..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Kerem Yüce




14 Þubat 2008
Alzehimer Bir Sevda Dolaþýyor Sokaklarýmda  
Kerem Yüce
Yaðmur yemiþ duvarlar gibiydim,fýrtýnanýn karþýsýna korkmadan dikilmiþ ama içeriden rutubet baðlamýþ.Her günüm birbirinden hassas birbirinden kýrýlgandý acýnýn yýktýðý duvarsýz odamda.Sayýsýný hatýrlayamadýðým senelerimde sayýlý gün hüküm sürememiþken,iþte bu gün benim günümdür diyerek içinden saatleri çekip kendime esir edememiþtim ve bu yüzden öfkem isyandý kelimesiz,harfsiz en sessizinden,çýnlýyordu kulaklarýmda.O çýnladýkça deliniyordu zar yer deðiþtiriyordu çekiç,örs,üzengi.


:ACBH:
Yaðmur yemiþ duvarlar gibiydim,fýrtýnanýn karþýsýna korkmadan dikilmiþ ama içeriden rutubet baðlamýþ.Her günüm birbirinden hassas birbirinden kýrýlgandý acýnýn yýktýðý duvarsýz odamda.Sayýsýný hatýrlayamadýðým senelerimde sayýlý gün hüküm sürememiþken,iþte bu gün benim günümdür diyerek içinden saatleri çekip kendime esir edememiþtim ve bu yüzden öfkem isyandý kelimesiz,harfsiz en sessizinden,çýnlýyordu kulaklarýmda.O çýnladýkça deliniyordu zar yer deðiþtiriyordu çekiç,örs,üzengi.Peþine bir taht kuruluyordu beynimin en orta yerine ve o tahtý kemiren ufak bir kurt çürütüyordu beni içten içe.Öyle bir içti ki bu çeke çeke bitmeyen,yaþadýðý bedene muhalif...Bana muhalefet olan bu diðer yüzüm her tereddüte düþtüðümde ben sana demedim mi der gibi bakýyor,her dediðini yapýp yanýldýðýmdaysa o kötü adam kahkahalarýndan atýyordu.Bense acýnýn yýktýðý duvarsýz odamda bu eziyete daha fazla dayanamayýp bir gece öldürmeye kalkýyorum o sesi.Ýlk baþarýsýz deneyimimden sonra daha da saðlam planlar yapýp bir gece daha deniyorum ama her seferinde benden önce davranmýþ oluyordu ve gözümü açtýðýmda bir hastane odasý;kolumda cam þiþeden uzanan bir hortum.Bu kadar zordu býraktýðýn aksisedadan kurtulmak,bu kadar yýpratýcý.Ve seni unutmak için bir baþkasýna veriyorum yerini,o da zamanla kuruyordu tahtýný düþüncelerime.Gelenle gidenin hesabýný yaptýðýmda büyümek için can atan o kurt yine kemirmeye baþlýyordu beynimi ve bu devinimdeki tüm yollar unutup unutup hatýrladýðým sana çýkýyordu.Alzehimer bir sevda dolaþýyordu beyin hücrelerimde;istediði zaman fermanlar okuyup istediðinde emri altýna aldýðý diðer sevdalarýmla seferlere çýkýp tek baþýna dönen.Oysa sevdalý düþüncelerimin içinde tek bir tilkinin bile ayak izi yokken alzehimer bir sevda eziyordu yeni baþlangýçlarýmý ve ben öldüremiyordum o sesi.Bana muhalefet olan bu ses senin sevdandan geriye kalan tek emanet,zorla býraktýðýn tek hediyeydi.Yollarýma kurduðun ücretli giþeler sayesinde düþüncelerimin hangi yöne gideceðini biliyordu.Bu yüzden hep o sesle yaþamaya mahkum edildiðimi anlýyordum.
Seni unutmama izin vermeyen alzehimer bu sevda dolaþýrken yollarýmda adýna sevgi dediðim tüm düþüncelerimi katlediyordu adresine ulaþamadan,ben artýk katledilen sevdalarýn olay yeri incelemesini yapýyordum.Bildiðim,tanýdýðým fakat durduramadýðým seri bir katil elini kolunu sallayarak geziyordu sokaklarýmda.Ayný zamanda öldürmeye kýyamadýðým,her kýymaya kalktýðýmdaysa bir hastane odasý...Ve alzehimer sevda rehin tutuyordu beni,sayýlý gün hükmünü süremediðim hayatýmda...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon Hikayeleri
Çok Erken Gittin Yüreðimden
Avuntudur Bu Yazý Tüm Sevenlere
Seni Sevdiðime de Piþman Olmak Ýstiyorum Sevgili
Kendimi Kendime Muhtaç Edecek Kadar...
Bir Uzanabilseydim Tutacaktým Kanatlarýndan
Anneme Çýkýyordu Tüm Sevdalarýn Yokuþlu Yolu
On Yaþýmýzdaydýk
Analogtu Benim Sevdam Hazýr Deðil Dijitale
Uykumda Sevemiyorum Seni

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaralandýðýný Zanneden Avcý
Ölümün Getirdiði Mektup
Adýný Firar Koydum,istanbul Ýse Senin Yanýnda...
Bir Hayallik Boþluk Yok
Aslýnda Hep Ayrýydýk
Yeni Bir Dille Merhaba
Ben Bir Aðlasam Kaybederdi Deniz Rengini
Bir Cesedin Elini Tutuyorsun
Unutsa Tanrý Günahlarýmý Gelecektin
Vedasýz Ayrýlýklardan Selamsýz Sürgünlere Yolculuk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saðýr Duvarlarýmsýn [Þiir]
Dört Harften Bakardým Sana [Þiir]
Deniz Olsun Tüm Sevdiklerimin Adý [Þiir]
Gölgen Gezinmekte Hala Ýçimde [Þiir]
Kendi Celladým Oluyorum Seni Düþündükçe [Þiir]
Ayrýlýk Tüm Ýstasyonlarý Tek Tek Dolaþmýþ [Þiir]
Güneþ Olup Dokunma Perdelerime [Þiir]
Bir Güneþ Yürümekte [Þiir]
Saf Tutuyordu Oda [Þiir]
Fýrýncý Çocuk [Þiir]


Kerem Yüce kimdir?

Yazmak,düþünmek gibidir;kaðýdý kaleme deðdirmen yeterlidir bazen ve akýp gider harfler bir gölün üstünde giden sýralý kuðular gibi. Gözünü açtýðýnda okyanuslara açýlmýþ,türlü balýklarýn bahçesine misafir olmuþtur o kuðular. . . Ama öyle bir an gelir ki;kýpýrdamaz kalem,bileðini sýkýca tutar sanki bir el. . . Bir yazarýn týkanmasý hiçbir þeye benzemez. Týkanan lavaboyu açarsýn,logarýn altýna yetiþir vidanjörler,trafikte yardýma koþar emniyet þeridi,fakat yazarla kelimelerin arasýndaki o duvar kalkmadýkça bitmez týkanýklar. Bir çocuðun topunun dikenli tellerle çevrili bahçeye kaçmasý gibi. Tek sorun zamanýn akýþýný beklerken fýrtýnanýn dalgalarý harekete geçirebilme ihtimalidir. Ýnatla beklenir o tellerin etrafýnda,aþýlmaya çalýþýlmaz duvarlar. Bilmektedir yazar uygun bir zamanýn olduðunu ve o zamanda bahçenin sahibinin çýkýp geleceðini. Çünkü kendi özgürlüðüne kavuþurken baþka özgürlükleri yok etmek üzerine kurulu deðildir yazarýn felsefesi. . . Ve doðru zamaný yakaladýðýnda baþlar fýrtýna,sörf tahtasýnýn üstündeymiþ gibi dans edilir dalgalarla,çözülür beyindeki zincirler,kanat çýrpar en beyaz kuþlar saçlarýnýn üstünde. Böyledir yazmak bir yazar için;ekmek gibi,su gibi vazgeçilmez, havadaki gizli kelimeleri nefesle çekmek gibi ciðerlerine. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi ERSÖZ,Nazým Hikmet RAN,Can YÜCEL,Ümit Yaþar OÐUZCAN,Edip CANSEVER,Özdemir ASAF,Ahmed ARÝF,Cemal SÜREYYA


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kerem Yüce, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.