..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > osman demircan




15 Ocak 2008
Kim Kurtaracak Türkiye'yi?  
osman demircan
ABD soykýrým dedi. Atalarýmý Ermenileri katletmekle suçladý. Ah adalet güçlünün elinde bir sopa mýsýn? Yalýn ayak yürürken Türkiye ileri daha ileri gitmek için çabalarken tabanlarýna indirilen deðnekler reva mýdýr? Türkiye'm memleketim...


:AIGE:
ABD soykýrým dedi. Atalarýmý Ermenileri katletmekle suçladý. Ah adalet güçlünün elinde bir sopa mýsýn? Yalýn ayak yürürken Türkiye ileri daha ileri gitmek için çabalarken tabanlarýna indirilen deðnekler reva mýdýr? Türkiye'm memleketim... Kimler seni bu hale getirdi? Kimler seni falakaya çektirdi? Dünyadaki hakim güçler fakir ve zayýf ülkeleri hizaya getirmek için bazen asker týraþý yaparken bazen de kafa derilerini yüzmektedir. Geri kalmýþ ülkelerin yöneticileri ise saçlarýný rüzgara salývererek halkýnýn önünde pozlar vermeye devam ederken halkýn alnýndan kanlar akmaktadýr. Ah Türkiye'm senin için kararlar alanlar var. Türk halkýný kendileri gibi düþünmediði için aptal sayanlar þimdi de katliamcý saymaktadýr. Niçin mi böyle? Hiç kuþkusuz kendini yönetemeyenleri baþkalarý yönetir. Türkiye kendini yönetemedi; sürekli borçlandýrýlýp tüketildi. Ayaklarý üzerinde durmasýna izin verilmedi. Sürekli falakaya çektirildi. Üretmesine ve emek ülkesi olmasýna izin verilmedi. Ne kendi fikrini ortaya koyabildi- illa batýlý gibi düþündürüldü- ne de kendi silahýný üretibildi. Baþkasýnýn ellerine kendi istikbalini yerleþtirdi. ABD de eline geçen bu kozla kirli parmaðýný Türkiye'nin en mahrem yerine sokabildi. Türkiye'yi parmaðýyla oynatýverdi. Üzülmek kar etmez..Aðlamak yüzdeki utanç kýrmýzýsýný silip atabilir mi? Türkiye'nin bölünmesine mani olabilir mi? Atatürk'ün cumhuriyeti teslim ettiði gençlik duyarsýzlaþtýrýldý. Uyuþturucu, fuhuþ, alkol ve zamparalýk bataðýna çekildi. Þimdi kime güveneyim? Kim kurtaracak Türkiye'yi? Hangi akýl ve irade güçlü ve payýdar kýlacak ülkemin istikbalini? Bütün akýllar kurþun gibi eritilirken gerek kalmadý kafalara silah sýkmaya. Türk insaný yarý ölü yarý baygýn bir halde yaþatýlmaya çalýþýlýrken saçlarýný ABD'ye okþatanlar en akýl almaz oyunlarýný Türkiye'de oynadýlar. Evet bunlar Deccal'dý. Halka ateþi su olarak gösterdiler ve sonra ülkeyi cehenneme çevirdiler. Hangi ülke 24 yýl teröre dayanabilir ve bu kadar özverili olabilir. Hangi ülke yýllarca terörle yaþayabilir. Tabi ki Türkiye...Bin bir zahmetle yetiþtirdiði evladýný vatanýna kim verebilir. Her þeyi sineye çeken halkýma kim bu kadar zulmedebilir. Tabi ki Deccaller...Halkýnýn acýsýný görmeyen ruhu kör vicdaný kör gözü kör þeytanlar zulmedebilir. Artýk elimize sapanlarý almanýn zamanýdýr. Kör vicdanlara taþ atmanýn zamanýdýr. Türkiye'yedeki melek suretlileri göðe yükseltmenin zamanýdýr. Atatürk'ün gök mavisi gözlerinde Türk bayraðýný dalgalandýrmanýn onu gözlerinden öpmenin tam anýdýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türklere Mektup
Sayýn Baþbakaným
Pkk
Deðer Yargýn Varsa Deðerlisin
Aç Kalýrým Terlik Yerim
Türkiye'de Sanat Anlayýþý
Kestim Bütün Zincirlerin Damarlarýný
Tekrar ve Terör
Üreyin
Özgürlük Nedir?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.