..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Tuna




13 Aðustos 2008
Satýr Aralarýndaki Yokluk  
Tuna
"Ýzin vermeli kuru bir ayrýlýða, ölüm alýp gitmeden býrakmasýný hissetmeli... Sevmeli daha çok sevenden ve ne varsa bize dair yaþlanmadan yaþanmalý..." Seni sevmenin günahýný çekebilirim, mutluluðu yaþayamadým ellerinde-beni þiirler gibi dökemezsin kaðýtlara, açýlýrsam yaprak yaprak dökülmem yalnýzlýða-ölürüm...


:AGCB:
Satýr aralarýnda kaybolan ya da duyulmasý imkânsýz imla hatalarý yapardýk ve unutulurdu virgülün noktayla arasýndaki cümlecikler… Ve neyi alýp okusam hissederdim aslýnda þairin neyi yazmak istediðini – sonra anlardým kaybolmakla – zorunlu kaybetmek arasýndakileri…
“biz hep seni severdik ve varlýk olarak olmayýþýndaki resmini… Ve saklardýk yastýk - yatak altlarýnda, kaybolmasýn yýrtýlmasýn diye, daha çok hayallerimizde beslediðimiz güzelliðini…”
— Sonra unuturduk… Sen bile bilemezdin
“Bilemezdin bir ezan tadýnda ayrýlýk nedir, duyamazdýn-hissetsen kaç yazar? Gerçek bile deðilken sen, sevsen kimin umrunda? Kaybolmasý içten bile olmayan benliðimizde, sadece seni taþýyorduk ama sen, kimsin ki?
Yok oluyoruz birer birer… Duyulasý sesimiz deðil, hissedilesi aþkýmýzsa palavra!
Biz sadece seni seviyoruz gerisi-kocaman bir yalan… Oysa kendi yalan olan bir yalana âþýk olmaksa, hepsinden saçma… Veremem sana acýmý-hissetmeni beklemekse aptallýk olur. Belki unutmalý ya da silmeliyim bir kalemle ama söyle bana: seni yüreðimden silecek o kalem nerde?
Þimdi bilirsin belki bir ezan tadýnda ayrýlýk nedir diye, uzanýrsýn; sýrtýný artýk dayayacaðýn son taþ olacak olan musalla taþýnýn soðukluðuna ve kimse demeyecek, “orasý soðuktur üþütürsün yaslanma diye” sana… Ve son yolculuðunda, kimse artýk bahsetmeyecek ne kadar güzel olursan ol, ne senden ne sesinden… Belki çok az kiþi gözyaþý dökecek arkandan ama oda bitecek ve geçecek… Ve bir þiir tadýnda okunurken mýsralarým, unutulmuþ olmanýn güzelliðinde seni anacaðým sevgilim… Belki bir gün gerçekten seni sevdiðime inanýrsýn diye, gözlerimi sonsuzluða, sýmsýký kapayacaðým yanýnda…”
-
Þairin bittiði yerde baþlýyor ayrýlýk, Aðlýyorum henüz doðmamýþ ezanýma
Doðmamýþ günüme, öyle ki lanet okur-beddua edercesine seviyorum
þiddeti mühim deðil, beni kelimeler gibi dökemezsin kâðýtlara…
Damga yemiþ ya da yarýsý olmayan bir insan tadýnda yoktum,
daha çok kendine sitem eden karamsar tadýnda, ayrýlýða yastýk atmýþ
yorgan örten çiftler tadýnda… Seni seviyorum bir ömür boyu yýpranýþlarýmda…
Harab oluþlarýmda ve senin olmayýþlarýnda…
Þairin günahý kendinedir güzelim, yazdýklarý deðil-
Þimdi bitmiþ bir kibrit kutusundan ya da
Hiçbir zaman yeniden filizlenmeyecek bir aðaç tohumundan
neden umut bekleyesin ki?
Saçlarýna ak, gözlerine nem düþtüðünde- sýrtýnda kamburun elinde sopaya bile benzemeyen bir deðnek olduðunda ve bir zamanlar peþinde kaç kiþinin seninle yatmak için koþtuðu deðil, seni gerçekten seviyor olduðu için koþtuðunu düþün… Sana acýlarýmý verebilirim, mutluluðu kelimeler gibi dökemem sayfalara…
Tenine deðen ellerde sen temiz kokmalýydýn, Benim bittiðim yerde baþlýyor acýlarým
Þimdi bile sevsem seni koþarak gelmezsin, Oysa tek duam, tek dileðim, tek aþkým hep sen olarak kalacaksýn… Kýrýlasý ellerim her kimi saçýna deðdiyse, her kimi kokladýysam ve her öpüþmemde bir seni aradým… Ama yanasý ruhum – hiçbir acýyý bu ihanet kadar zor sindiremezdi sensiz… Seni sevmenin günahýný çektim, bana sevaplarýný verme, eðer o sevaplar senin cennete girmeni saðlayacaksa, bitmiþ bir aþkýn külleridir bende. Ve acýdan baþka þeye sebep olmayacaktýr, o yüzden sende kalsýn…
Sana son sözüm sevgilim, acýlarýmý da al-git, henüz doðmamýþken yalnýzlýðým…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biliyorum Gelmeyeceksin... [Þiir]
Bir Paranoyada Yalnýzlýk [Þiir]
Sadece Sen [Þiir]


Tuna kimdir?

ölüm bu kadar yakýnken, nefes alýþlarým durmasa da yaþýyor sayýlýr mýyým?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuna, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.