..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > ufuk ,ataman




28 Temmuz 2008
Talan  
meczup

ufuk ,ataman


talandýr hayat hep konuþan suspuslara...


:BFCG:

‘Ben þair deðilim,
Meczup zaten þiirdir.’

Geceleri uyumayanlarýn nöbetini tutan þaki* unuttun mu genzi acý daðýtan sefili.Bardak bardak içtiði köpek öldürenden sana býraktýðý þiþe dibinden kokan þiirleri,hani þöle demiþti yellendirip nefesini:
‘ uyandýðýnda her ne görürsen
Ona ölümüne aþýk ol sen.’**
Kokmuþtuk sanki onun yanlýþ yaðan yaðmurundan, ki doðru nedir henüz ona sormamýþtýk.Hem sen de pek ak pakça biraz da safça þöle demiþtin :
‘yaklaþ bana,yaklaþ bana ölüm
Býrak tükensin nefesim
Þu üzgün servinin altýna uzanayým
Acýmasýz bir kýz yüzünden öldüm ben’***
Açtýrmýþtýn kutuyu öyleyse dinleyecektik kötüyü.Gözleri yerinden fýrlamýþ ,aðzýndan alevler saçan bir ejderha gibi,sabun tüküren dilenci gibi,cýgaradan iðdiþ edilmiþ sesiyle ne baðýrdý hatýrlýyor musun?

‘ey sünepe çocuk !
kaldýrdýn madem taþýmý öyleyse ayýklayacaksýn
benden dökülen solucanlarý
bilmesem de
bir kadýna duçar olduðunu
ancak bu olurdu sende ki halin sebebi
çiðdem beyninle
madem çaðýrdýn beni
dinle o vakit.’
Kaldým zamanýnda kadýnlarýn kuduruk ateþinden saçýlan huþu kuþlarýnýn gezindiði ,sebillerinden aç þiirler akan ,gökyüzünde kýskançlýk uçan ,havasýnda þehvet kokan senin aþk dediðin zindan da.Ýçini yakar önceleri bir ateþ nedir bilmezsin;gözümüdür,duruþumu,yalýn ayak sana hayýr deyiþimi,hiçkimseye benzemezliði mi ,farklý oluþu mu … !Daha ne zývanalar atfedersin ,baþka zaman dönsen düþünsen kendini o halle, güneþe çýkmaya utanýrsýn ben insan mýyým zavallýlýðýna.
Böyle tatlý bir zehir tatmamýþtýr insan oðlu ,zehir dedimse tadýnda deðil ekseriyetle acýsýndan bileceksin .Kar mý yaðýyor o severdi,yaðmur mu var bugün o zaman þimdi yürüyordur,hava sisli mi þimdi kim bilir ne düþünüyordur,ve daha nelere yorarsýn durumu ,havayý ,insaný hep onun adýna.Günlerce yemek yemezsin ,sanki o da yemiyormuþ gibi,günlerce uykusuz kalýrsýn sanki o da seni düþünüyormuþ gibi,günlerce aðlarsýn en kötüsü de bu çünkü bilirsin ki o hiç aðlamaz size.
Hiç iyi bir þey yok mu bu melanette ,ibretlik bir akýl düþmeside mi yok,diyeceksin.Var olmaz olur mu ,olmazsa aþk olur mu.Ýçten bir gülüþü,zamansýz bir özgürlükte sana yaklaþmasý,kaygýsýz bir alacada ben seni ararým demesi,elini ilk tuttuðunda titremesi,nefesini ilk hissetiðin de kýzarmasý,saçýný savurup sana aniden belini dönmesi,dönüþünü beklemen,gidiþini ,yürüyüþünü izlemen,ruhunu dikizlemen,sýcaðýndaki en kuytuda gezinmen,ne olur gitme deyiþinde eriyiþin,ne olur git deyiþinde yakarýþýn,üfffff daha neler neler….
Ama!Yine de bu güzel biþey deðil ,güzel olsa þiir olmazdý ,þaire de gerek kalmazdý.Þair kadýna yalvaran erkek sesidir .Sussa belki tanrý bize acýr da yeniden cennetine alýr.Hem o haram meyve de þiir .

Evet aynen böyle konuþmuþtu sefil meczup.Sonra sen akýllanmayýp tekrar aranmýþtýn:
Ya kadýn ,o sevmez mi aþýk olmaz mý ,taþ mýdýr,odun mudur,cadý mýdýr ,nefes midir,zürafa sokaðýnda kaldýrým mýdýr,alet midir ,civa mýdýr,sürahi midir bardak mý,ateþe atýlan mýdýr ,ateþten kurtaran mýdýr….?
‘Ey yalnýzlýðý çeken özlemi besle.’****

Suss!Sefil çiðdem beyinli,
‘azdýrma ,rahat býrak içimdeki deliyi,
Bana sorma ,benim de bilmediði’***




Ufuk ataman

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: talan
Gönderen: Aysu / , Türkiye
6 Aðustos 2008
hayat kýsa,kuþlar uçuyor diyor cemal süreyya,duydum ey meczup aþký sorma bana ,bilseydim vurmazdým kendimi daðlara derman olurdum kendi yarama anlatýrdým sonucu sana alýp uçardým aþký kanatlarýmla inerdim ovaya sarýlýrdým atýn yelesine koþardým sevgiliye. Suss!Sefil çiðdem beyinli, ‘azdýrma ,rahat býrak içimdeki deliyi, Bana sorma ,benim de bilmediði’*** düþündüm þaki dile gelse böyle derdi meczup gibi dolaþana.. talanýz kendimize.. saygýlar




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Desem

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Balad
Kuyulardan Göðe
Hoþgeldin

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sessizliðin Þarkýsý [Þiir]
Suspus [Þiir]
Olric'i Gömmek [Þiir]
Yeþil [Þiir]
Kayýp Roman [Þiir]
Kehanet [Þiir]
Eskici [Öykü]
Gökyüzü Kimin? [Öykü]
Turuncu Adam [Öykü]
Artýk Þekerli Çay Ýçebiliyorum [Öykü]


ufuk ,ataman kimdir?

gecenin susaný

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski , Mayakovsky , A, Cemal süreyya ,Tanpýnar.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ufuk ,ataman, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.