..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > obscure(anlaþýlmasý güç)




27 Ekim 2007
Özgürlük ve Sonsuz Aþk  
obscure(anlaþýlmasý güç)
özgürlük bir kuþ gibidir her daim yükseklerde uçmak ister.aþk sýnýrlarý yýkmaktýr, sýnýrlarý yýkýp sonsuzluða gitmektir.iþte tam bu esnada kesiþir aþk ile özgürlüðün yollarý. iþte tam bu esnada çarpýþýrlar.kimi zaman yere çakýlýrlar kimi zaman sonzuza uçup giderler.


:AIDB:


   Kýrmýzý bir etek vardý altýnda. Dalgalý saçlarýna bugün izin vermiþtin rüzgarla aþk yaþasýn diye. Savrulup duruyordu eteðin saçlarýnýn uçuþuna uyarak. Siyah bir gömlek vardý üstünde. Seni hep ince gösterdiðini söylerdin siyahýn. Oysa sen benim için her zaman zayýf ve çok güzeldin. Sen dünyanýn en güzeliydin. Bense seni dünyanýn -senin güzelliðinin yanýnda hiçbir anlamý yoktu tüm güzelliklerin-en güzel, en saf sevgisiyle sevmiþtim. Belki layýk deðildi sevgim sana. Bak hala belkiler dolaþýyor dilimde avare avare. Ayaklarýn serbestçe dolanýyordu açýk sandaletlerinin içinde. Her þeyinle o kadar özgürdün ki hiç kimsenin egemenliðini kabul etmezdin. Oysa ben sana hiç egemen olmak istemedim ki. Özgürlüðünü, dünyanýn en güzel sevgisine baðlanmanýn engellemesini bile istemezdin. Ýstemezdin baðlýlýðý. Belki ürkütür, belki korkuturdu seni. Bir sevgiyi istemeyeceðini seni daha ilk görüþümde anladým. Sevgimi yýllarca kalbime gömdüm. Ne seni bir daha görmek istedim ne de senin geçtiðin sokaklardan geçtim. Korkmuþtum çünkü. Seni görüp tekrar sevgimi sana verememekten korktum. Yýllar yýlý hiç rastlamadým sana. Hiç görmedim o güzel yüzünü. Ýþte þimdi tekrar karþýlaþtýk. Sen karþýmda beyazlar içinde dünyaný en güzel gelini olarak duruyordun. Yanýnda bu dünyadaki en sevdiðim insan- bütün ömrümü beraber geçirdiðim çocukluk arkadaþým -koluna girmiþ. Seni buradan alýp götürecek. Belki, hayýr belki deðil bundan kesinlikle eminim senin deðerini hiç bilmeyecek. Ýçinde o hep rüzgarlarla yarýþan kuþun kanatlarýný kýrýp onu boynu bükük býrakacak. Seni kendine isteyerek bile deðil zorla kendine baðlý bile deðil baðýmlý yapacak. Egemenliðine alacak seni. Ýþte o zaman hiç fark etmediðin özgürlüðün deðerini anlayacaksýn. Ama iþ iþten geçmiþ olacak. Benim hep incitmekten korktuðum o zavallý özgürlük kuþunu o fark etmeden, görmeden çiðneyip geçecek. Onu yok sayacak. Ama beni yanlýþ anlama o iyi bir insandýr. Amacým seni bu mutluluktan alýkoymak deðil sadece özgürlüðün deðerinin farkýna varmaný saðlamaktý. Ama yine de her þeye raðmen sana mutluluklar. O kuþa söyle. Eðer caný çok yanarsa hiç kimse anlamazsa gözlerinden akan inci tanelerinin içinde açtýklarý yaralarý bana sýðýnabilir. Merak etme benden ona zarar gelmez. Çünkü sana ait olan en ufak þeye bile zarar gelmesine tahammül edemem. Sakýn onu istemeyeceðim gibi bir düþünceye de kendini kaptýrmasýn. O düþünce ölüm kapýmý çalsa bile aklýma gelmez. Çünkü seni hatýrlatan her þeye kapým sonsuza dek açýktýr. Senden bir hatýra olarak yanýmda kalabilir eðer isterse tabii.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Bilirsin Git
Kahvenin Yalnýzlýðý
Cevapsýz Sorular ve Cevapsýz Çaðrýlar
Sensiz Hayat

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tatlý Zehir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kanlý Karanlýðýn Sýrrý [Þiir]
Bir Gidiþ Karesi [Þiir]
Gittin [Öykü]
Düþünen Adamýn Sonu [Öykü]
Apartman [Öykü]
Geçip Giden Hayat [Öykü]
Ýki Ölü [Öykü]


obscure(anlaþýlmasý güç) kimdir?

hayat herkese gösterir soðuk yüzünü. iþte o soðuk günlerde tek sýðýnak olur edebiyat.

Etkilendiði Yazarlar:
içimdeki duygular


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © obscure(anlaþýlmasý güç), 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.