..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Yunus Emre Coþan




9 Haziran 2008
Kanas - Der'den Anlamlý Kutlama  
Yunus Emre Coþan
DaðSes Gazetesi Yazýlarý


:BBIG:
Ýsmi birçoklarýna garip gelen bir dernek var: KANAS-DER.
Ýlk duyduðunuzda ‘uzun menzilli keskin niþancý tüfeði sevenleri’nin kurduðu bir dernek gibi gelebilir.

Oysa bu dernek, Keles’in Küçükkavacýk Köyü’ne (Mahalle demeye dilim varmýyor) yolu düþmüþ, suyundan içmiþ, bir evine konuk olmuþ herkesin sahiplenebileceði tarih ve vatan sevgisi kokan bir dernek. Benim de kanýmý tahta beþiklerde sallayan bir dernek. Baðýmýz olan bir dernek.

Avna Hatun’u duymayanlarýnýz olabilir. Ana Sultan (Avna Hatun), Osmanlý Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin kardeþi Savcý Bey'in eþidir. Genç yaþta hayatýný kaybeden Ana Sultan, Bursa'nýn Keles ilçesinde Küçükkavacýk Mahallesi’ndeki türbede yatmaktadýr.

Her yýl binlerce kiþi tarafýndan ziyaret edilen türbeyi Keles Belediyesi, hayýrsever Orhan Bozdemir’in katkýlarýyla 2006 yýlýnda bakýma aldý. Çevresindeki binalarýn yýkýmý yapýldýktan sonra türbe yeni görünümüyle kültürümüze kazandýrýldý. Ýþte dernek de ismini buradan alýyor.

Eðer Ana Sultan Türbesi’nin önünden geçip de köyünüze ya da ilinize gittiyseniz bilin ki sizin de bu dernekle bir baðýnýz var. Bir türbe görüp de ‘dua etmeme’ olmaz bizim oralarda. Mutlaka sizin de bir Fatiha’nýz dokunmuþtur Avna anamýza. Deðilse de suyundan içmiþsinizdir. Topraðýna basmýþsýnýzdýr. Henüz yüz sürecek kadar memleket özlemi çekmediyseniz.

Baharýn gelmesiyle birlikte yöremizdeki dernekler de etkinlik hazýrlýklarýna baþladý baþlamasýna da belki de etkinliklerin en anlamlýsýný KANAS-DER yapacak. Geçtiðimiz yýl ilki düzenlenen ve Ana Sultan türbesinde yapýlan Anneler Günü kutlamasý bu yýl da tekrar edilecek. Hem de Ýstiklal Marþý’nýn kabulünün 87. yýlý ve 720. Avna Hatun’u Anma etkinlikleriyle birlikte.

Küçükkavacýk Mahallesi sokaklarýna tarihimizde yer etmiþ annelerimizin isimlerini vererek bir ilki gerçekleþtiren KANAS-DER yönetimi bu yýlda tarihimizden örneklerle annelerimizi hatýrlayacak.

Yörenin tüm etkinliklerinde boy gösteren ve zamanýnýn büyük çoðunluðunu dernek iþleriyle geçiren KANAS-DER Baþkaný Recep Koçdemir bu anlamlý güne her fýrsatta hemþerilerini davet ediyor. Peki, sadece hemþerilerini mi? Elbette hayýr… Yöre kültürünü tatmak isteyen herkesi bekliyor.

Not: Bu anlamlý gün 11 Mayýs 2008 Pazar günü yani annelerimizin gününde Keles Küçükkavacýk Mahallesi’nde bulunan Ana Sultan Türbesinde gerçekleþtirilecek. Etkinliðe katýlmak isteyenler KANAS-DER Baþkaný Recep Koçdemir’e ulaþabilirler. (0532 225 51 45)

Sait Acar’ý kaybettik…

Dað-Der’in kurucu baþkaný yöre büyüðü Sait Acar’ý kaybetmenin derin üzüntüsünü yaþýyoruz. Bilinmelidir ki Sait Acar sadece bir dernek kurmadý. Daðlý olmanýn umulmaz hafifliðini hissettirdi bizlere. Kültürümüzü doyasýya tatmanýn yollarýný gösterdi. Bursa’nýn kentimiz olmasýnda önemli yer etti. Bize ýþýk oldu. Hem de önümüzdeki engelleri de yaran bir ýþýk. Artýk o aramýzda deðil ama bizlere koca bir miras býraktý. 1986 yýlýnda yani benimle birlikte doðan bir derneði býraktý. Þimdi Dað-Der kocaman bir dernek. Bizi umutlu gözlerle izleyecek. Dað-Der’i kucaklayan herkesin bir yerleri sýzlýyor elbette. Sýzýlarýmýz bizi güçlendirecek. Göreceksiniz bu dernek daha da büyüyecek… Karþýsýnda olanlara inatla hem de…

Derneðimize sahip çýkacaðýz. Sait Abi… Gözün arkada kalmasýn… Cennet olsun mekânýn…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Kozalak...
Bursa'yý Sevmek Bursa'yý Bilmek Midir?
Rektör Umut Verdi
Þenlikler, Hayýrlar, Bizler
Dað'ýn Asfaltsýz Yollarý
Uludað'dan Þenlik Geçti

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Jandarma Ne Ýþe Yarar?
Çabalayan Adam Niyazi Çapa
Arabasý Dört Teker
Termik Santrale Nereden Bakmalý?
Sadað Kanyonu
Mustafa Þahin ile Yeniden
Kampus Kent Keles
Kepler Düþ'erken
Ýrfan Baþkan'ýn Eðitim Iþýðý
Kpss Gençliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dedeme [Þiir]
Beþinci Yalnýzlýk [Þiir]
Þiþe Kýran Kýz [Þiir]
Geleceðe Mektup Yazmak [Eleþtiri]
Ýnsaný Yücelt ki Devlet Yücelsin [Eleþtiri]
Kocayayla Sahipsiz mi? [Eleþtiri]
Suya Sabuna Dokunmamak [Eleþtiri]
Peynir Yiyen Polis [Eleþtiri]
Ýþgüzar Öðretmen [Eleþtiri]


Yunus Emre Coþan kimdir?

Hayatýn öðrenciliði, öðremciliðin bir hayat olmasý asýl hayata karþý bir bakýþ. . hayatýn biteceði yerden hayata baþlamak. . Keles'ten Bursa'ya Bursa'dan Ýzmir'e kývrýlarak ettiðim yolculuklarýn tadý yok 3-5 þeritli yollarda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Sunay Akýn


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yunus Emre Coþan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.