..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > murat kuvvet




1 Þubat 2008
Bir Ben Varým Bir de Þehir...  
murat kuvvet
Eller þiirlerdeki gibi karýncalanmýyor artýk dua etmekten. Seccadeler tertemiz alýnlarý bekliyor bir gülün yaprak döken hasreti gibi. Vuslat ayrýlýk kadar yakýn, bir o kadar da uzak.


:AHFF:

Milyonlarca insan içinde sanki bir tek ben varým. Yalnýzým...Her þey beni bekliyor sanki. Ben çekmeliyim gürültülü kentin gürültüsünü. Ben þiir yazmalýyým gururlu kýz kulesine, onu övercesine...Her bir tepesine ayrý ayrý gitmeliyim Ýstabul’un. Bir dilenci olmalýyým cami önlerinde biraz þefkat biraz para dilenen. Sonra soðuk ve bir o kadarda karanlýk sokaklarda bir figüran olmalýyým umarsýz ve aþaðýlayan insanlarýn bakýþlarýna inat...

Büyük kent derler buraya küçük olan ne var ki zaten? Herkes büyük Beþiktaþ,Fenerbahçe,Galatasaray... Sokaktaki afiþler, bilboardlar sanki yürürken boðazýma dolanýyor. Tüketiciye hiçbir yorum býrakmayan egoist reklamlar yine kandýrmaca oyunu oynuyorlar.
Sokaklarda ilerlemek çok zor insanlar yýðýn halinde, herkes ya iþine ya da baþka bir yerlere gidiyor. Güneþ tüm insanlarýn üzerinde ama pek azý onu görüyor. Belli ki güneþ biraz dertli ama görevini hiç aksatmýyor. Doðmalýyým diyor ne olursa olsun. Doðmalýyým tüm gönüllere...
Gemiler yorgun itici yüzleriyle yine gülen insanlarý taþýyor. Boðaz geçiþ vermeye mahkum sevimsiz gemilere.
Martýlar aç insanlarýn gözlerine çekinerek bakýyor bir parça ekmek atan olur diye.

Kentten yine gürültüler yükselmeye baþladý. Ýþte gerçek hayat baþlýyor. Herkesin gözleri daha sabahtan yorgun.
Kiminin cenazeden farký yok, kimi yaþam dolu kendine sýnýr koymasa uçacak sanki. Belli ki hayatý hala tozpembe görüyor. Bilmiyor hayatýn ona oynayacaðý oyunlarý.
Sahilde dolaþan aþýklar vardý bir de. Baktým ve düþündüm hazin sonlarýný. Belki de kendimi düþünüyordum. Sahte aþklar yüzünden içimizdeki haykýrýþlarý yazdýk teröristlerden boþ kalan duvarlara : ‘Ne zaman biz aþýk olmayý öðrendik o zaman ayrýlýk sözcüðü sözlüklerde yerini aldý acýmasýzca.’

Yürüyorum yine büyük kentin küçük ve somurtkan sokaklarýnda ardýma hiç bakmadan.
Belki de geçmiþle hesaplaþmaktan veya hayallerimden korkuyordum çünkü ne zaman bütün cömertliðimle hayal kursam; ertesi günü kabusum olur.

Haftada bir baþlarý secdeye giden insanlarý görüyorum nasýlda gururlular, sanki hepsi cennetle müjdelenmiþ. Köþede sessizce bekliyor küçük cami, insanlara aç bir þekilde...Eski mihrap bir insaný özlüyor. Bir Kur’an var. Ýnsanlarýn ulaþamayacaðý bir yere koymuþlar. Belli ki aylardýr açýlmamýþ o da ayný dertte özlüyor bir þeyleri hem de çok özlüyor tahmin edemeyeceðin kadar çok...

Bu sefer bir dilencinin simasýnda arýyorum kendimi kimseye aldýrýþ etmeden.Bana azap veriyor bir dilenci kadar olamamak. Ýstemek...Her þeyi istediðimizde veren var, ama isteyen yok, dua yok kimsenin dilinde...Herkes sadece istiyor þükür yok kimsenin dilinde...
Eller þiirlerdeki gibi karýncalanmýyor artýk dua etmekten. Seccadeler tertemiz alýnlarý bekliyor bir gülün yaprak döken hasreti gibi.
Vuslat ayrýlýk kadar yakýn, bir o kadar da uzak.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sadece Seni Düþünmek Ýstiyorum.
Sen, Çocukken Uçurtmasý Uçmayan Çocuk!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayat Masaldýr...
Günaydýn Arkadaþlar!
Anadoluda Bir Yol Hikayesi
Televizyon Makinasý...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýstanbuldan Bana Sen Kaldýn Hatýra... [Þiir]
Aradýðýnýz Kiþiye Þu An Ulaþýlamýyor... [Þiir]
Gözlerinden Ýçmek Gibisi Yok Sevdayý... [Þiir]
Ya Resülallah... [Þiir]
Sevdanýn Rengi [Þiir]


murat kuvvet kimdir?

okumak, insaný en ucuza birçok þeyin sahibi yapar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © murat kuvvet, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.