..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarihten öðreniyoruz ki tarihten hiçbir þey öðrenmiyoruz. -Hegel
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Tayyibe Atay




24 Ocak 2008
Hindi  
Tayyibe Atay
Sevgili S; Kanatsýz kuþlara okyanusu geçme hakký yasaklanmýþ,duydun mu? ..Ýlahi S!..


:AHAG:
Sevgili S;

Kanatsýz kuþlara okyanusu geçme hakký yasaklanmýþ,duydun mu? ..Ýlahi S!..Nereden duyacaksýn ki!..Ne gazeteler ilgileniyor böyle haberlerle, ne de ajanslar...Kanatsýz kuþlar kimin umurunda ki; onlara kanat taksýnlar! ..

Biliyorsun, bizim meclis, böyle iþlerle ilgilenmiyor bu günlerde; varsa da yoksa da degirmi bez parcasi!..O bez parcasina sarýp boðasým geliyor onlarý vallaha!..Diyorum demesine de, bir de dönüp kendime bakýyorum, bu ülkenin bir kadýný olarak; bunlarý hak mý ettim ne!..Evet evet, kesinlikle hak ettim!..Bana verilen insani haklarýn arkasýnda durmasýný bilemezsen; yuttururlar iþte böyle!..Ýki günden recm etme kararlarý çýkmazsa bu meclisten, þaþarým!..Recmde atýlacak taþlarýn aðýrlýðýný bile hükme baðlar bunlar; bundan da eminim!..Hepsi de bizim salak kadýnlarýmýz yüzünden iþte; daha ne desem!..

Evet sevgili S!.."damdan düþenin halini, damdan düþen anlarmýþ!) ya, seni anlýyorum açýkçasý..."oy daðlar' türküsünü de çýðýrýyorum baðýra baðýra; kendim dinliyorum...Bir de sesimi yankýya çeviren kayalar...Biz, daðlarda doðduk, daðlarda ölürüz; kime ne!..Ne anlar bizim esrik halimizi, yeleken rüzgarlara kapýlmýþ ruhumuzu ovalar, ovadakiler!.. Deðil mi ama!..

Gözünü sevdiðim daðlar; dað bitkileri, aðaçlar!..Size iki mani düzeyim mi?

Gölgene yattým meþe
Meþeden yaptým þiþe
Ýçine aþký koyup
Kalbine attým Ayþe!..

(Tövbe,tövbe!..)

Sarý çamýn sakýzý
Neden alman bu kýzý?
Meþeden Ayþe olmaz
Aþký da gönlüne sýzý...

(Ne karýþýyorsun aþkýma be!..Tavbe, tövbe!..)

Meþe dalý palamut
Palamutta var umut
Yarini eller almýþ
Ne aðlarsýn a Mahmut!..

(Bana ne Mahmut'tan yani!..Tövbe,tövbe!..)

Sahi, neydi palamut? Biraz da ondan söz edeyim bari; maniyi unutup...Çünkü ben çok iyi bilirim palamutun ne olduðunu!..Sularda yüzenini de bilirim ya, konu bu deðil!..Konu, daldaki palamut; sulardaki yüze/dursun þimdilik...Lütfen gülme S!..Gamzene su doldururum bak!..Ona göre!...

Palamuta 'pelit' derdik,cocukluðumuzda...Sonradan öðrendim pelitin "palamut" olduðunu...Sepetler dolusu toplayýp meþe diplerinden; sürü halindeki hindilere yedirirdik. Hindilerin hepsi gulu gulu:)) Baba yani!..Bir kabarýrlardý bir kabarýrlardý, sorma gitsin!..Onlar kabardýkça biz cýrlardýk derken, kovalamaya baþlarlardý bizi...Biz önde, hindiler arkada :)))koþ bakalým,koþ!..Kýçýmýzý döverdi ayaklarýmýz...Ne günlerdi o günler...Þimdi düþünüyorum da; hani Türkler'e 'hindi' diyorlar ya; galiba bu durumlarýmýzý görüp, taktýlar bize bu lakabý))))) Üstüne üstlük, yýl baþý gecesi de kesip yiyorlar!..Onlar var ya onlar; hindi deðil,Türkler'i yiyorlar aslýnda:)

Ah benim, acýnasý hallerim!..

Tabakhanenin tabakçýsý bilmez tabii bizim bu hallerimizi!..O, palamuttan yapilan tanenle deri sepiler; iþi bu!..Beni de ilgilendirmez doðrusu!..Çünkü; sepilediði derilerden yapýlmýþ gocuk giyemiyorum ben :))) Çok pahalý!..O derilerle kaplanmýþ kýrmýzý koltuklarda da oturamýyorum; ne diye düþüneyim kýrmýzýyý!..En iyisi ben, kendi derimle idare edeyim olmaz mý)))

Bir de, yýlbaþý gecesinden kalma yarým hindim var buzlukta; onu piþireyim bari!..Görsün bakalým 'gulu gulu' diye baðýrmasýný, beni kovalamasýný:))

Oh be!..

Çok çok sevgilerimle S...Ha bir de cigara içme, emi!..Paketin üstünde "cigara içmek, öldürür'" yazýyor çünkü...Meclisimiz bunu da gördü doðrusu; aferin ona!..Nasýlda koruyor bak halkýný; öpüyorum gunah yazan alinlarýndan...

Kýrmýzý koltuklarda oturanlarý caným; seni deðil!..Cýkss,cýkssss!..

Hemen týraþ olun bakiim!..Ýstemem sakalý!..

Ýþte böyle sevgili S!..Buralarýn hali bu!..Ýster beðen, ister beðenme; sen bilirsin....dedimse de, yanýmda ol lütfen!..Seni seviyorum çünkü!..Korkuyorum da açýkçasý!..Korktukça sarýlacak biri olsun istiyorum yanýmda..Seni seçtim bu yüzden:))))

S' de kim ki!..:)))

Sevgilerimle S; öpüyorum!..

Tayyibe Atay






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hýyar
Vay Be!..
Yaklaþma, Kötü Oluyorum
Ýþini Bilen Devlet!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Acý Tatlý
Havama Bak Hele
Maldivler
Türlü Yaptým Türlü
Emekli Meselesi
Portakal
Nüfus Artýþý
Çocuk ve Et
Baðýrdaklý Bebekler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Kundak [Þiir]
Nohut [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]
Ýntihar [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.