..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > elif yýldýz




22 Haziran 2008
Manzarasýz  
manzasýz pencere

elif yýldýz


ne olur , her baktýðýmda görebildiðime þükrettiðim o yüzden yoksun olmasam bu gece


:AIAG:
manzarasýz bir pencereyim bu gece, daðsýz-tepesiz, yapraksýz-aðaçsýz... insansýzým bu gece, ufukta yanýp sönen ýþýklar yok, gökyüzüm karanlýk, onlardan medet ummayayým diye yýldýzlar baþka dileklere kaymýþ.
zaman, ben ve içinde olduðum her þeyi yutup geviþ getiren bir zemberek. zaman çýldýrtan boþluðunun aksine aðýr, hantal ve damla bile denmeyecek kadar küçük zerreler halinde ilerliyor. bu gece, bu zamanýn kahreden diliminde hayal etmek yok; varlýðýmdan bile emin deðilken nasýl hayal edebilirim ki. olmayan bir mekenda, olmayan birinin ellerine kapatýp yüzümü aðlamak, hayal etmekten çok daha öte. olmayan sebeplerden dolayý yaþamak, ne kadar gerçek kýlabiliyorsa varlýðýmý, olmayan sebeplerden dolayý mutlu olmak, ne kadar sürekli kýlabiliyorsa yüzümdeki aydýnlýðý ancak o kadar inanýyorum yaþýyor olduðuma, her nekadar kanatsa da içimi bu acý, yaþlar ýslatsa da yanaðýmý.
bir sebebi varken hissediyorsam yaþýyor olduðumu, sebeplerim gerçek o halde ama ben deðilim, en azýndan bu gece olmasýn. ne çýkar bu gece varolmayayým. uykunun girmediði gözlerim olmasýn, üþüyen ve ýsýtmaya uðraþmadýðým ayaklarým olmasýn ne olur, sigaramdan yükselip kaybolan bu duman gibi yükselip kaybolsam ötelerde. ne olur bu aklýmý oynatýþlarým, yapmam gerekenleri bir yana itip görmezden geliþlerim batmasa insanlarýn gözüne.
her baktýðýmda görebildiðime þükrettiðim o yüzden yoksun olmasam bu gece, yoksul bir eve bir ekmek eksik mi girer, açýk unutulmuþ bir rögar kapaðýndan bir çocuðu mu itmiþ olurum derinliklere, bir yerlerde nedensiz yere savaþ mý çýkar, bu kuru sessizlik yerine o sesi duysam kulaklarýmda.
suçluyum sanýrým bu gece, suçluluðumu vuruyor yüzüme bu dört duvar ve varlýðýný iliklerimde hissettiðim, içimin en derinlerinden geldiðince "sevgilim" diyemediðim sevgiliden yoksunluðum, varlýðýnýn iliklerimde geziniþinin verdiði huzurun aksine, yokluðunun omuzlarýma çöken ve bir birim veremediðim aðýrlýðý bir ceza gibi. bir ceza olmalý bu, bir bedel ödüyorum þuan bu aðrýyý çekerken bile. siliniyor gitgide manzarasý olmayan pencerem. duvarlar gülüyor içten içe halime. haketmiþ olmasam hayat bu denli akýp gitmezdi olmasý gerektiði gibi çevremde. haketmiþ olmasam bir þeyler çekerdi beni bu dört duvarýn ötesine. ve duvarlar gökyüzüne böylesine yükselmezdi, aydýnlýða ereceklerinin vaadini verirmiþçesine.
kalmanýn verdiði bunca acýnýn inadýna gitmek yok.. gitmek yok ve savaþmak da, teslim olmak da... unutun varlýðýmý, zamanýnda karþýsýnda çok direndiðim düzenler! unutun varlýðýmý, yokluðuyla terbiye edildiðim sevgilinin, içimde yarattýðým varlýðýndayým artýk. yokum yani, sizin varolma kurallarýnýzýn çok dýþýndayým. sürükleyerek attýðýnýz köþelerde unutun beni...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Huzur Dediðin Nedir ki Oysa?
Tükendi...
Ýmkansýzlýklar Hiyerarþisi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaza Yaza Yaz Bitti
Saat 05. 50
Yalnýzlýðýmýn Birinci Tekil Þahsý
Aðýrlýk
Siyah
Namussuz Ýkilemler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Uzak Ne Demek [Þiir]
Özür Dilerim [Þiir]
Çekildi Damarlarýmda Kan [Þiir]
Yokluk [Þiir]
Sen Giderken [Þiir]
Acý Veriyor Mu Parklardaki Boþ Salýncaklar [Þiir]
Korku [Þiir]
Vakit Bu Vakit [Þiir]
Acil Servis Kapýsý [Þiir]
Sana Hiç Anlatmadým [Þiir]


elif yýldýz kimdir?

beni kanatan ve yarabantlarýný hep yanýnda götürenlere yazýyorum. bana yine gülün ama içten olsun bu kez çünkü artýk bardaðýn yarýsý dolu ve yine gülün içten, beni yarým denmeyecek kadar az býrakanlar sizi terkediyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
nazým hikmet, ömer hayyam, özdemir asaf, sunay akýn, akkün akova, cezmi ersöz, bekir evci, monteigne, slvia plath, tezer özlü ...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © elif yýldýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.