..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > M. Emre Albayrak




21 Ocak 2008
Tanrý  
M. Emre Albayrak
Düþmeyi anlat dedi bana.. Düþmenin nasýl bir þey olduðunu.. Yaptýðýn hatalarýn ardýndan, sana sunduðum laneti kabulleniþini ve sonsuz düþüþünü anlat bana.. Binlerce yýllýk kuraklýklardan ve her ölümlüyü binbir çileyle yok edecek acýlardan geçtin.. Zihnine oyunlar oynadým.. Delirmen için neyim varsa yükledim sýrtýna.. Düþüþün anlam kazanmasýn diye adýný bile koymadým yalnýzlýðýnýn.. Sadece fiile odaklan diye "düþmek" dedim yaptýðýn þeye ve sana "düþen" sýfatýný ekledim kendi aklýmda.. Þimdi hadi anlat dedi.. Seni en tepeye çýkardýktan sonra sonsuz yolculuðun olan düþüþe kendi elimle sunuþumdan sonra.. Neler oldu.. Anlat.. Dedi..


:AHFJ:
Düþmeyi anlat dedi bana.. Düþmenin nasýl bir þey olduðunu.. Yaptýðýn hatalarýn ardýndan, sana sunduðum laneti kabulleniþini ve sonsuz düþüþünü anlat bana.. Binlerce yýllýk kuraklýklardan ve her ölümlüyü binbir çileyle yok edecek acýlardan geçtin.. Zihnine oyunlar oynadým.. Delirmen için neyim varsa yükledim sýrtýna.. Düþüþün anlam kazanmasýn diye adýný bile koymadým yalnýzlýðýnýn.. Sadece fiile odaklan diye "düþmek" dedim yaptýðýn þeye ve sana "düþen" sýfatýný ekledim kendi aklýmda.. Þimdi hadi anlat dedi.. Seni en tepeye çýkardýktan sonra sonsuz yolculuðun olan düþüþe kendi elimle sunuþumdan sonra.. Neler oldu.. Anlat.. Dedi..

Binlerce yýllýk bir yalýnlýk.. Düþüþüm sonsuz ve karanlýk.. Kaç yaþýndayým.. Ya da kimim bilmiyorum.. Tek bildiðim düþüþüm.. Ve yüzüme vuran sonsuzluk rüzgarý.. Yaþlanýyorum.. Farkýndayým.. Düþüþüm senelerle ölçülemeyecek kadar yaþlý.. Ellerinden kaydýðým bir bütünün, þimdi ufalanmak için zamana kafa tutan son parçasýyým sadece.. Yeniden ve yeniden içinin sonsuzluklarýna düþüþüm.. Zihnim binlerce hikayeyle bulanmýþ durumda.. Gözlerim kapalý.. Ya da kapalý olduðunu sanmama yetecek kadar karanlýk düþtüðüm delik.. Karanlýk öyle huzursuz ve yýrtýcý ki.. Aydýnlýk eski hikayelerde anlatýlan bir efsane sadece.. Bilmiyorum, en son ne zaman gerçekten hava doldurdum ciðerlerimi.. Umutsuzluk ve hayal kýrýklýklarý soluyorum.. Damarlarým düþmenin verdiði acýyla belli belirsiz düðümler oluþturmuþ tenimin hemen dibinde.. Aslýnda öyle anlamsýz ki düþüþüm.. Sanki yükseliyorum belki de.. Bilmiyorum.. Aþaðýsý ve yukarýsý anlamýný yitireli çok oldu.. Sadece düþüyorum..

Sen.. Büyük günahlarýn ve sadece ziyan olmuþ halklarýn sýrtýna yüklenebilecek acýlarýnla.. Bunca yýl.. Bunca zaman.. Ve bunca hayat.. Binlerce ölümün ve doðumunla.. Sen.. Bir parça.. Zerre belki.. Zamanla yaþýt düþüþün.. Kadim çaðlarýn en eski efsanesi.. Anlat.. Bana daha fazla anlat.. Cinayet mahaline dönen bir katil kadar umut dolu gözlerim.. Bana ölümlerini ve doðumlarýný anlat.. Seni dönüþtürdüðüm bu "þey" i anlat.. Yokluða gidiþin ve varlýðý yeniden doðuruþunu anlat.. Binlerce umut yükleyiþini, kalp denebilecek organlarýna ve ardýndan her birini gözlerinin önünde kaybediþini.. Umutsuzluðunu anlat.. Hadi.. Artýk hissizleþmiþ ruhunu bana tekrar aç ve küllerinden yaradýlýþýnýn hakkýný vermek için bana anlat..

Düþüþün en kötü yaný.. Belki de sadece her an sona erecek diye düþündürmesi. Her an "iþte bitti" diye içimden geçiriþim.. Oysa yanýlsamalar.. Düþüþ insan elinden çýkan bir þey deðil.. Tanrý baþrolu kendine biçmiþ.. Düþüþüm ezeli.. Sonunu beklemek düþüþten daha büyük bir iþkence.. Acýlarýn bedenime uzun zaman önce etki etmeyi býraktý.. Ölümler gördüm.. Ruhum katlanýr sandým binlercesinden sonra.. Ama sevdiklerim öldü.. Hayallerimde dostlarý öldürdüm ellerimle.. Kadýnýmý.. Ailem.. Ve gökyüzü kýrmýzý bir hal aldý kararmadan evvel.. Tüm umutlarým iþte o kýzýllýkta asýlý kaldý.. Çürüdüm.. Düþerken binlerce defa çürüdüm.. Ve binlerce kere yeniden yaradýldým.. Neresi yukarýsý ya da neresi aþþaðýsý.. Neden bu lanet.. Sonsuzluðumda ýzdýrabýma alýþamazken.. Þimdi yeniden bir diriliþle, düþtüðümün karþýsýna dikilmem neden..

Sen.. Soru sorabilecek kadar kutsal olamadýn asla gözümde.. Düþtün ve düþüþünle cennetin bir parçasýný siyaha boyadýn.. Ardýndan lanetine aðýtlar yaktý en sevdiklerim.. Ama ben senden hep nefret ettim.. Yarattýðým ve nefret ettiðim tek þeydin sen.. Þimdi sadece son bir tatmin duygusu için diriltildin.. Düþüþün baki.. Af dilemek anlamsýz, af dilemeyeceðini de biliyorum oysa.. Benden güçlü bir kul yarattým.. Ve sana hem taptým, hem de seninle gurur duydum.. Yarattýðým en güçlü kaya.. Kendimin bile bir türlü kýramadýðým.. Þimdi acýn sonsuz olsun.. Düþüþün baki.. Seni seviyorum insan.. Öldüremeyecek kadar ve belkide ýzdarýbýn en fazlasýný yükleyecek kadar çok.. Düþ kulum.. Zaman tükenip tüm insanlýk bana geri dönse bile sen hep bizden uzakta ve bizim içimizde düþ..

Sen.. Yaradýlýþým ve yaradaným.. Varlýðýmla birlikte düþüþün baki.. Sen.. Ve ben.. Olabildiði kadar son ve olabildiði kadar sonsuz.. Sýfatsýz ve anlamsýz.. Oysa tüm anlamlarý içinde barýndýracak kadar kudretli..

Seni seviyorum..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Domates
Huzur
Eflatun

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Takva [Eleþtiri]


M. Emre Albayrak kimdir?

"aþkýn öyküsü bir merhaba ve hoþçakal'dan ibarettir, yaþamýn öyküsü bir doðum ve ölümden. . . tekrar buluþuncaya dek. . . " þimdi uzun yolculuklar için çok geç. . hadi biraz yanýma otur. . anlatmam gerekenler var. . sonrasý mý. . tabi ki hoþçakal güzel dostum. . tüm geçen yýllar gibi. . sana da hoþçakal. .

Etkilendiði Yazarlar:
þairleri severim.. bir de yeteneksizleri..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M. Emre Albayrak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.