..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > BÝNNUR EDÝSAN




30 Ocak 2008
Güçlü ve Cesur Erkekler  
BÝNNUR EDÝSAN
Korkak erkeklerden korkuyor da olabilirim!


:CJJJ:
Bu yazýyý yazmayý uzun süredir düþünmeme raðmen bir türlü klavyeye dokunamadý parmaklarým. Galiba anlatmak istediklerimi yanlýþ ifade etmekten korktum.

Þimdi hazýrým.

Bir erkekte ne ararsýn, tarzýnda sorularla sýklýkla karþýlaþýr oldum. Hayatýma birini kolay kolay almadýðým ve erkeklerle bir çekiþme içinde olduðum düþünüldüðünden midir nedir o huysuz görüntümün ardýný görmek isteyenlerin klasik sorularý! Cevaba kifayetsiz kaldýðým ve bu tip sorularý geçiþtirmeye çalýþtýðým anlarýmý düþününce, beni ancak cesur ve güçlü bir erkek etkileyebilir, cümlesinin detaylarýný izah etmek zor geldi belki de…Hele de olay cesaretten ve güçten ne anladýðýnýza baðlýyken…


Ýtiraf ediyorum: Korkak ve güçsüz erkekleri sevmiyorum hatta bu tip erkeklerle on dakikadan fazla ayný havayý soluyamýyorum.

Korkak erkeklerden korkuyor da olabilirim!


Güçlü ve cesur erkekler:


Hani yanýndayken kendinizi güvende hissettiðiniz, bir sýkýntýnýz olduðunda sadece sesini duymanýn bile sizi rahatlattýðý erkeklerden bahsediyorum. Þefkatle laubalilik; cesaretle küstahlýk arasýnda sýkýþýp kalmamýþ, sözüyle özü bir, gövde gösterileriyle mangal (?) yüreðini sergilemesine gerek kalmadan yüreðinin sýcaklýðýnda eridiðiniz, saçma sapan bir bahaneyle size acý çektirmenin ve yüreðinizi sýzlatmanýn hiçbir iþe yaramayacaðýný algýlamýþ erkekler…

Hangi yaþta olursanýz olun gözlerinizin içine baktýðýnda kendinizi dünyanýn en güzel kadýnýymýþsýnýz gibi hissettiðiniz, ellerinizi avuçlarýnýn içine aldýðýnda ‘huzur’ budur dediðiniz, yola beraber çýkmaya ve bir ömrü beraber geçirmeye ‘evet’ diyebileceðiniz erkekler…Korkusuzca size aþký yaþatabilecek, gücüyle güçleneceðiniz cesur erkekler.




Güçlü ve cesur erkek giderse;

Bir gün hayatýnýzdan çekilmesi gerekiyorsa bile; tek ayak üstünde kýrk yalan söylemeden, mertçe, adam gibi gidebilmeyi bilen cesur, ‘unutamadýðýmýz’ ve yerini asla dolduramadýðýnýz güçlü erkekler.


Yokluðunda afalladýðýnýz, kesik kesik nefes aldýðýnýz, fincandaki kahve telvesinde hala adýnýn baþ harfini aradýðýnýz…

Hiç beklemediðiniz bir anda onu karþýnýzda gördüðünüzde kalbinizin yerinden oynadýðýný hissettiðiniz, olur da sizi ararsa telefonun ekranýnda ismini gördüðünüz anda telaþlandýðýnýz,
sizden sonraki hayatýný merak ettiðiniz, ona dair hiçbir ayrýntýyý unutmadýðýnýz (en çok sevdiði yemeði yerken boðazýnýzdaki düðüm, kullandýðý parfümün kokusunu duyduðunuz an bulunduðunuz mekandan bir an önce kaçma isteði…) erkekler.

Yüreðinizden gitse bile, bir gün ona ihtiyacýnýz olduðunu söylediðinizde ‘yanýndayým; üzülme’ diyebilecek kadar olgun, dostluðu rafa kaldýrmayacak kadar vefalý, hayatýn bir noktada sizi de yorabileceðini anlayabilecek kadar asil erkeklerdir onlar.

Bazýlarýna göre hala güç ve cesaretin; para, pul, çul ve kaba kuvvet sanýldýðý bu dünyada inatla farklý bir dili konuþarak güç ve cesaret aramaya devam edeceðim! Gücünden ve cesaretinden emin olduðum erkekle de son zamanlarýn klasik sorusunun uzantýsý olan ne zaman evleneceksin, sorusunu ‘evleniyorum artýk; gözümüz aydýn’ diyerek cevaplayacaðým gönül rahatlýðýyla!

Peki bir zamanlar güçlü ve cesur birini tanýmýþ olabilir miyim? Evet!


Ama onun kadar cesur ve güçlü olmadýðým ayrýca yazýlarýmý da artýk okumadýðýný bildiðim için yüzüne söylemek yerine yapabildiðim en iyi þeyi yapýyorum: YAZIYORUM.

Yani tercih hakkýmý yazmaktan yana kullanýyorum! Ölümsüz olsun diye…

30 OCAK 2008
03:30
BÝNNUR EDÝSAN

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: güçlü ve cesur?????
Gönderen: Güher KILLIOÐLU / Ankara/Türkiye
2 Þubat 2008
hem güçlü olacak hem de cesur:)))))þaka gibi ikisini bir arada bulmayý býrak teker teker bulmak bile mümkün deðil... hayat telaþý onlarý davet etti ve hiç ýsrar beklemeden vazgeçtiler erdemlerinden, aþkýn güzelliklerinden, sevginin sorumluluklarýndan çok kolay oldu hemde sýrtlarýndan yük çuvalýný atar gibi atýverdiler hemen... ben de güçlü ve cesur birini tanýmak isterdim ama maalesef her defasýnda þaþkýn þaþkýn bakarken buldum kendimi arkalarýndan... yaþamamýþ olsamda þunu söyleyebilirim güçlü ve cesur erkek devri kapandý. nerden mi biliyorum sence:)))




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
çok unutkaným, çok!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.