..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, duygularýn dilidir. -W. Winter
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > M.Nihat MALKOÇ




8 Temmuz 2008
Düðün Evinde Cenaze Hüznü Yahut Hasan Doðan"ýn Ölümü  
M.Nihat MALKOÇ
Ölüm genç bir spor adamýný aramýzdan ayýrdý. Türkiye Futbol Federasyonu’nun çiçeði burnunda baþkaný Hasan Doðan 05 Temmuz Cumartesi günü geçirdiði kalp krizi sonucu hayatýný kaybetti. Oysa bir hafta evvel Türk millî takýmý Avrupa Futbol Þampiyonasý’nda Avrupa’nýn ve dünyanýn sayýlý takýmlarýný diz getirerek Avrupa üçüncüsü olmuþtu. Önce gruptan çýkmýþlar, ardýndan yarý finale kadar yükselmiþlerdi. Yer gök kýrmýzý beyaza boyanmýþtý. Büyük küçük sokaklara dökülmüþtük; içimiz içimize sýðmýyordu. Bu baþarýnýn mimarlarý Türkiye Futbol Federasyonu Baþkaný Hasan Doðan, Teknik Direktör Fatih Terim ve yüreklerini ortaya koyan futbolculardý. Þimdi bu baþarý sacayaðýnýn bir ayaðýný maalesef kaybettik. Avrupa’yý titreten ve adýndan sýkça söz ettiren takýmýn baþkaný artýk yok aramýzda.


:AIBH:
DÜÐÜN EVÝNDE CENAZE HÜZNÜ YAHUT HASAN DOÐAN’IN ÖLÜMÜ

M.NÝHAT MALKOÇ

Ölüm genç bir spor adamýný aramýzdan ayýrdý. Türkiye Futbol Federasyonu’nun çiçeði burnunda baþkaný Hasan Doðan 05 Temmuz Cumartesi günü geçirdiði kalp krizi sonucu hayatýný kaybetti. Oysa bir hafta evvel Türk millî takýmý Avrupa Futbol Þampiyonasý’nda Avrupa’nýn ve dünyanýn sayýlý takýmlarýný diz getirerek Avrupa üçüncüsü olmuþtu. Önce gruptan çýkmýþlar, ardýndan yarý finale kadar yükselmiþlerdi. Yer gök kýrmýzý beyaza boyanmýþtý. Büyük küçük sokaklara dökülmüþtük; içimiz içimize sýðmýyordu. Bu baþarýnýn mimarlarý Türkiye Futbol Federasyonu Baþkaný Hasan Doðan, Teknik Direktör Fatih Terim ve yüreklerini ortaya koyan futbolculardý. Þimdi bu baþarý sacayaðýnýn bir ayaðýný maalesef kaybettik. Avrupa’yý titreten ve adýndan sýkça söz ettiren takýmýn baþkaný artýk yok aramýzda.

Genç yaþta ebediyete uðurladýðýmýz Futbol Federasyonu Baþkaný Hasan Doðan’ýn Millî Takýmýn her gol atýþýnda sevincini eþine sarýlarak paylaþtýðý kareler gözlerimin önüne geliyor. O ne büyük sevinçti, o ne büyük coþkuydu yüreðinde yaþattýðý, büyüttüðü?... Türkiye’nin bu turnuvada bir þey yapamayacaðý, sýfýr çekeceði, hatta gol atmaya bile muvaffak olamayacaðý çokbilmiþ spor yazarlarý arasýnda konuþuluyordu. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu Baþkaný Hasan Doðan böyle düþünmüyordu. O, kýrmýzý beyaz formayý giyen aslan yürekli futbolcularýmýza güveniyordu. Baþarýnýn geleceðine yürekten inanýyordu. Nitekim düþündüðü ve inandýðý gibi oldu her þey… Türkiye bir destan yazdý Avrupa’da…

Kim derdi bu sevinç karelerinin yerini bir hafta sonra hüzün kareleri alacak. Hayat ne kadar garip deðil mi? ‘Gülmenin kardeþi aðlamaktýr’ diyenler ne de doðru söylemiþler. Bir saat sonrasýný hiç kimsenin kestiremediði bir dünyada yaþýyoruz. 52 yaþýndaki bir insan hiçbir hastalýðý yokken ve de en popüler olduðu bir zamanda Azrail’e teslim ediyor canýný.

Merhum Hasan Doðan çok büyük heyecanlar yaþadý Avrupa Þampiyonasý sýrasýnda. Türkiye’nin baþarýsýnýn hazzýný bütün hücrelerinde hissetti. Fakat o heyecanlarýn yaþandýðý demlerde gelmeyen kalp krizinin, her þeyin durulduðu, sükûnete erdiði bir zamanda çýkýp gelmesi enteresan deðil mi? Artýk her þey bitmiþ. Türkiye Avrupa üçüncülüðü koltuðuna oturmuþ, her yerde düðün bayram var. Bu düðün en çok da Hasan Doðan’ýn evinde yaþanýyordu. Böyle bir zamanda düðün havasý daðýlýyor, onun boþluðunu cenaze hüznü alýyor.

Hasan Doðan, 1956 yýlýnda Kastamonu’nun Abana ilçesinde doðmuþtu. Ýlk, orta ve lise tahsilini Ýstanbul’da yapan Doðan, 1979 yýlýnda Yýldýz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliði Bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980’de Ýngiltere’de lisan eðitimi almýþtý. 1981-1988 yýllarý arasýnda Koç Holding bünyesindeki ‘Beldesan’ firmasýnda Pazarlama Koordinatörü olarak görev yapan Doðan, 1988 yýlýnda kurucusu olduðu Ramsey’in genel müdürlüðü görevini üstlendi. Merhum Hasan Doðan evliydi ve iki çocuk babasýydý.

Hasan Doðan, Levent Býçakçý’nýn Futbol Federasyonu baþkaný olduðu dönemde federasyonda baþkan vekili olarak görev almýþtý. Hasan Doðan’ýn bu görevleri dýþýnda, Ýstanbul Sanayi Odasý Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Sanayi Konseyi, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri bulunuyordu. Türkiye Futbol Federasyonu Baþkaný Hasan Doðan, bunlarýn yanýnda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi ve Beþiktaþ Kulübü kongre üyesi olarak sporun içinde yer almýþtý. Toplam 143 gün baþkanlýk yapan Doðan, genel kurula katýlýp oy kullanan 231 delegenin 222’sinin oyunu alarak baþkanlýða seçilmiþti.

Hasan Doðan’ýn Futbol Federasyonu Baþkaný olmasýndan sonra futboldaki kargaþa ortamý yerini dostluk ve huzura býrakmýþtý. Kýsa zamanda futboldaki hizipleþmenin önüne geçmiþti Herkese gül dalý uzatmýþtý. Bütün kulüplere ayný mesafede durmuþtu. Meydan okuma, korkutma yerine sevgi ve hoþgörüyü ön planda tutmuþtu. Ülke idaresinin baþýndaki Baþbakan Recep Tayip Erdoðan’la çok iyi dost olmalarýna raðmen futbolla siyaset arasýna mesafe koymuþtu. Futbolun politize olmasýna izin vermemiþti. Türk Futbolu’nun geliþmesi için eðitim hamlesi baþlatmýþtý. O, kýsa zamanda çok þey yapmýþtý. Allah rahmet eylesin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Camilerin Görevi ve Ahmet Yüter Örneði
Doðumunun 63. Yýlýnda Ahmet Hilmi Ýmamoðlu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Özgürlük Þiirleri" Ýki Kapak Arasýnda
Somuncu Baba Dergisi"nin 100. Þeref Sayýsý
Ali Püsküllüoðlu ve Sözlük Çalýþmalarý
Bir Beyefendi Þair: Halit Macit
Ömer Güner"in "Düþler ve Düþünceler"i
"Üryan ve Ýsyan" Üzerine
2008 Avrupa Futbol Þampiyonasý"nýn Ardýndan…
Anadolu Basýný Susturulmasýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deniz Kýzýna Gazel [Þiir]
Sürmene"m!… Sürmene"m!… Âh Sürmene"m!.. [Deneme]
Ben Hiç Büyümedim Anne!.. [Deneme]
Muhayyilemdeki Akçaabat Silueti [Deneme]
Haberiniz Var mý? Hicri 1429"dayýz… [Deneme]
Sürmene Anlatýlmaz, Yaþanýr!.. [Deneme]
Filistinli Yaser"in Gözyaþlarý [Deneme]
Sen Geldin Ya!.. [Deneme]
Romancý Cavit Ersen"in Hayat Mücadelesi [Ýnceleme]
Gümüþhane Üniversitesi Hayýrlý Olsun [Ýnceleme]


M.Nihat MALKOÇ kimdir?

Özgün yazýlar, özgün þiirler. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.Nihat MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.