..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Halk Öyküleri > Emine Piþiren




5 Aðustos 2008
Keþke Bir Þansým Daha Olsaydý  
Yaþamýmýzda tüm KEÞKELERÝMÝZ tinimizi üzdüðünü ve yorduðunu, bilelim ve asla KEÞKEYE tutunmayalým...

Emine Piþiren


“ ...Bir ülkenin çok zengin kralý varmýþ. Bu kral dört eþliymiþ. Kral ilk eþini hiç sevmediði gibi, ona çok kötü davranýr ve üzermiþ. Hatta yüzünü bile görmediði de olurmuþ..."


:BFEJ:

Günümüz koþullarýnda bu kahve molasýný vermek artýk özlemimiz oldu. Mutluluk enerji bataryamýzý doldurmayý bile düþünemeyecek hale geldik. Bu da zamanla bizi daha da mutsuz kýlmakta ve bir o kadar statik enerjiyi depolamaktadýr. Biliyor musunuz, atmosferde ki enerjinin %70’i negatif elektrikle yüklü olduðunu? Bu enerjinin bizleri ne kadar olumsuz etkilediðini. Yaþamýmýzýn her alanýnda bir tartýþmaya ve gerginliðe tanýk olmaktayýz.

Savaþlar ve saldýrganlýk daha da artan bir dünyada karýþýklýk içinde çabalayýp duruyoruz. Mutsuzluklarý birbirimize bulaþtýrmaktayýz. Ve bu mutsuzluklarýmýzý depolayýp kendi mutluluk enerji bataryamýzý tüketmekteyiz.
Aklýma güzel bir hikaye geldi. Siz sevgili okurlarýma aktarmak istiyorum:

“ ...Bir ülkenin çok zengin kralý varmýþ. Bu kral dört eþliymiþ. Kral ilk eþini hiç sevmediði gibi, ona çok kötü davranýr ve üzermiþ. Hatta yüzünü bile görmediði de olurmuþ.

“Kral ikinci eþini çok severmiþ. Her þeyini onunla paylaþtýðý gibi; onu güzel giysiler,hediyeler,bir birinden pahalý ziynetler takar,ilk güzel yiyeceði ona tattýrmaktan zevk alýrmýþ.

“Kral üçüncü eþini de severmiþ. Onu kýskanýrmýþta. Hatta kimsenin görmemesi ve onu almamasý içinde saklarmýþ. Zaman zaman onunla gururda duyarmýþ. Onsuz yapamayacaðýný düþünürmüþ.

“Kral dördüncü eþine çok baðlýymýþ. Ve her düþüncesini her planýný ona açar onunla hareket edermiþ. Kimi zaman derdini kimi zamanda dostluðunu paylaþtýðý bu eþine sonsuz bir sevgi de beslermiþ.

“Ve kral birgün ölümcül bir hastalýða tutulmuþ. Hasta yataðýnda yatarken,bu ölüm yolculuðuna eþlik edecek eþin kim olacaðýný ikinci eþini yanýna davet ederek sorgulamýþ;

Kral;

-Yakýnda öleceðim,benimle bu ölüm yolculuðunu birlikte yapar mýsýn?
Ýkinci eþ;

-Hayýr, bu imkansýz!
Kral;
-Neden imkansýz?
Ýkinci eþ;

-Çünkü sen ölünce bende özgür olacaðým. Bu yolculuk sadece sana ait.

“ Kral caný gibi sevdiði eþinden bu yanýtý alýnca, çok yýkýlmýþ. Kederle baþýný yastýða býrakmýþ ve yeni bir umutla üçüncü eþini davet etmiþ. Ayný soruyu ona sorduðunda þu yanýtý almýþ.

-"Hayýr, imkansýz! Çünkü sen öldükten sonra artýk ben bir baþkasýna yar olacaðým. Ve seni de unutacaðým.

“ Kral böyle bir yanýt karþýsýnda þok olmuþ! Caný gibi esirgediði eþinden bu sözleri duymak ona daha da acý vermiþ. Umudu kýrýlan kral son eþi olan dördüncü eþini hasta yataðýna davet etmiþ. Ama o da,þu sözleriyle hayal kýrýklýðýna uðratmýþ.

-Caným,ben seninle ancak mezarlýða kadar gelebilirim. Ondan ötesine tek baþýna gideceksin. Ancak sana göz yaþlarýmla eþlik edeceðim. Üzgünüm!

“ Ve kral büyük bir acýyla inlemiþ,her þeyini verdiði eþler onu nasýlda yalnýz býrakmýþlardý. Ölümden beter tattýðý bu acýyý duyumsarken bir ses duymuþ hemen yaný baþýnda;

-Üzülme caným! Ben geleceðim. Seni yaþarken de ölürken de hiç yalnýz býrakmadým. Beni her ne kadar üzdüysen de, asla sensiz olmadým! Her zaman beni acýtsanda, üzmüþ olsan da, görmek istemesen de ben senin içinde sende benim içimdeydin.

“ Kral hiç beklemediði ve umudunun tükendiði bir anda duyduðu sesin sahibine bakmýþ. Bu son ölüm anýnda kendisine gelen ve ona eþlik edecek olan birinci eþiymiþ. Hani hiç sevmediði,özlemediði,hep acý çektirip ve yüzünü bile görmeye tahammül edemediði birinci eþini gördüðünde yüksek sesle inlemiþ.

-Ah Tanrým! Keþke bir þansým daha olsaydý!

Ýþte sevgili okuyucularým, yaþamda herkes dört eþlidir. Dördüncü eþimiz ailemiz ve sevdiklerimizdir. Biz ölünce gözyaþlarýyla ancak mezarlýða kadar eþlik ederler. Üçüncü eþimiz servetimizdir. Biz yok olunca o ardýmýzda kalýr ve bizle gelmez. Baþkasýna yar olur. Ýkinci eþimiz bedenimizdir. Öldükten sonra bizi ilk terk edecek olan eþi artýk süsleyemeyeceðiz giydiremeyeceðiz. Ve ilk eþimiz. Ýþte hep ona zarar veriyoruz ve onu sevmiyoruz. O ise bize yaþarken ve ölüm anýnda dahi hatta ölüm sonrasý dahi yalnýz býrakmayan eþimiz ise RUHUMUZ’dur.

Ruhumuzun deðerini bilelim ve onu üzmeye hakkýmýzýn olmadýðýný düþünelim. Bu güzel hikayeyi hep anýmsayýp kýssadan hisse alalým. Mutluluk enerji bataryamýzdan beslenen ruhumuzu hep pozitif enerjiyle doyuralým. Ne dersiniz?

Sevgi ve dostluk hep sizinle olsun.

Emine Piþiren/Edremit Olay Gazetesi/24 Mart 2008



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anne Cennette Yemek Var mý?
Yumurtaný Nasýl Ýstersin Caným, Rafadan mý Kafadan mý?
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 1 -
Gel Mezarýma Ýþe Oðlum
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 -
Aþýk Olmak Ýstiyor Musunuz?
Biz Önce Beþ Kiþiydik
Bu Çocuk Benim Deðil
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (Son Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.