..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Muhammed CAN




19 Mart 2008
Ýsrail Bedel Ödememeli mi?  
Muhammed CAN
Yolun yolumuzdur ey Þehid!


:AGFJ:

Mücadelesi ile Lübnan’da gerçekleþtirdiði devrim neticesinde bugünkü Hizbullah’ýn manevi öncüsü konumunda olan, Ýmam Musa Sadr.

Bir ’’mum’’ olan ve “Rabbimiz ! Bize yakýcý aþkýnla birlikte sabýr ve tedbir ver ki, yolunun zorluklarýna güleryüzle tahammül edelim ve bizim þehadet yolundaki acelemiz yanlýþ kararlar vermemize neden olmasýn.” Diye nida’da bulunan þehid Mustafa Çamran.

Ve “Gidin Ýsrailli’lere söyleyin, biz Muhammed ordusuyuz geri göndük ve kudüs yolunda ilerliyoruz’’ diyen þehid Abbas Musavi ile onyýllardýr Ýsrail ve ABD’nin korkulu rüyasý olanlardan þehid Ýmad Muðniye; Her üçününde mücadele alanlarý, duruþlarý, metodlarý, onurlu eylemleri ve ümmetin eylem kanadý olarak yüklendikleri sorumluluklarý, önderlikteki duruþlarý, gösteriþten uzak, sade ve bir o kadar da berrak yaþamlarý. Allah için ’’Huseyni Kýyam’’a duruþlarý, Þecaat üstadlarý olarak ümmetin iftihar-ý medar’ý oldular. Ehilller tarafýndan ’’Siyonizme karþý mücadele tarihinde altýn sayfa’’ ya kaydedildiler.

Hizbullah komutanlarýndan Ýmad Muðniye öylesine derin bir mücadele þuuru ve dirayetine sahipti ki, Amerika'nýn Lübnan'daki karargahýný ve elçiliðini havaya uçurarak yüzlerce Amerikan askerlerinin öldürülüp, tarihin görkemli operasyonlarýndan birini baþarmýþtý.

Hizbullah'ýn bu kahraman komutanýnýn büyük misyonlarýndan biri ise, Temmuz 2006 tarihindeki 33 gün savaþý olarak tarihe geçen, Hizbullah-Ýsrail savaþýnda Siyonist gasýp güçlerini hezimete uðratan þanlý direniþin cephe komutanlarýndan olmasýydý.

Uluslararasý uzmanlar þehid Muðniye'nin þehadeti ile Hizbullahta büyük boþluklar oluþacaðýný dillendirerek Muðniye'nin yerinin doldurulamayacaðýný yorumlaya dursunlar (elbette büyük bir komutandý). Halihazýrdaki komutanlar þehid Muðniye’den geri kalýr deðiller. Bunu özellikle Ýsrail ve ABD iyi bilir, iyi bilirler ki; Siyonist Ýsraile karþý kazanýlan zaferlerde Muðniye yalnýz deðildi!

Resmi ziyaret ile! Siyonist Ýsrail Baþbakan Yardýmcýsý ve Savaþ Bakaný Ehud Barak, biryerlerde basýna kapalý gerçekleþen görüþmelerde bulunsun.

Amerika genel kurmay baþkan yardýmcýsý general Jamez’in Ankara’da üst düzey askeri yetkililerle ziyareti ve onurlu komutan þehid Ýmad Muðniye’nin þehadetinin ayný döneme denk geldiðini tesadüf olarak görmezlikten gelelim.

Þehidimizin þehadeti kutlu olsun. Ýslam ümmeti bu þehadetten olumsuz etkilenmeyecektir. Çünkü; milyonlar Ýmad’ýmýz var.
Milyonlarýmýz çok iyi bilyor ve inanýyor ki; Direniþ ancak þehadetle zafere ulaþýr! Verilen her bir þehid direniþe sudur, ekmektir, katýktýr yani candýr ve taze kandýr.

Amerika ve Ýsrail Temmuz 2006 da’ki tarihe, Ýslam ümmeti adýna birkez daha destansý zaferlerin muþtu’su sayýlan 33 günlük Savaþýn ardýndan, Hizbullah hareketinin öncülerine bu tür terör giriþimleri ile hiçbir baþarý saðlayamayacaðýný bilmelidir. Lübnan'da sözde bazý huzursuzluklar çýkarmak ve hatta iç savaþ gibi þom emeller peþinde koþarak Hizbullahýn gücünü tasviye, hiç deðilse pasifize etmeyi, ya da can çekiþmekte olan Siyonist Ýsrail rejimine moral olarak düþünüyorlarsa, bunda da ne denli yanýlacaklarýný, Hizbullah’ýn ve Hizbullahi’lerin gelecekteki zaferlerinde bir kez daha anlayacaklardýr. Amerika ve Ýsrail ikilisi bunun bedelini ödeyecektir, ödemelidir. Bu söz Hizbullahýn ’’Huseyni Kahramaný’’ olan Seyyid Nasrallah’ýn söz ve eylemlerinin içinde hep diri kalmýþtýr.

Safa gelince; saflarýmýzýn adýný, Vahid’ul Kahhar ve Cebbar’ul-Mütekebbir olan Allah koymuþtur!

Üstad Said-i Nursi “ Biz Zemheride geldik; Zemheride gidiyoruz’’ demisti. Ancak biz ise Zemheride geldik ve Bahardayýz! Þehidlerimizin kanlarýnýn ’’ Kýzýl Lale Bahçeleri’’nin baharýnýn havasýný teneffüs ederek yaþýyoruz baharýmýzý!

“Ýnna lillahi ve inna ileyhi raciun” Þehidimizden istirhamýmýz odur ki; Üstad-ý Þeyda’ya selamýmýzý iletsin. Þehid Çamran ve Musavi’mize kavuþacaðýmýz günün özlemi ile Vesselam.

Muhammed CAN
Frankfurt 15.02.2008
mcan313@yahoo.de



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 5
Gündem Özel - 4 Baþkanlýk Sistemi ve Avrupa Krizi
Rebeze Röportajý - 2
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 3
Emperyalist Ýslamcý Olunabiliyormuþ Demek!
Arap Dünyasýnda Ortaçaðýn Sonu Mu?
Rebeze Röportajý - 1
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz - 4
Siyasallaþmak mý, Çürümek mi?
Politik Yezid’lik: Suriye Kerbelasý ve Ýbn-i Zubeyr’ler!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor
Türk Ýslamcý Dostlarýmýz! —2
Algý Sapmasýnda Türk Ýslamcýlarý
Size Ne Oldu?
Türk Aydýnlarýnda Takvimler 1789 Mu?
Özdemir Ýnce Kirene'li mi?
Baþka Gezegenin Aydýnlarý mý?
Zulm'ün ve Köleliðin Rengi Nedir?
Türk Ýslamcýlarýn Þovenizmi ve Ýdeoloji Çrümüþlüðü - 6
Kerb - U Belamýz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam [Ýnceleme]


Muhammed CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhammed CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.