..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Oluþum Romaný > hayriye kafalý




5 Temmuz 2008
Kavuniçi Kiraz Üçüncü Bölüm  
hayriye kafalý
Havalar güzelleþip bahar güneþinin soðuk topraða yüz vurduðu zamanlarda daha da arttý bu karþýlaþmalar. Kapýnýn önünde otururken, bakkala gidip gelirken, pazardan eve dönerken nerde gördüyse o gözleri kendi gözleriyle birleþtirdi hep.


:BHEB:
Ev boþalýr boþalmaz soluðu sokakta aldý. Beþ ev ötede oturuyordu Ayþe. Yaðan yaðmura aldýrmadan üstüne bir çeket geçirip, ayaðýna giydiði patiklerin üzerine lastik terliklerini giyip vardý komþu kýzý Ayþe'nin kapýsýna. Kapýyý þiþman, kýsa boylu, eþarplý bir kadýn açtý.

"Hatice teyze Ayþe evde mi?" diye sordu ayaðýndan çamur bulaþan patikleri çýkarýrken
"Evde kýzým, sabah sabah nereye gidecek ki"

Kadýnýn ses tonunda ki iðnelemeyi farketmedi bile.Oturma odasýndan gülümseyerek çýkan arkadaþýndaydý tüm dikkati. Çiçekli basma bir pijamayla kýrmýzý bir bluz vardý Ayþenin üstünde.
Her halinden belliydi yeni uyandýðý. Gülbahar'ý karþýsýnda görünce yüzünde bir tebessüm belirdi. Avcuma düþtün tebessümüydü bu. Gülbahar'ý kolundan tuttuðu gibi mutfaða götürdü.Mutfaðýn tahta kapýsýný da sürgüyü yerine kaydýrmakta zorlana zorlana kilitledi. Arkadaþýnýn "Ne oldu öðrenebildin mi ?" sorusuna sakin bir cevap verdi.
"Kýzým yapamayacaðým bir þey olsa sana dün söz verirmiydim"

Gülbahar'ýn gözlerindeki heyecan ve istek onun kendisini bir kez daha önemli bir insan olduðunu hissetmesine neden oldu.
Aslýnda Gülbahar'ýn mahallede ne var yoksa bilen, duyduðu bir lafý baþkasýna baþka türlü anlatmakta sakýnca görmeyen tombul kýsa boylu yersiz ve densiz konuþmalarýyla etrafta pekte sevilmeyen bu kýzla arkadaþ oluþunun tek nedeni söylediði kalp kýrýcý laflarla aþaðýlamalara alýnmayacak kadar vurdum duymaz oluþuydu. Çünkü o insanlara sarf ettiði laflar yüzünden Ayþe'den çok daha yalnýzdý.

"Dün akþam senden arildýktan sonra eve geldim.Annemden birþey öðrenirim zannettim ama nafile. Bende yemeði yedikten sonra mahalle turuna çýktým. Valla sende üç ben diyeyim beþ kapý yaptým kim olduðunu öðrenmek için. Her gittiðim evde içtiðim çay sayýsý üçü geçmiþtir. Gece nasýl dört döndüm yatakta sen düþün artýk."
Ayþe lafý böyle uzattýkça onun da meraký kýzgýnlýða dönüþüyordu. Sabrý tükenincede "Eee tombul köfte ne biliyosan anlat, yok birþey öðrenemediysen beni boþuna meþkul etme" diye çýkýþtý.
"Tamam be kýzým anlatýcam hepsini. Hýý bak þimdi unutturdun diyeceklerimi. "
Yüzü güleç, yanaklarý al aldý Ayþe'nin. Dünyanýn en önemli sýrlarýný biliyormuþcasýna parlýyordu gözleri. "Senin o yakýþýklý varya baþka bir þehirden gelmiþ okumak için" dedi usulca Gülbaharýn kulaðýna uzanýp. Sonra geri çekip kendini anlattý bildiði ne varsa.
"Dayýsýnýn yanýnda kalýyor.Hani þu bakkal remzinin evi varya iþte o evde. Adý Ali'ymiþ. Ayþe konuþmasýna devam ederken, o usulca çýktý mutfaktan. Arkadaþýnýn "Ne oldu sorusuna" cevap bile vermedi.
"Anladým, anladým.Kýzým beyaz atlý prensin ne iþi olur burda. Eline , yüzüne kýlýðýna kýyafetine aldanýp cukkasý saðlam sandýn deme"
Duymadý Gülbahar hiçbir sözü.Kapýdan dýþarý çýkarken ayaðýna patiklerinide giymedi, çeketini baþýnada geçirmedi. Hýzlanan yaðmur altýnda aðýr aðýr yürüyerek gitti eve. Titreyen elleri zor buldu çeketindeki anahtarla tahta kapýnýn kilidini. Ýçeri girer girmez ýslak çeketini sandalyeye serdi. Çamurdan kirlenen çoraplarýný çýkardý terliklerini giydi. Giriþte küflü çivilerle bezenmiþ eski tahta sandalyeye oturup aðladý. Bu kadar çok hayal kurup ümidlendiði için üzgündü. Yazýk ki büyük umutlarýn büyük hayal kýrýklýðý yarattýðýný o an anlamadý.

Akþam olmadan toparladý kendini. Sobanýn üzerinde tencerenin içinde kaynamakta olan suyun içi



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn oluþum romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kavuniçi Kiraz Ýkinci Bölüm

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kavuniçi Kiraz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ayrýlmadýk Seninle [Þiir]
Sivri Bir Þeydi Kalbime Batýrdýðýn [Þiir]
Ýçimdeki Sükünet [Þiir]
Tanrýya Anlat [Deneme]


hayriye kafalý kimdir?

yaþadýðým zaman diliminde öðrenmiþ olduðum hayata dostluða kadýnlýða dair herþeyi deðiþtirme umuduyla


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hayriye kafalý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.