..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Ramazan Karalar




2 Mart 2008
Her Þeyi "Örtün"!  
Ýþte bütün bu sýkýntýlarýn içinde bir de örtünme davamýz var ki, evlere þenlik!

Ramazan Karalar


Ekonomideki durgunluk can sýkmaya devam ediyor. Ýþlerin durgunluðu, para sirkülasyonunun iyice tabana vurmasý, üretimin de buna paralel olarak can çekiþiyor olmasý, iþsizliðin tavan yapmasý, karanlýk bir sona doðru son sürat gidilmesi yaþanan bu tabloyu anlatan sadece birkaç kelime…


:AHGG:
Her Þeyi “Örtün”!
Ekonomideki durgunluk can sýkmaya devam ediyor.
Ýþlerin durgunluðu, para sirkülasyonunun iyice tabana vurmasý, üretimin de buna paralel olarak can çekiþiyor olmasý, iþsizliðin tavan yapmasý, karanlýk bir sona doðru son sürat gidilmesi yaþanan bu tabloyu anlatan sadece birkaç kelime…
Esnaf, her þeye raðmen “Allah’tan umut kesilmez” diyerek iþlerin açýlmasý için ard arda lokma döktürüyor…
“Enflasyonu arar olduk. Eskiden hiç olmazsa para dönüyordu” diye dert yananlarýn haddi hesabý yok…
Yýllardýr ülkemin dolayýsýyla da ülke ekonomisinin baþýna bela oldu terör. Binlerce kiþiye iþ ve aþ imkâný saðlamak varken, kaynaklarý bombalara, silahlara harcamak zorunda kalýyoruz, dýþ güçler tarafýndan beslenen terörü yenebilmek için…
Bir de kar yollarý kesti üstüne üstlük…
Son yýllarýn en keskin kýþýný yaþýyoruz þehir olarak. Yýllardýr böyle kar yaðýþý görmemiþtim desem sanýrým abartmýþ olmam.
Yaðan kardan sonra "buz pistine" dönen yollar ve kaldýrýmlar, zaten sýkýntýlarýn içinde boðuþup duran vatandaþý daha da çileden çýkarýyor.
Belediye ekipleri ancak 3-4 gün sonra kar ve buz temizleme çalýþmasýna baþlýyor.
Çalýþma baþlýyor ama sadece ana caddelerde kar kürüme çalýþmasý. Ara cadde ve sokaklar terkedilmiþ bölge görünümünde. Kaldýrýmlarda yürümek için ise iyi bir “yürüme” cambazý olmak gerekli. Baþka cambazlýklar þu an bu yazýnýn konusu deðil.
Kýrþehir’de yaþam tam anlamýyla felç!
Peki belediye ne iþ yapar acaba?
Kar yaðmur yaðmasa, sel olmasa, yollar kaldýrýmlar yapýldýklarý gibi kalsa ne kadar iyi olurdu deðil mi? Belediye baþkanlarý þehre ne kadar güzel hizmet ettiklerini düþünerek rahat rahat “saltanat” sürerler, yaklaþan yerel seçim çalýþmalarýna devam ederlerdi.
“Bütün il, ilçe, belde belediye baþkanlarýný yaklaþan mahalli seçim heyecaný sarýnca, herkes kulis ve baðlý bulunduðu partiyle kontak kurmakla meþgul. Milletvekilleri aranýyor, il baþkanlarýna ziyafetler verilip, ziyaretler yapýlýyor. Emirleri soruluyor..."
Ama vatandaþýn, yayalarýn, araba sahiplerinin ne beklediðini dinleyen yok.
Bayramlarda, kandillerde ve özel günlerde yaya geçitlerini ve kaldýrýmlarý pankartlarla donatan baþkan, kar ve buzla kaplý buralarý unuttu. Cadde ve sokaklar da kaldýrýmlar kadar ilgisiz ve buz pisti. Pankart ve afiþ asýlýrken hatýrlanan kaldýrýmlarý karlý ve buzlu havalarda da unutmayýn.
Bu çaðda çöp toplamakla, su akýtmakla hele hele sloganlarla, pankartlarla belediyecilik olmaz. Asri görevlerle böbürlenmek yerine icraat yapýn artýk.
     Kar mücadelesi için kurulan “Tim” e ne oldu? Yine ayný mücadele için alýnan 200 ton tuz neden kullanýlmýyor? Yoksa parke taþlara zarar verdiði için mi ara sokaklar tuzlanmýyor? Bunu hiç düþünmeyin çünkü yaz aylarýnda döþenen parke taþlar, kar yaðmadan çok önce parça parça kavlamaya ve daðýlmaya baþladý.
     Ýþte bütün bu sýkýntýlarýn içinde bir de örtünme davamýz var ki, evlere þenlik!
Her þeyi örtüyoruz! Aman ne mutluluk..
Bütün dertlerimiz bitti, baþlarýmýz göðe erdi. Birileri bir oyun kurdu yine. Hem de öyle böyle deðil küresel bir oyun bu. Neden?
Örtülecek olanýn sadece hanýmlarýn baþý mý sanýyorsunuz? Kim bilir bugüne kadar baþka neler örtüldü de haberimiz yok. Bu baþörtüsü tantanasýnýn altýnda da neler var ki acaba?
Bir yanda “ilahi emir uyguluyorum” diyenler, bir yanda “laik cumhuriyet için” meydanlara dökülenler. Hepsi de bu ülkenin yurttaþý. Birbirine fena halde düþürülmeye hazýrlanan bu ülkenin insanlarý.
Neye müstahaksak onu yaþýyoruz, yaþayacaðýz. Ta ki ciddi olarak birleþinceye kadar.
Birileri bir þeyleri örterken, bildiðimiz örtüleri tartýþma konusu yapýyor, anlamadýnýz mý hala?
Aman örtün ey politikacýlar! Sakýn açýkta bir þey kalmasýn da vatandaþ bir þey görmesin!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Satýldýk, Uyandýrýn Bizi!"
Ýþte Bu Benim Ramazan’ým
Sizin Ampul Kaç Mumluk?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dikiz Aynasý [Öykü]
"Senin Eline Diken Batar Mý?" [Eleþtiri]
Pkk Þimdi Kimin Güdümünde [Eleþtiri]
Bildiðini Bilen mi, Bilmediðini Bilmeyen mi? [Eleþtiri]
Kaçmak Ýstiyorum Buralardan… [Eleþtiri]
"Ne Yaptýn Kardeþ?" [Eleþtiri]
Onu Tanýmak ve Anlamak [Eleþtiri]
Þah! …ve Mat… [Eleþtiri]
Geri Dönen Sevgili Olursun Kýrþehir [Eleþtiri]
Baþkaný ve Vekili Kim Seçiyor? [Eleþtiri]


Ramazan Karalar kimdir?

Lise çaðlarýmdan itibaren yazýyorum. Güncel olaylardan yola çýkarak yazdýðým bir çok öyküm var. Ancak bir türlü yayýnlayamadým. Bu öykülerin bir bölümünü Çaðdaþ Kýrþehir gazetesinde yayýnladým. Ayný gazetede güncel siyasi olaylarla ilgili köþe yazarlýðý yapmaktayým. Yazdýðým yazýlarýn konusu ile yönetenlere, topluma, sisteme, yolsuzluklara, düzene, adaletsizliðe, haksýzlýða karþý kendi düþünce ve fikirlerimle bir duruþ sergilemeye çalýþýyorum. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ramazan Karalar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.