..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > zafer koray




28 Þubat 2008
Uyku Benim Neyime  
zafer koray
Uyumayalým..Dünyamýzý..Dünyamýzdan önce ülkemizi gözleyin ve iyi analiz edein çaðýmýzý.Bilgi depolayalým ki,fikir sahibi olalým. Sevgilerimle..


:BJAH:

UYKU BENÝM NEYÝME
Vakitlerden bir vakit. Loþ bir oda. O da perdenin azizliði mi diyelim, yoksa perdeyi tam kapatmayanýn mý? Öylesine loþ bir oda. Gözlerin kapandý kapanacak. Yatak nasýldýr? Çarþaf, yorgan..Hiçbirinin önemi yok þu an.beyninde hepsi tertemiz.Hepsi uyku için en uygun durumda.Uzanýyorsun yataða,gözlerin kaydý kayacak.Sonunda mücadele bitti.Uyku galip geldi bedene ve beyine..
Derin derin derinlikteyken… Bedenini uykunun tatlý anýna býrakmýþken…Bir ses ki yeraltýndan mý geliyor,yoksa yerüstünden mi? Bildiðin çok uzaklardan geldiði.fakat o da ne ses gittikçe duyulur hale geliyor.Ses þimdi kulaðýndan beyninin kývrýmlarýna girdi.O da ne seslenmek deðil bu.Büyük bir baðýrýþ..
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Uykuyu hakettin mi?..Ne kadar ürettin de uyuyorsun.Ne dirlik oluþturdun da,ne birlik oluþturdun da?Sevgini verdin mi? Sevdasýna yandýn mý? Topraðýnýn,suyunun,köyünün,kentinin..Hep senin için bilmediðin kiþiler mi üretecek.Hep sen mi yiyeceksin üretmeden.Sevgiyi ürettin mi.Ya buðdayý,ekmeði..Geliþtirdin mi kýsa zamanda güzel ürünler yetiþtirmeyi?.Oyuncak deðildir dünya.Ki sen oyuncaðýný bile kendin yapardýn çocukken..Çocukken Ulusal marþý okurken gözlerin bayraðýnda,gözlerinde kendiliðinden biriken yaþlarýn…
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Sen uyurken dedenin baðýna girdi hoyrat..Kökünden tarumar oluyor bað..Üzümler daðýldý..Kuþlar üþüþtü eziklerine. Yalnýz direkte dalgalanan bayraðýn yine yerinde..Ama uyku senin gözlerinde..Uyku senin beyninde..
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Sen uyurken baþka uluslarýn gençleri atölyelerde sabahladý..Ahdettiler sonucunu almak için uðraþlarýnýn..Sonucunu da aldýlar..Enerjiyi buldular..Motoru buldular..Bilgiyi buldular..Bulduklarýný depoladýlar..Roketi buldular..Ýnanmazsýn sen dünyanýn uydularýna alet yolladýlar.Senden önce oraya vardýlar.Artýk oralarý da onlarýn..
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Sen uyurken akranlarýn olan onlar plan yaptýlar..Uzay onlarýn madem..Dünya niye olmasýn..Öyle þeyler ürettiler ki canýnýn çekeceði..Evet canýnýn çekeceði..sana sundular..Ohhh ne güzelmiþ dedin..Bana bunlardan yine verin dedin..Yaðma yok..Bedava olmaz..Sende bana ver verebileceðini dediler..Uyuyabilmek için..Loþ odalarda..Sýcaksa klima aldýn..Soðuksa enerji tüketen makinalarý..Onlarýn cebinde taþýdýðý telefona özendin sanki zamanýn çok dardý da kýsaltman için..Ne verdin bunlar için…
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Rahat yatmak için.Onlarýn giydiðini giymek,yediðini yemek için..Verdinde verdin..Dedenin kýrmýzý çubuklu baðýný..Çoluk çocuk,genç ihtiyar dahil 13 milyon kiþiden baþlayýp 70 milyon kiþinin Ulus adýna gönüllü verdiði salmalarla yapýlan fabrikalarý,limanlarý,tersaneleri,yollarý,bankalarý verdin de verdin..
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Kalk uyuma artýk! Ne kaldý elinde bir bak.Dilin duruyor mu yerinde..? Komþuluðun..Hasretin..Sevdan..Söðüt dalýndan yaptýðýn düdüðün ki bir onu güzel yaparsýn..O söðütleri büyüten pýnar yerinde mi..Suyu yerinde mi derelerin..Göllerin..Göçmen kuþlar nerde..?
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Cafcaflý görüntülere, o görüntülerdeki cambazlýða kanma…Görerek öðrenmekten býkmadýn mý dünyayý.Okumayý dene artýk..Deney yapmayý dene..Dene ki sen de dünyaya bir þey kat..Kattýðýndan vazgeçemesin baþkalarý da..Ki eþitler arasý oyunda oyna..Yoksa hep kalene giriyor goller…
Heeeeyyyyyy! Uyuma!..Uyuma!..Uyuma!..UYUMA!…
Uyanda bak! Uyanda bak! Sana yeni bir elbise dikmiþler.Onu giyeceksin bundan sonra uyanmazsan tez elden..Sýra ona geldi..Uyan artýk sarýlacaðýn tek þey atalarýmýzýn en dar geçitlerinden geçerek zamanýn ve vahþetin ve sýkýntýnýn,cefanýn..Bize armaðan edilen bu güzel yapýtýn önünde selam dur..Sarýl da geçmiþimizi ve geleceðimizi en güzel haliyle temsil eden ATATÜRK’e..Dur de bu vahþi gidiþe..O nasýl dur dediyse beyniyle…
GÜN DOÐDU HEP UYANDIK
Deðil artýk..
GÜN DOÐMADAN HEP UYANDIK
Olmalý..
Sevgilerimle..Zafer KORAY



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Merhaba Dostlar [Þiir]
Dostlar Sofrasý [Þiir]


zafer koray kimdir?

her insan yaþar. Ama neleri yaþar bilinmez. Bu bilinmezlerden gelen yumuþak bir arkadaþ ýslýðý gibidr þiir. Þiir ve edebiyat vazgeçemediklerimdir. Ve ana sütü gibi temiz ve candan türküler ve müzik. Selam olsun üreten ve bunu paylaþanlara. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Türk edebiyatý,Edgar A.polie,Pablo Neruda,tabi karacaoðlanlardan günümüz ozanlarýna uzanan tüm yürekler..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © zafer koray, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.