..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Demirhan Ocak




7 Kasým 2007
Sex Sex Sex  
Demirhan Ocak
taþfýrýný iþçisi, erkek ile 3 aydan beri sadece fotoðraf alma ve gönderme yöntemiyle aþk yaþarken; kendisini bekâr ve 22 yaþýnda, fabrikatör olarak tanýtan, Kudamettin D.’nin ýsrarlý davetleri sonucunda onun evine gidince, Kudamettin D. ve arkadaþlarý Cemal L. (35), Mahmut H. (51) tarafýndan, 72 saat boyunca sýrayla tecavüz edilmiþ...”


:EGHE:
Türkler seksi internette arýyor
Google araþtýrmasýna göre, ‘sex’ sözcüðünü Google’da en çok arayanlar, Türkiye, Mýsýr ve Hindistan’daki internet kullanýcýlarý.” (medya)

Bildiðim kadarýyla, son yýllarda ‘seksi internette arama’ konusunda sürekli ilk üçteyiz. Yani bu özelliðimizin farkýna yeni varmadýk.
Peki neden biz?

a) Cinsel açlýk mý?
b) Cinsi sapkýnlýk mý?
c) Ayýp, tu kaka, günah... yani cinselliðin üzerinde hüküm süren, toplumsal ve dinsel katý kurallarýnýn, bir neticesi; ‘öcü’ sendromu mu?
d) Gizli, saklý yapýlan davranýþlarýn, adrenalin hormonunun, metabolizma içerisinde borsada tavan yapmasý için mi?
e) Zevk için mi?
f) Adý konulamamýþ bastýrýlmýþ duygulardan dolayý mý?
g) Genetiðimizin derin hafýzasýnda özene bezene saklanan, cinsel merak mý?
h) Gerçek hayatta “Ailenizin gazetesi” diye yayýmlanan, mazbut aile gazetelerinin internet versiyonlarý, adeta sanal umumhane olarak iþletildiði için mi? (Bu durum da o gazetelerin genel yayýn yönetmenleri genelev aðasý / anasý, webmaster’larý markacý mý oluyorlar? Ve/veya bu gazeteler, sadece hali hazýrda var olan cinsel açlýðý týklamaya, yani paraya mý çeviriyor?)
i) Hali hazýrda dünya üzerinde her geliþmekte olan ülkede görülebilecek bir ‘hastalýk’ mý?
j) Ulaþýlmasý kolay olduðu için mi?
k) Hepsi?
Sizce bu nedenlerden, hangisi bu arayýþýn sebebidir?
Bence hepsi!
Hayatýnda seksin kayýp olduðu, yok varsayýldýðý, ancak bir ‘þey’ olarak tanýmlanabildiði, bu güzelim ‘yaþanýlasý’ duygunun, internetin piksel tarlalarýnda aramansýnýn nedeni, yukarýda sayýlan sebeplerin hepsidir.
Peki arandýðý zaman bu internetin dehlizlerinde ne bulunuyor?
Cinselik deðil ama, cinselliðin bir parçasý olan sadece “seks aksiyonu” mu?

Eee zaten, abaza yurdum insanýn da aradýðý olay, tamamýyla o aksiyon... Ama, burada ne oluyorsa ‘internet’ kavramýna oluyor.
Bildiðiniz gibi, ülkemiz dahil bir çok ülkede, internet alkolden sonra kötülüklerin üvey anasý olarak, damgalanýyor.
Elbette, siz de her iki güne bir, sabah gazeteyi açtýðýnýz da;
“Chat cinayeti: Filanca þehirde yaþayan, G.N. (27) isimli, görücü usulü ile evlendirilmiþ, 4 çocuk annesi kadýn, 600 km. uzakta yaþayan, Kudamettin D. (45) isimli, evli 5 çocuk babasý, taþfýrýný iþçisi, erkek ile 3 aydan beri sadece fotoðraf alma ve gönderme yöntemiyle aþk yaþarken; kendisini bekâr ve 22 yaþýnda, fabrikatör olarak tanýtan, Kudamettin D.’nin ýsrarlý davetleri sonucunda onun evine gidince, Kudamettin D. ve arkadaþlarý Cemal L. (35), Mahmut H. (51) tarafýndan, 72 saat boyunca sýrayla tecavüz edilmiþ...”
þeklinde haberler okur; hafýzanýzda bu haberin baþrolünü ‘mutsuz bir evlilik’ veya ‘güdük cinsel kompleksli Kudamettinler’ deðil de, chat’i, dolayýsýyla ‘internet’i’ baþroldeymiþ gibi hafýzanýza kayýt ederseniz... Ve tabii ki, siz’de interneti kötülüklerin üvey anasý olarak damgalarsýnýz.
Eðer dayanabilecek mideye ve zamana sahipseniz, bir gün boyunca, ulusal televizyon kanal(izasyon)larýnýn karþýsýna geçip, kritik, þüpheci ve incelemek amacýyla bir seyredeniz... Görsel medyanýn toplumun cinsel açlýðýna hitaben yaptýðý gizli ve ince pazarlama tekniklerinin yanýnda internetin çok masum kaldýðýnýn hemen o gün farkýna varabilirsiniz. Çünkü, ulusal kanallarýn tamamýna yakýnýnda görev alan, kemeraman ve stüdyo þeflerinin, kanal müdürlerinin aslýnda çocukluklarýndan beri, birer ‘jinekolog’ olmak istiyorlarmýþ da olamamýþlar gibi bir havalarý var! Onlarýn hâlâ iç dünyalarýnda bir ukde olarak yaþattýklarý bu özlemlerini, ‘haber deðeri’ var diye kadýn þarkýcý, manken, konu mankeni, kazazede, stadyum ve stüdyo seyircilerinin üreme ve emzirme organlarýna doðru yapýlan yakýn plan, detaylý çekimlerinden anlayabilirsiniz... Olmadýysa, ana haber bültenlerinde filanca þehirde, falanca giyim maðazasýnýn, sokak ortasýnda yaptýðý iç çamaþýrý defilesini, abluka altýna almýþ abazalarýn haberi verilirken, haberin görüntülerini çeken kameraman arkadaþýn, sýrf manken kýzlarýmýzýn böbrek alt bezlerini görebilmek, gösterebilmek için, sarfettiði ‘performansýn’, ‘haber’ adý altýnda salonunuzun baþ köþesine kurulduðunda görürsünüz!
Bence ÝNTERNET; bugünün en masum haber alma imkâný, sunan bir aracýdýr. Kuþkusuz internet bir okyanustur, bu okyanusun kimi kýyýlarýnda; usa sýðmayacak þekilde kadýnlar, çocuklar, hayvanlarýn kullanýldýðý hastalýk derecesinde görüntüleri bulmak, evde mutfak tezgahýnýn üzerinde, bomba yapabileceðiniz kadar bilgi de mevcuttur. Ancak, bu okyanusta nerede yüzeceðinize dair seçme hakkýnýz da var, ve hatta kýyýdan çok uzaklarda, açýk bilgi ve haber alma denizinde gezinme imkânýnýz bile var...
Peki, þimdi soruyorum: Adeta “fix menü” tadýnda olan birbirinin kopyasý geleneksel görsel ve yazýlý medya mý, yoksa neredeyse sonsuz seçme hakkýnýz olan, ÝNTERNET mi tehlikeli?
Mýsmýl olun...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: Hidayet Oðurlu / , Türkiye
27 Haziran 2008
Ergenlik döneminde insanýn, beyni ile cinsel organý yer deðiþtirircesine düþünceleri sürekli o yönde olur. Fakat Türkiye'de bu yaþ sýnýrýný tespit etmek mümkün deðil galiba. Çok haklýsýn ki bu durumda o ahmak kutusunun payý büyük. BAÞARILAR




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Köþeci" Geldiiiii Hanýýmmm!
Hindi Cumhuriyeti Antalyaski

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çotadanak Pide Salonu ve Mustafa Kemal Katilleri
Tecavüzcüler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýna Yakýn [Þiir]
Anamýn Sihirli Adana Þalvarý [Þiir]
Bize Edebiyat Yapma Lan! [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Caným Ýstiyooo... [Þiir]
Ben Namuslu Bir Erkek Deðilim! [Öykü]
Bir kadýnýn el çantasýnýn anatomisi [Öykü]
Bak Postacý Geliyor Selam Veriyor... [Öykü]
Dandini dandini dastana [Öykü]
Tü Rtük Ýye [Öykü]


Demirhan Ocak kimdir?

Almanya'lý bir Asabi Veled

Etkilendiði Yazarlar:
Hangi birini anlatsam ki?


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Demirhan Ocak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.