýn
Gözyaþýmda Resmin Var Anne
Bir Tutam Tebessüm
Deniz Gözlü Çocuk ve Elma Þekeri
Hasret
Penceremde Bir Sabah
Yüreðime Yaðmurlar Yaðar
Suç ve Ceza
Seninle Son Gece

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gece ve Kadýn [Þiir]
"Yol ve Ayrýlýk" [Þiir]
"Gece" [Þiir]
"Aþk Bitmeseydi" [Þiir]
Bir Damla Sen, Bin Damla Ben [Þiir]
Kýrmýzý Domatesler [Öykü]
Uçurtmam Bayrak Olsa [Öykü]
"Bir Garip Aþk Hikayesi" [Öykü]
"Üç Kadýn Bir Düþ" [Öykü]


Nilgün SARIGÜL kimdir?

Hayata gülümseyerek bakmayý seviyorum. Ama arada kapris yapmaktan kaçýnmýyorum. Evimde ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Ýnsanlara onlarý sevdiðimi söylemeyi ve bunu ifade etmeyi seviyorum. Çocuklarla vakit geçirmeyi, yaþlýlarla sohbet etmeyi seviyorum. Zamanýn çok deðerli bir kavram olduðuna ve her þeyin en iyi ilacý olduðuna,hayat boyu önüme çýkan tüm zorluklarý, sevgiyle, sabýrla, dürüstlükle ve azimle aþtýðýma inanýyorum. Saðlýklý bir insan olduðum için ve bana bahþedilen her þey için þükrediyorum. Sorumluluk almayý ve bunu layýkýyla yerine getirmeyi seviyorum ( Ne de olsa Oðlak burcuyum )) Tarihi çok sevdiðim için, arkeolog olmak istemiþtim, Spor yapmayý sevdiðim için, tenis oynamak istedim. Yazý yazabilmeyi seviyorum, ve en büyük düþüm bir gün bir kitap yazabilmek. Allah’ ým ne olur en azýndan bu konuda bir þeyler yapabilmem için, bu istikrarsýz kuluna yardým et ))) Sevdiklerinize onlarý sevdiðinizi söylemek için lütfen asla yarýný beklemeyin. Yarýn , asla olmayabilir.

Etkilendiði Yazarlar:
Ayþe KULÝN, Tuna KÝREMÝTÇÝ, R.Nuri GÜNTEKÝN, Ahmet ALTAN,Emýle ZOLA,Dostoyevski, Gorki,Victor HUGO,Puþkin


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nilgün SARIGÜL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.