..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > pelin yetkin




17 Haziran 2008
Asitli Ýçecek  
pelin yetkin
Anlamsýz hayatým anlamlaþmaya baþlýyor yataktan çýkýnca. Bugün býrakýyorum seni sevmeyi ve bugün býrakýyorum bu asitli içeceði. Dönmeyeceðim biliyorum..


:BACJ:
Hava çok sýcak ve ben yeni uyandým . Elimde metal kutu içinde asitli bir içecek adýný hala telaffuz edemediðim bir karýþým. Kola ve fanta karýþýmýymýþ ne garip, ne olduðu umurumda bile deðil. Tadýda berbat.
O kadar aç ki karným, her yudumda midemde garip bir acý, boðazýma yükselen. Sanki denizin dalgalarla kumsalý dövmesi, içimde hissettiðim. Dalgalar gidiyor her seferinde ve sertçe geri geliyor acýsý. Herkes garip bu sokaklarda. Renkli suratlar parlak yüzler. Sanki hiç dert görmemiþ bu insanlar hep gülümsüyorlar. Memleketimi özledim ben.Boyundan büyük kaðýt torbasý taþýyan yaþlý kadýný, tramvayýn arkasýndan koþan þýmarýk sokak çocuklarýný özledim. Onlara bakarken içimin acýmasýný çok para kazansam da bir þeyler yapabilsem bu insanlara demeyi özledim. Daha doðrusu ve en doðrusu ben seni çok özledim. Yüzündeki acý, derin hayat çizgilerini izlemeyi, gülünce çýkan ve sadece o zaman masumluðuna inanabildiðim gamzelerini özledim. Sana aþýk olmayý özledim. Karþýlýksýz ve saplantý dolu, acý dolu iç çekiþleri. Bu adam benden ne bekliyor deyip üzülmeyi özledim.
Doðru kaçtým senden ve kendimden.. Her beklentide tekrar yenilmeyi. Her buluþma isteðinde red edilmeyi. Kendime dönüp þiþkosun, çirkinsin, beceriksizsin, ondan bu adam kaçýyor senden demeyi ve yenilgiyi býraktým arkamda,çok uzaklara geldim
Çok adam tanýdým burada. Güzellerdi hepsi, sevdiler beni ve hatta üzmediler hiç. Ama olmadý senin gibi… Fütursuzca, kör gibi evli bir adama aþýk olmanýn günahýný çýkardým onlardan. Kötü davrandým acýttým bir çoðunu ve hiç üzülmedim. Bir iþimde oldu para kazandýðým hem de çok para.. Harcadým hepsini tek baþýma, biriktirmedim. Geleceði düþünmeden üstümde bitirdim. Yüzüme sürdüm parayý. Bazen de çiðnedim. Ýçtim geceleri seni düþleyebilmek için. Doya doya, kana kana içtim utanmadan. Sonra arabaya benzin oldu o paralar uzaklara gittim. Kaçtým kendimden. Güneþin doðuþunu izledim yollarda.
Sabah oldu,terlemiþim yine seni düþünürken. Kendimle geçirdiðim kaçýncý eziyet günü bilmiyorum, saymayý býrakalý çok oldu. Çok sýcak bugün hava ve garip bir yorgunluk bedenimde.. Kalkmasam uyusam ve uyanmasam birkaç gün ne güzel olur… Olmuyor tabi ki yanýmdaki yabancý homurdanmakta bir þeyler söylüyor gülümseyerek. Anlamýyorum sabah mahmurluðuyla bakýyorum suratýna.. Sonra kelimeler anlamýný buluyor zihnimde… Günaydýn karýcým diyor bana baþka bir dilde.. Alýþamadýðým kelime topluluðu iþte..
Anlamsýz hayatým anlamlaþmaya baþlýyor yataktan çýkýnca. Bugün býrakýyorum seni sevmeyi ve bugün býrakýyorum bu asitli içeceði. Dönmeyeceðim biliyorum..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýki Doz Yalnýzlýk ve Ýyileþme Süreci
Ruhu Bedenden Ayýran Gece Bekçisiydim Ben
Çeliþki Bunalmasý, Galiba Kopma Noktasý
Ýki Doz Yalnýzlýk
Ýki Doz Yalnýzlýk Yetmiyor Artýk Dozajý Arttýrýn.
Ben Hiç Vazgeçmedim ki...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Korkuyorum Sevmekten
Poker Masasý
Boðazýma Takýlan Hap
Fanus Ýçindeki Karýnca Yuvasý
Son Ýsteðin Nedir Yabancý?
Matadorun Kýrmýzý Pelerini
Ben Erkeðim, Ya Sen?
Adým Atmak
Hapþýrýk Tarlasý
Nefret ve Diþ Gýcýrtýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hak ve An [Þiir]
Se - Ri Ü - Retim H - Ayatlar [Þiir]
Bil, Al, Ver, [Þiir]
Olasýlýk [Þiir]
Aç Ar [Þiir]
Soru - Cevap [Þiir]
Tanrý Ýle Sohbet [Öykü]
Deep / Derin [Ýnceleme]


pelin yetkin kimdir?

Sadece seri üretim bir hayat yaþýyoruz, olmasý gerektiði gibi mükemmel ve tam. Ýþte o kadar

Etkilendiði Yazarlar:
Tüketiyoruz hepimiz, mutluluklarý satýn alýyor avucumuza koyuyor yutuyoruz normalmiþ gibi.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pelin yetkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.