..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Mehmet SALÝH




19 Nisan 2008
Arabamý Verin Kardeþim!..  
Mehmet SALÝH
Ýçinden, ‘’Çok güzel bir gün olacak, bu gün dünden de iyi’’ diye geçirdi. Temel felsefesi oydu. Her gelen yeni günün bir önceki günden daha iyi olacaðýna inanýrdý.


:BBJI:
ARABAMI VERÝN KARDEÞÝM!





Refik, yine sevinçle baþlamýþtý güne. Yeni tahsis edilen arabasýna binerek, fabrikaya geldi. Kapýdan arabayla bahçeye girerken kornaya hafif dokundu. Elini kaldýrýp, neþeyle nizamiyede ki güvenlikçiye selam verdi. Her zaman neþesiyle, pozitif enerjisiyle dikkat çeken birisiydi. Daha iki ay olmuþtu, yeni iþ yerinde. Bir gurubun finans müdürlüðünü yapýyordu.

Arabayý bahçeye park ettikten sonra hýzla merdivenlerden ofisinin olduðu ana salona yöneldi. Gözlerinin içi gülüyordu, pýrýl pýrýldý, neþesinden. Yeni iþinde kendine göre baþarýlýydý. Altýna araba da vermiþlerdi. Baharda gelmiþti, tüm güzelliðiyle. Daha ne olsundu. Kýrk beþinden sonra lotodan da para çýkacak deðildi ya zaten.



Masasýna oturduðunda genel müdür aradý. Akþamdan getirttiði maaþ parasýnýn

Tam olarak hazýr olup olmadýðýný sordu.’’ Hazýr ‘’dedi, Refik. Daha sonra da personel müdür yardýmcýsý aradý.’’Aðbi, maaþýn hepsini mi ödeyeceðiz ?’’,dedi.

Ona da ‘’ Evet, hepsini ödeyeceðiz’’ diye cevap verdi. Maaþ ödemek insanlarý mutlu etmek çok hoþuna gidiyordu. Vezneye de talimatýný verdi.’’Maaþlar ödenebilirdi’’.Çok enteresan bir yerdi, bu çalýþtýðý kurum. Herkes birbirinin akrabasýydý. Önemli mevkilere yerleþmiþ kiþiler her personel alýmýnda ‘’TORPÝL’’ olayýný patlatarak eþ dostlarýný iþe aldýrmýþlardý ve daha da aldýrýyorlardý. Biri birisinin kardeþi, diðeri birisinin yeðeni vb. idi. Hepsi kesinlikle birileriyle delme takmaydý. Personel müdür yardýmcýsý da Personel Daire Müdürünün damadýydý. Buraya göre çok ama çok normaldi. Derken daha telefon görüþmelerinin üzerinden yarým saat geçmemiþti ki genel müdür, Refik’i yine aradý.’’ Refik Bey, sen ne yaptýn kardeþim? Eylem Bey’e maaþlarýn hepsini ödeyeceðiz demiþsin. O da fazla mesai ve avanslarý da ödemiþ. Ne olacak þimdi? Diðer bölümlere maaþ yetiþmeyecek. ‘’. Refik, birden bire oluþan bu duruma bir yandan anlam veremiyor, bir yandan da istemeden de olsa büyük bir hatanýn tamamen kendisinin üstüne yýkýlmasýnýn ezikliðini hissediyordu. Hemen, kalkýp vezneye yöneldi. Veznedarýna hafifçe bir sesleniþle sordu. ‘’Ne oldu böyle Aðbi, ya?’’

Bu arada Eylem Bey’in genel müdürün odasýndan geldiðini gördü. ‘’Ya sen bu sýkýntýda daha maaþlar tüm bölümlere daðýtýlmadan hiç avans ve fazla mesai daðýtýldýðýný gördün mü, sen ne biçim adamsýn tüm sorumluluðu da benim üstüme atýyorsun ‘’ diye hiddetle çýkýþtý. Bu kez de daha çok öfkelenen Eylem Bey, gömleðinin en üsteki düðmesini açarak hýzla Personel Müdürü’nün yani kayýnpederinin odasýna yöneldi.



Refik, biraz öfkesini atmýþ. Odanýn etrafýnda ki salonda volta atýyordu. Allah’tan mesai bitmek üzereydi. Birazdan arabasýna binecek ve evine gidecekti.

Derken yine genel müdür aradý. ‘’ Refik Bey, bu gün bizi çok zor durumda býraktýn onun için cumartesi sana tahsis edilen arabayý geri alýyoruz. Bilgin olsun.’’ Refik, adeta yýkýlmýþtý. Gerçi kendisi döviz bürosundan bulduðu ek para ile sorunu çözmüþtü. Ama artýk araba gitmiþti. Düþündü ve kendi kendine söylendi. ‘’Tabii, bizim Eylem, beni kayýnpederine þikâyet etti. O da çok iyi dostu olan genel müdüre. Yapýlabilecek sadece bir iþ vardý. O da yapýldý. Araba geri alýndý.’’. Gülümsedi, bilgisayarýný kapattý. Minibüs duraðýna dek yaklaþýk 15 dakika yürüdü. Hava iyice kararmýþtý. Ve de soðumuþtu. Öfkeyle söyleniyordu. ‘’ Benim bir suçum yok ki. Arabamý verin kardeþim’’…



Ya oyunu kuralýna göre oynayacaksýn. Veya da arabanýn, iþinin elinden gitmesine seyirci kalacaksýn…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kent kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Kadar Ekmek, O Kadar Köfte!

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mor Menekþe
Oyun Bitince 1 - 2 - 3. 4. Bölüm
Kýr Kahvesinde
Saat 03. 00. Aþkým!..
Umutlar Yeþerirken

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nice Yýllara Gülüm!.. [Deneme]
Allah'ým Ben Ne Kadar Þanslýyým!.. [Deneme]
Özgürlüðümün Ýlk Adýmýna... [Deneme]
Elliyi Devirmek [Deneme]
Bir Tebessümle Baþlar Her Þey!.. [Deneme]
Seninle Gurur Duyuyorum, Kýzým... 2 [Deneme]
Neþem Hep Beþ Dakika [Deneme]
Uyan ve Gülümse! [Deneme]
Çeyrek Kalayý Hissetmek... [Deneme]
Sevgi Üstüne Düþünceler... [Deneme]


Mehmet SALÝH kimdir?

Yazabilmek özgürce,limitsiz. . Ama,kýrmadan sadece sevgiyle. Art niyetsiz,kavgasýz bir yaþam dileðiyle

Etkilendiði Yazarlar:
Kamuran Esen, Uður Ýzzet Karakoç,Funda Bilgili ve tüm izedebiyat ailesi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet SALÝH, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.