..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > osman demircan




7 Þubat 2008
Bir Çocuðun Topuna Karýþan Allah  
osman demircan
Çocuktum topum uçuruma takýldý.Ne yapacaktým.Küçük ellerimi havaya kaldýrdým.Gökyüzü masmaviydi.Tanrý gülümsüyordu.Bulutlar beyaz kanatlý kuþlar gibi baþ ucumda uçmaktaydý. Ama benim topum uçurumdaydý.Dua ettim o an.Dudaklarýmdan döküldü acý dolu sözcükler.Aðlamaklýydý bütün cümleler.


:AICG:
Çocuktum topum uçuruma takýldý.Ne yapacaktým. Küçük ellerimi havaya kaldýrdým. Gökyüzü masmaviydi. Tanrý gülümsüyordu. Bulutlar beyaz kanatlý kuþlar gibi baþ ucumda uçmaktaydý. Ama benim topum uçurumdaydý. Dua ettim o an. Dudaklarýmdan döküldü acý dolu sözcükler. Aðlamaklýydý bütün cümleler.
Allah’ým ben þimdi ne yapacaktým. Ellerim küçüktü ama dualarým büyüktü. Uzattým ellerimi gökyüzüne. Aðladým topumu bana ver diye. O an bir kelebek uçtu yanýmdan. Çiçek dolu dallarda öttü kuþlar. Herkes anladý halimden. Sesim bir haykýrýþ halinde yayýldý masmavi gökte. Bir dua ki çocuktan daha masumdu bir dua ki kýrk gün aðlamýþ gözlerden daha yaslýydý.
Demeyin ki Tanrý çocuðun duasýný duyar mý? Demeyin ki koskoca Tanrý bir topla uðraþýr mý? Tanrý isterse insaný kuru bir dala çevirirdi ya da yaðmur ortasýnda koskoca bir aðaca benzetirdi. Deðil miydi ki daðlarý yaratýrdý. Sonra uçurumlarýnda çiçekleri yaþatýrdý. En ýssýz yerde biterdi zambaklar. Zambaklara benzerdi bütün leylaklar. Kokusu yayýlýrdý yemyeþil yamaçlara. Organik bir birliktelik olurdu doðada. Güzel bir terkip yaþanýrdý daðlarda ve baðlarda. Niçin beni unutsun? Niçin bu birliktelikte bana da yer vermesin ki?
Niçin bir çocuðun aðlayýþýný kelebekler duymasýn? Neden gözyaþlarýna dereler katýlmasýn? Uçurum utandý halinden. Bir çocuðun topunu iþgal etmesinden. Daðlarýn da elleri vardýr. Onlarýn da Allah’a verecek hesaplarý vardýr. Dayanamadý dað, taþ, kaya.Topa esti bir rüzgar. Allah’ým bu ne güzel mutluluk. Sen ki topumu geri verdin. Bir çocuðun topuna sahip çýktýn. Sen her þeye sahipsin. Ve seni sevmek en güzel bahtiyarlýktý.
Bunca güzellik arasýnda topum dikene takýldý. Gövdesinde kocaman bir yarýk açýldý. Oyunum yarýda kaldý. Dedim vardýr bunda bir hayýr. Gülleri öptüm dikenlerinden. Þükrettim çocuk oluþuma. Þükrettim insan oluþuma. Bu sefer aðlamadým. Allah’ým seni sevmenin hazzýný aldým.
Ben o gündür bu gündür hiç koþmadým. Hayat yolunda güle oynaya bir çocuk gibi kaldým. Yürüdüm çiçeklerin kokusunu ala ala. Yürüdüm Allah’ý renkli bir hayatýn masmavi gülümseyiþinde araya araya.
Ben bir çocuktum. Topum uçuruma takýlmýþtý. O gündür bu gündür helak olmaktan beni Allah kurtarmýþtý.
Ben Adem'dim. Varlýkla yokluk arasýnda bir çemberde durmaktaydým. Ateþle çizilmiþ bir çemberin içinde akrep kýskacýnda yaþamaktaydým. Bir yaþamak ki sevmek adýna ateþten ve zehirden oluþmaktaydý. Ya Allah sevgisiyle yanacaktým ya da kendi kendime zehrimi boþaltacaktým. Kendini sevmek zehire dönüþmekti. Bir akrep kýskacýnda ölüme yürümekti.
Yandým bittim kül oldum. Bir akrebi kendi zehriyle öldürdüm.
Ben bir çocuktum. Topum uçuruma takýlmýþtý. Ýþte ben o yaþta uçurumu gördüm. Ben o yaþta uçurumun dibine gözyaþlarýmý düþürdüm. Asýlý kaldý yüreðim bir yamaçta. Ben uçurum çiçeklerini yüreðimde büyüttüm. Allah'ý sevmenin hazzýný hayat oyunlarýndan vazgeçerek aldým.
Ben çocukluðumda uçuruma dönüþtüm.D aðlarý sýrtýmda hissettim.B ir yük oldu bana yaþamak. Uçurumlarýmda hasret kokan çiçekler büyüttüm. Bir çocuðun aðlayýþýný duydum. Patikalarýmda yüreyen keçilere ve arkalarýnda ise kurt sürülerinin hýrlayýþýna dokundum. Diþlerinin arasýnda can çekiþmelere þahit oldum.
Allah'ým seni sevmenin hiç de kolay olmadýðýný gördüm.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çam Ormaný
El Bari
Allah Kainatý Yaratmadan Önce Ne Yapýyordu?
Mor Menekþe
Hz. Muhammet Kimdir
Tanrý'dan Aðlaya Aðlaya Uzaklaþanlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.