..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > Taner




8 Temmuz 2008
Dünyanýn Herhangi Bir Köþesi, Bilin Bakalým Neresi?  
Taner
Müþteri kayýt defterinin üzerindeki parmak izlerinden bariz bir þekilde anlaþýlýyordu ki yakýn bir zaman önce bir müþterinin kaydý yapýlmýþtý. Ama bu müþterinin koltuklara oturmadýðý kesindi. Çünkü en son koltuða oturan kiþinin koltuk üzerinde býraktýðý iz üzerini ince bir toz tabakasý kaplamýþtý. Binanýn havasý Sercan’ýn ciðerlerine iþlemiþti. Yok tarihi havadan çok toz idi ciðerlerine iþleyen.


:BEBG:
Kayýp ülkenin taþra kasabasýnda, yýrtýk Jean pantolon, ray ban gözlük ve sýrt çantasýyla dolaþan Sercan’ý gören ülke vatandaþlarý bu ne biçim bir varlýk dercesine süzüyorlardý. Sercan bu bakýþlardan hiç mi hiç rahatsýz olmuyordu. Onu algýlamaya çalýþan insanlarýn yanýnda, taþ yapýlar çevreye verdikleri tarihi havayla Sercan’ý boðmaya çalýþýyordu.

Sercan otel olarak tarif edilen taþ binaya girip girmemekte bir an tereddüt etse de baþka alternatifi olmamasý onu içeri sürükledi. Binanýn giriþinde x-ray güvenlik sistemi falan yoktu ama, Sercan, bu tarihi binanýn adeta tüm hücrelerini denetimden geçirdiðini hissetti.

Müþteri kabul’e doðru giderken adeta þok içindeydi. Dýþarýdan baktýðýnda içeride karþýlaþacaðý manzarayý az çok tahmin edebileceðini zannediyordu. Bu kadarý onu adeta sarsmýþtý. Odaya çýktýðýnda karþýlaþacaklarýný tahmin bile etmek istemiyordu.

Þiþe dibi gözlüklü adamýn masasýndaki kül tablasýndan adeta taþan izmaritler masanýn üzerine yayýlmýþtý. Müþteri kayýt defterinin üzerindeki parmak izlerinden bariz bir þekilde anlaþýlýyordu ki yakýn bir zaman önce bir müþterinin kaydý yapýlmýþtý. Ama bu müþterinin koltuklara oturmadýðý kesindi. Çünkü en son koltuða oturan kiþinin koltuk üzerinde býraktýðý iz üzerini ince bir toz tabakasý kaplamýþtý. Binanýn havasý Sercan’ýn ciðerlerine iþlemiþti. Yok tarihi havadan çok toz idi ciðerlerine iþleyen.

-Of ya bütün bunlarýn suçlusu ben olamam. Diye düþündü. Gözlerini kapatýp dünya haritasýnýn üzerine parmaðýný koyduðu zaman bu izbe yerin parmaðýnýn altýnda kalmasý tesadüf olamazdý. Tesadüf dedim de, hayatta ne tesadüfler var. Adam doðuþtan para babasýnýn kucaðýnda buluyor kendini. Neyse. Þimdi buralara girmeyelim. Þimdi bu aksi tesadüfün kaynaðýný sorgulamamýz lazým. Aslýnda suç o haritayý masanýn üzerine açýp býrakýp gidende. Öylece açýp býrakmasaydý Sercan’ýn aklýna böyle bir fikir gelmezdi.

Aslýnda haritayý açanda suç olmayabilir. Þef çaðýrýnca adam iþini býrakýp gitti beklide. Ama yinede Sercan suçlu deðil tabii ki. Haritayý biri yerinden kaydýrmýþ olmalý. Evet þimdi buldum. Meraklýnýn teki masanýn yanýndan geçerken haritaya baktý ve bu esnada yerinden oynattý. Eðer o yerinden oynatmasaydý Sercan’ýn parmaðýnýn altýnda; fýstýklarýn bikiniyle paten kaydýðý, üstsüzlerin plajlarýnda güneþlendiði, barlarýnda erkeðe doymayan aþiftelerin seksten býkmýþ erkekler arasýnda iþ görecek saðlam bir tane bulabilmek için en seksi tavýrlarýný takýndýðý bir eðlence ve tatil bölgesi olabilirdi. Evet ya aynen öyle olmalý. Böyle olmasa da en azýndan kocalarý sekreterini yada hizmetçisini beceren kadýnlarýn kendileriyle ilgilenecek genç sevgili aradýðý … ya niye kýzýyorsunuz gerçekleri söylemek yanlýþ mý. Bunlar pekala yaþanýyor.

Yok ya haritayý oynatanda niye suç arýyoruz. Niye dünyanýn bir yerinde günlük bir dolar bulamadýðý için her yýl kýrk milyon insan ölürken, dünyanýn diðer yerinde mesela Singapur da onbir yaþýndaki kýz çocuklarý zengin iþ adamlarýna sunuluyor. Onlarýn eþleri de pek ala genç ve yakýþýklý sevgili arayabilir. Bütün bunlar böyle olmasaydý dünyanýn her bir köþesi insanca yaþanabilir yerler haline gelebilirdi.

Sercan bütün bunlarý düþünürken. Otel odasýndan içeri girmiþ buldu kendini. Kafasýný yastýða koyar koymaz dalýp gitmiþti. Arkadaþýn hayal gücü epeyce kuvvetli, neler düþünüyor ya kýrk yýl düþünsem aklýma gelmez bunlar.

Ama o da ne biri omzundan tutmuþ sarsýyordu. Sercan uyan patron geliyor. Bir baktý ki en yakýn arkadaþý. Caným arkadaþým dedi ya seni ne kadar da özlemiþim. Tamam da sen nasýl geldin buraya.

-Ya Sercan yine rüyaya daldýn uyan arkadaþým. Ýþyerindesin, o kadar söylüyorum iki iþte çalýþma abi uykunu alamýyorsun. Kendine o kadar yüklenme be arkadaþým. Hem Masamda ne iþin var? Sercan gerçekten aydýðýnda arkadaþýnýn masasýndaki haritanýn üzerine parmaðýyla bastýrmakta olduðunu fark etti. Peki bilin bakalým parmaðýnýn altýnda neresi vardý?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sürrealizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kaktüs ve Akrebin Kýsa Tarihi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sakarý Boyu Hikâyeleri Ýle Seyr - Ü Sefer - 3
Hayal Gücünün Paradigmasý - 5
Sakarý Boyu Hikâyeleri Ýle Seyr - Ü Sefer - 2
Hayal Gücünün Paradigmasý 1
Hayal Gücünün Paradigmasý 4
Sakarý Boyu Hikâyeleri Ýle Seyr - Ü Sefer - 1
GDO'yu Beklerken
Masal Bu Ya/ Eke'yi Beklerken 2
Hayal Gücünün Paradigmasý 2
Hayal Gücünün Paradigmasý 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Git Kendinde Kaybol Arama Beni [Þiir]
Keþiþ Daðýnda Erguvan Kokusu [Þiir]
Müþküre [Þiir]
Topraktan Gelen Sesler [Þiir]
Ýçimde Bir Þiir Ölüyor [Þiir]
Yavaþ Yavaþ Ölürler Neruda"yý Nazým"ý Tanýmayanlar [Þiir]
Kayýp Þiirler Þehrinde Yitirdiklerim [Þiir]
Hava Kar Yaðýp Buz Kesiyor [Þiir]
Geceye Saçlarýndan Dökülenler [Þiir]
Filler ve Çimen (*) [Þiir]


Taner kimdir?

Yakamozlarý yazmaktan çok, içine girmemin getirdiði duyguyu yazmayý tercih ederim.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Taner, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.