..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Gülay Erzengin




30 Kasým 2007
Çakma Orospu  
bÝR HAYATIN ÇAKILMASI

Gülay Erzengin


iHTÝRASLARDAKÝ KÝÞÝLÝK YÝTÝMÝ


:BAEJ:
Bir insanýn kendini en iyi bulduðu zamanlar baþkasý gibi hissettiði zamanlardýr.Kimse kendini her haliyle çok beðenmez ve hep birilerine bir hayata benzemeye çalýþýr.Baþka hayatlarýn içerisine geçerek yaþandýðý varsayýlan o bir anlýk mutluluklar zamanla kiþide oturur,kendi hayatýný yaþayamayacak bir kimlik olup çýkýverir.

.....................................................................BARBÝ OLAMAMIÞ BÝR ARKADAÞA ÝTHAFTIR...

Bir yýldýz gibi göründüðünü düþünerek geçirilmiþ yýllarýn en acýklý örneði.Herkesin kendisine hayran olmasýný isteyecek kadar ulaþýlmaz bir niyet içerisinde,sadece pahalý giysiler ve aþýrý makyajla boyanmýþ bir çirkin surata adanmýþ hayat örneði.Bugün baktýðýnda geçmiþte hatýrlayacak hiç bir duygusallýðýn,hiçbir acý çekmiþliðin olmadýðý,bir kedi doyurmaktan uzak,bir otobüse binmekten yoksun,sýradýþý kirli bir hazin hayat.Para uðruna baþka insanlarýn hayatlarýnda yer bulamayacak kadar yitirilmiþ ruhun,iddialý olmanýn kimseye bir fayda getirmeyeceðini unutarak,çok iddialý olmanýn kiþinin özgüvenini yitirmesine yol açacak kadar derin tahrip edici bir olgu olduðunu bilmeden bugünlere gelinmiþ bir kocaman boþluk..

Oysa hayranlýk uyandýrmak farklýdýr.Hayran olunan herkesi bekleyen iki olgu vardýr.Sadakat yada ihanet.Üstelik hayranlýk duyulan bedense yani faniyse ihanete uðratan en baþta yýllar olacaktýr.Sadýk kalan tek þeyin kandýrmaca surat boyalarý,boþalmýþ parfüm þiþeleri ve pahalý iç çamaþýrlarý olduðunu görmek ne kadar katlanýlmaz ve avare bir sadakattir.

Ve görüyorum kaybedilmiþ iddialarý farkettiðinde iþin bitmiþ olacak.

Yolda yürürken uyandýrmaya çalýþtýðýn olamamýþ seksapel,para uðruna aldatmayý yeðlediðin ,hiçbirþeyin farkýna varamayacak kadar parfüme boðulmuþ,kokuda kendini kaybetmiþ bir eþ,sermayesi bilmiþlik taslayan maddi kaynak konuþmalarý olan bir ruhla,kendini yokettiðini bilmeden yürümek nerde son bulacak.

Ýþte bu yüzden anlayamýyorsun insanlarý.Kimsenin seni anlamadýðý þikayetin de bu yüzden.Çünkü hayranlýk ve oldurulmaya çalýþan güzellik konusunda hayat hep hata yapar.Hayatýn insandan aldýðý en büyük intikam zamaný kötüye kullanmaktýr.Oysa ölümlü olan bizlerin tek yapacaðý þeyse hayatý kullanabilmeyi öðrenmektir.

Senin gözün,hep birþeylere sahip olmak,mülk edinmek,kendinle girdiðin sahte rekabet,yarýþ içinde çoraklaþtýrdýðýn ve yokettiðin ruhunla bugüne geldi.Uzak hayatlarý fahiþe ruhunla yakýna getireceðini sanarak bitirilmiþ bir cesetle geldin bugünlere.Oysa kazanmaya çalýþtýðýn dünyalýklarla yada elde edeceðin hayalini hiç býrakmadýðýn bir iddiayla hayatý yokettin.

Bugün bak kendine..Eskimiþ yüzüne bak.Kendine uyguladýðýn ama kaybettiðin fikirlerini sýna.Boca ettiðin o afrodizyak sandýðýn pahalý kokularýnla ne kadar adýn kaldý dillerde.Kaç kiþinin içinde yer ettin boyalý saçlarýnla,ve beþ yýldýzlý otelde aldýðýn milyar ne kadar hayat saðladý sana.Kimlik arayýþýnda geldiðin ve bulamadýðýn noktaya bir bak.

Olamamýþ bir çakma orospusun sen.

Alýcýsý hiç olmamýþ bir vericisin.

Tanýmlanamayan bir cisim belkide...







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendim Oldum Kiramen Katibin...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vazelin Kapaný [Öykü]


Gülay Erzengin kimdir?

Konuþabildiðim kadar yazabildiðimi anladýðýmdan beri yazýyorum. . Söyleyemediklerini yazabilenlerden olmadým. .

Etkilendiði Yazarlar:
Çok okudum.Sanýrým herkesten bir parça var bende..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülay Erzengin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.