..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > emre_onbey




10 Mart 2008
Gidiþin… Yaktý Beni!  
emre_onbey
Gidiþin… Yaktý beni! Susuz kaldým, katýksýz… En çok beni ben yapan, senden ayrý kaldým. Yokluðun dedim, gelir-geçer dedim. Ben her ne dediysem içimi yaktý bu gidiþin.


:AIGC:




—sana olan sevgim, bir ömre sýðar mý sandýn/ yanýldýn!

…gün olur düþersin gözümden, yüreðimden… Aþktan da. Sýðmazsýn hiçbir vakte, solar gidersin sevgisini unutmuþ bir bedende. Gözyaþlarýn vurur sahillere, asi bir sandalýn küreðinden tokat yersin. Adý: felektir! Ölümde biraz gülmekten gelir; iyi yakala azrailin vurduðu yeri, deðerini bilmediðin bir “ben” varým orda.

Bir aðaç dalýnda sessizce beklerim varlýðýný… Ne zaman bir rüzgâr deðse yapraklara, sen geldin sanýrým. Çok mutlu olurum. Ýpekböceðinin kozasýndan sen çýk diye, içimde beslediðim umut dualarýmý hiç saymýyorum.

/biliyor musun, þimdilerde en çok Ferhat’a kýzýyorum. Neden, bu kadar kendinden vazgeçtiði için… Her gece ayrý bir hüznün içinde büyüttüðü için sevdasýný. Aþkýn tarifini yeniden yazdýðý için… Ve ben seni, onun sevdiðinden daha çok sevemediðim için; çok kýzýyorum, Ferhat’a…/

Gidiþin… Yaktý beni! Susuz kaldým, katýksýz… En çok beni ben yapan, senden ayrý kaldým. Yokluðun dedim, gelir-geçer dedim. Ben her ne dediysem içimi yaktý bu gidiþin.
Binlerce sevda sözü yazsam, ne olur ardýndan. Bu baþka bir soluktu boðazýmdan ciðerlerime inen, düðümlenen… Bazen düþünüyorum da, ölüm âþýklarýn sonsuz buluþmak noktasý olabilir mi? En azýndan gittiðin yeri bilirim. Koþarým daraðacýnýn ipine, “asýn beni!” diye, yalvarýrým en gaddar cellâda... En azýndan gittiðin yeri bilirdim de, ölmeyi hak görürdüm bu aþkta. Þimdi cevapsýz tüm sorularda arýyorum hasretini… Dert dolu bir aþka mahkûm etmeseydik yüreðimizi, farklý olur muydu acaba? Yalnýzlýk deðil de, sensizlik yaktý beni! Ciðerlerimden geçen her nefeste yaþamayý haram bildi kalbim. Anlamadýn ki beni; sana olan sevdam, bir ömre sýðar mý sandýn, yanýldýn ey gül yüzlüm! Sýðmadý iþte, her gece dualarýmda “sen” diye, baþlayan cümlelerden biliyorum bunu. Bu beden susmadýkça, dinmeyecek içimdeki acýnasý aþk. Her defasýnda kýzacaðým Ferhat’a… Mecnuna.

/biliyor musun, þimdilerde sadece aþka kýzýyorum. Hiçe sayarcasýna kavuþmalarý çok gördüðü için… Demli bir çay sýcaklýðýný yüreðime çok gördüðü için. Ve soðuk akþamlarda buz tutan yanlarýmýn sana ait olduðunu bilmesine raðmen, güldüðü için… Þimdilerde en çok aþka kýzýyorum, hak etmediðini düþündüðü için sevgimizi…/

Bak yine sallandý yapraklar… Artýk senin olmadýðýný biliyor bu beden. Heyecanlanmayý bile mucize görmesinden belli, deðil mi? Rüzgârlar yüz yerden vursa dallara yine de kýpýrdamaz artýk sen olan yanlarým…

…o gün geldi iþte! Hani gelmez dediðim o gün… Ayrýlýklar karla karýþýk kapladý yüreðimi. Bir karanfil koydum senli günlerime… Öylesine sendin. Gidiþinden belliydi zaten, bu aþkta hiç bahar yaþanmayacaðý. Acýlar varlýðýn kadar kanatýr mý, yollar þimdi çýkmazlarda kalýr mý, söyler misin? Ve bir aþka bu kadar ayrýlýk yakýþýr mý hiç!

Yanýldým… Yanýldýk!

—sana olan sevgim, bir ömre sýðmadý!


( yürek burkulmalarýnda-ki tozlu yazýlar–25 ) —Emre onbey



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Sana Yandým Bir…
Gül Yüzlüm
Yüreðimdeki Aþksýn
Aþk-ý Hüznüm
Kim Bilirlerdeyim…
Sen Zamaný Ýhanet
Sevgilim! Gül Yüzlüm…
Yüzümü Tutuyorum
…bir Aþk, Bir Sen…
Tam Kelimeler Üzerime Yürüyorlardý Ki; Harfler Ýntihar Etti

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýçimde Biri Ölmüþ; Kim Olduðunu Önemsemiyorum...
Elimde Kalemleþen Mýzýkama Yaðmurlaþtým...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþ Yorgunu Âþýklar… [Þiir]
"Sen" Yaným Buruk… [Þiir]
Ey Cennet Sevgilim!.. [Þiir]
Sensizlik Yaþlanýr - mý Hiç! [Þiir]
Yokluðundaki Ses [Þiir]
Ne Kadar Saçma Deðil mi Mýsralar? [Þiir]
... / Kadýn (Dý) ! [Þiir]
Kan Damlar Gözlerimden [Þiir]
Yazar Olacaktým Anne! [Þiir]
Ekþi Sözcüklerde Yine "Sen" [Þiir]


emre_onbey kimdir?

basit bir insan olarak iyiye dair ne varsa biraz. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © emre_onbey, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.