..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > BÝNNUR EDÝSAN




4 Þubat 2008
Erkek Kalbi  
BÝNNUR EDÝSAN
Ve hep ayný kapanýþ cümlesi...


:CIAJ:
Aþk ve ayrýlýk sancýlarý adýna hemcinslerimi daha iyi anlýyor olmakla beraber bu hayatýn huzur içinde sürmesi açýsýndan karþý cinsin de duygularýný düþünmek gerekiyor. Elbette ki misyonum erkekleri anlamaya çalýþmak veya empati kurmak deðil ama yazarken durum deðiþiyor.

Önyargýlardan sýyrýlmak istediðim bir gecedeyim.Yarýn ruh halim deðiþebilir; bu aný kaçýrmak istemedim. Özellikle belirtmek isterim ki amacým; saçma sapan davranan, hayatý boyunca bir kadýnýn kalbine dokunmayý baþaramamýþ, erkeklikle bencillik arasýndaki farký hiç algýlayamamýþ, sevmenin kadýn bedenini beðenmeyle eþdeðer olduðunu düþünen erkeklerin kir tutan ve sadece organ olarak görevini sürdüren kalplerini kaleme almak deðildir.Bu tip erkekler yüreðimde de kalemimde de kategori dýþýdýr.Onlarý bilmem, tanýmam ve anlamakta bana düþmez.Sözlerim; heyecanlanýnca hýzla, özleyince aðýr aðýr atan bir kalbe sahip özetle; kalbiyle beyni uyum içinde olan erkekler içindir.

Aþk acýsý çekmek ya da aþk acýlarýnýn konuþulduðu sohbetlerde payýma düþeni anlatmak iþin farklý bir yönü. Kadýn kadýna birer fincan kahve eþliðinde uzun uzun sohbet etmenin zevki anlatýlmaz ancak yaþanýr. Her defasýnda konu bir þekilde ya unutamadýðýmýz erkeklere ya da iliþkilerimize gelir. Geçmeyen sýzýlarýn dile geliþ zamanýnda biz susarýz, anýlar konuþur.Tek baþýmýzayken düþünmediðimiz ya da kendimize bile itiraf etmeye çekindiðimiz gerçekler su yüzüne çýkar dost sohbetlerinde. Ve hep ayný kapanýþ cümlesi : ‘ Her þey çok güzel olacak! Bir gün bizi anlayacaklar…’

Yaþ kaç olursa olsun biz kadýnlar hayal etmeyi seviyoruz iþte.Mutlu ve sevilen bir kadýn, kadýný sevdiði için ondan daha mutlu olmasý beklenen bir adam…Sevilen bir kadýn ve mutlu bir çift…Ýliþkide bu aþk düzeninin devamlýlýðý isteniyorsa erkeðin bazen kendini aþacak performansý göstermesi gerekir.Çünkü biz kadýnlarýn erkekten ilgi bekleme performansýmýz ne olursa olsun asla düþmez:)

Peki, erkek kalbi de kýrýlýr mý, ayrýlýk acýsý çeker mi? Mesela, gece baþýný yastýða koyduðunda sevdiði kadýnýn özlemine dayanamayýp aðlayan, dinlediði bir þarkýnýn sözlerinde yüreði sýzlayan erkek yok mudur? Okudukça satýrlarýna dokunmak istediðimiz yazýlarý hep kadýnlar mý yazýyor sanki!

Aþýk erkeklerin kalpleri dile gelseydi onlara haksýzlýk ettiðimiz anlarý düþünüp piþmanlýkla kulaklarýmýzý kapatýr mýydýk acaba? Yani kalplerimiz diyorum kadýn ve erkek kalpleri; yüzleþseydi ne olurdu…Belki de sulh olurdu…Ve belki de o zaman vazgeçmek yerine, birbirimizi anlayabilirdik.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ERKEK KALBÝ
Gönderen: mehmet ali bozgeyik / , Türkiye
17 Mayýs 2008
Erkek kalbi baþlýklý yazýnýzý ilgiyle okudum. Hangi erkeði irdelediðiniz çok belli olmamýþ. Erkeklerle ilgili bir önyargýnýzýn olduðu zamanda yazýlmýþ olduðunu varsayýyorum. Empati kuramadýðýnýz çok belli. Sizi yine de güzel bir kadýn olarak görüyorum ben . Akýllý olmak fazla bir þeyi deðiþtirmiyor anlaþýlan. Ayný önyargýlar... Ve bunca güzel yazýyý kimin yazdýðý konusunda koca bir edebiyat size zengin cevaplar verebilirken. Biraz yakýndan bakýn. Kadýnlar adýna yazýlmýþ bunca þeye karþýn, erkekler adýna yazýlanlar nerede? Hem de onlarý bütün kalbiyle(!) seven bunca kadýn varken. Hemde bunca duygusal olduklarý halde. Kadýn kalbiyle erkek kalbi bir türlü yüzleþemiyor nedense. Saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Rodin ve Þair
Utanç Hapý
Öpücük ve Zehir

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.