..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan melek olsaydý dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Özlem Özcan




9 Temmuz 2008
Yýldönümü  
Özlem Özcan
Bugün yýldönümü bana verdiðin son hediyenin. Merak etme, hiç unutmadým, derin derin kazýdým içime. Ne zaman gitmeye kalksam hayattan, en önce onu koydum valizime, sonra seni, sonrasýndaysa taþýyamadým ikinizi. Aðýrdýnýz benim için...


:BJGH:
Senin bilmediðin bir hayatýn yaþam olmayan kýsmýna denk geldi yalnýzlýðým. Kimseye fark ettirmeden hüzünlenme denemeleri yapýyorum kendi içimde.
Seni özlediðim zamanlardan kaçýþ aslýnda bu senli anlarý bir bir anýmsayýþým. Ve düþündükçe açýlan yaralarýmdan sana doðru sýzýyorum, eninde sonunda sana bulaþýyor bu huzursuzluklar. Þimdi sana varmak isteyen yollarýn üzerine yýkýyorum yýlbaþý aðaçlarýmý ve baþka bir yol çiziyorum kendime, baþka bir yoldan yine sana varmaya.
Bugün yýldönümü yalnýzlýðýn. Hiç kadar var olmaya çalýþtýðým günler geliyor aklýma, bir hiç olabilmeyi dilediðim zamanlar… hiç olabilmeyi dilemek zorunda býraktýðýn zamanlar demeliyim belki de… Yine de teþekkür etmeliyim, büyüttüðün için beni, baksana sana teþekkür edebilecek kadar olgun ve bir o kadar hayatý bilen bir insan yetiþtirdin ellerinle. Ben ki severdim ellerini, yüzünü ve kokunu sevdiðim kadar.
Keþke, yýrtmasaydýn çocukluðumun sen kokan yalancý masallarýný. Yerine býraktýðýn temenni dolu sayfalarýn boþluðu dolardý belki, biraz kokunu býraksaydýn, biraz da sen kalabilseydin senden eksilen yanlarýma… Olmadý diyorsun ya, biliyorum, olmadý, bu gerçeklik uymadý her zaman güzelliðinden bahsettiðim dudaklarýnýn kývrýmýna.
bugün yýldönümüm benim… Hayatýma verdiðin o güzel þekilleri beraber sildiðimiz gün. Yerine çizdiðin karalamalarý benimle silebilecek kimseyi bulamadým, yanýnda yataðým olan her duvar nasibini aldý çizgilerinin eðriliðinden. Renkleri cansýz ve bulanýk bir gerçekliði yansýtýyordu, biraz þekil vermek istedim, biraz düzenlemek; ama yapamadým. Ýyiden iyiye bulaþtýrdým yüzüme, alnýma, güldüðümde çýkan çizgilerine yüzümün. Þimdi kirli bir el gibiyim, nereye dokunsam bulaþtýrýyorum seni.
Bugün yýldönümü bana verdiðin son hediyenin. Merak etme, hiç unutmadým, derin derin kazýdým içime. Ne zaman gitmeye kalksam hayattan, en önce onu koydum valizime, sonra seni, sonrasýndaysa taþýyamadým ikinizi. Aðýrdýnýz benim için, aðýrlýðýnýzla kalakaldýnýz. Ne bir adým öteye ne de geriye.
Þimdi boynumda size uzanan bir ip, serseri adýmlar atýyorum çevrenizde, birden çekiyorsunuz dizinizin dibine, birazcýk yaþamaya izin bile vermiyorsunuz.
Bugün yýldönümü her þeyin, hiçliðin ve kimsesizliðin! Yarýnsa doðum günüm benim, seneler sonra yine ayný karanlýkta, iyi ki doðdun diyecekler, iplerimin kopmasýný dileyeceðim mumlarý söndürürken, alkýþ sesleri dolacak kulaklara, herkes baþka bir telaþta olacak ve sizin dizinizin dibine düþtüðümü asla göremeyecekler!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zamana Hükmeden Kadýn
Senin Ayrýlýðýn
Tek Gece

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ziyaret
Bedel
Ölü Veda
Yine Gel...
Kendime Aldanýrken, Aradýðým Gerçek...
Raslantý...
Karalama
Gayri Resmi Hatýralar Geçidi
Seni Deðil, Adýmý Unuttum...
Buzdolabýndan Pasta Çalarken

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Rüya... [Þiir]
Dilek [Þiir]
Gidersem Eðer... [Þiir]
Saklý Yalnýzlýk [Þiir]
Dinleme Faslý [Þiir]
Gizil Bilmece [Þiir]
Taþýnma [Þiir]
Geç Kaldýk [Þiir]
Bekleyen [Þiir]
Düþününce, Sen... [Þiir]


Özlem Özcan kimdir?

Daha kendimi tanýyacak kadar yaþayamadým kendimde. . . Hep baþka hayatlarýn peþinde sürükledim kendi hayatýmý. . . Yorulduðumda çok geçti artýk,kimbilir kimde unutmuþtum bana ait tüm özellerimi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ümit Yaþar Oðuzcan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özlem Özcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.