..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > melis balcýlar




14 Aðustos 2008
Akýl Harikalar Diyarýnda  
melis balcýlar
Herkes kaçmak ister bir gün hayattan, varolduðu dünyadan ve çevreden. Baþka bir bedende soluklanmanýn nasýl olacaðýný bilmek ister her bilinç. Arasýra, canýmýz istediðinde baþkasýnýn bedenine girip onun kimliðinde takýlmak bir süreliðine.. Ne hoþ olurdu deðil mi?


:AGBE:
AKIL HARÝKALAR DÝYARINDA

Bir bilinçaltý akýþkanlýðý olarak, rüyalarda can buluyor heyecanlarýmýz. Normalde kendimizi dizginlediðimiz, sýnýrlar koyduðumuz duygularýmýz ve bizi tutuklamayý çok seven tutkularýmýz. Kelepçeler takarýz ya normal gün bilincinde aklýmýzdan geçenlere, ama aslýnda o anlarda çok da yapmak istediklerimize.. Ne fenadýr oysa insanýn kendi iplerini çözmeye bu kadar gönüllüyken birileri tarafýndan “uygunsuz” ya da “ ayýp” ya da belki “acayip” diye adlandýrýlarak dizginlenmesi.. Sýnýrlandýrýlan beyinler, yakalanmaya korkan düþünceler olarak ne kadar uzaða gidebilir ki vücutlar? Öfkeler, inançsýzlýklar, edepsizlikler nereye kadar daha saklanabilir bilmiyorum.. Ama insan beyni de kusar sýklýkla.. Saçýlýr gider bazen 3 kadeh içkide, bazen daðýlýr bir gece rüyasýnda. Yapmak isteyip de yapamadýklarý, içeri girmeye ramak kala çýkýp kaçan akýllarý, koma misali tekmelendiði arayýþlarýna deva olan sýðýnak yollarý..

Herkes kaçmak ister bir gün hayattan, varolduðu dünyadan ve çevreden.
Baþka bir bedende soluklanmanýn nasýl olacaðýný bilmek ister her bilinç.
Arasýra, canýmýz istediðinde baþkasýnýn bedenine girip onun kimliðinde takýlmak bir süreliðine.. Ne hoþ olurdu deðil mi?
Bilinç illa bir gün saçmalamak ister ve harflere aldýrmadan kurmak ister sözcükleri. Hapþýrýr gibi..
Beden illa birkaç kez saçmalamak ister, sýkýþtýðý dar kýyafetlerden sýyrýlýp geniþlemek, genleþmek ve böylece serinlemek ister.
Ve biz yani insanlar, hayvanlaþmak isteriz bir süreliðine de olsa günde birkaç kez.
Vücut hazýrda bekler saçmalamak ve program dýþýna çýkmak için.
Beyinler sulanmak ister, beyin susmak ister bir süreliðine.

Bir bilinçaltý akýþkanlýðý olarak, alkolün huzursuz huzurluluðunda ya da düþlerin siyah beyaz özgürlüðünde buluruz caziplikleri çoðu zaman.. Bu yüzden bazýlarýmýz uyumak, uyumak ve uyumak ister günlerce. Saatleri unutup akýp gitmek ister akýl, harikalar diyarýna..
Kimseleri tanýmadýðý sonsuz bir özgürlük evrenine, tasmasýný koparan ruhlarýn limitsiz koþu yoluna.. Akýl en çok bunu sever çünkü o hep baðýmsýz, hep özgür olmak ister. Bazý uzmanlar ise insan beyninin o diyarlarda bu kadar uzun kalmasýný saðlýksýz bulur ve bunu “depresyon” olarak adlandýrýr. Onlara göre insan beyni uykudayken kaçýþ semptomlarý gösterir çünkü. Böylece gerçek hayattan, yaþadýðý dünyadan ve çevreden uzaklaþýr insan. Bir çeþit þizofreni benzetmesi de yapýlabilir bu teþhise. Oysa gerçek öyle mi?

Akýl aslýnda aklýnýn almadýðý heyecanlara atýlmayý seviyor çoðu zaman. Onu üzmeyen, sýkmayan ama rahatlatan bir dünyada yaþamayý seviyor. Nefes aldýðý her aný böyle geçirmek istiyor. Düþünmek, hayal etmek, harekete geçmek ve hayal ettiklerini tek tek uygulamak istiyor. Gerçek hayatta bunu baþaramadýysa henüz, rüyalar alemi de ister istemez harika bir seçenek oluyor böylece.. Ben gerçek hayatta hafiflemeyi seçiyorum. Burada baðýrýp, susup, deðiþik dünyalar ekseninde dönmeyi, baþka birþeylere dönüþmeyi seçiyorum. Ayaða kalkýp üzerimdeki taþlarý dökmeyi, hayata doðru sakince yürümeyi seçiyorum.
Sakince ama gürültü çýkararak!
Ýnleterek döndüðüm bütün yüzleri!
Döndürerek çarklarýný kalbimin!
Ve sonunda yine saçlarýmýn altýna geri dönüp utangaç gülüþmeler yaþamayý seçiyorum.
Ama aklým, ah o delirmeye bayýlan aklým, iþte o hep harikalar diyarýnda..





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayata Darbe
Radyo Yalnýzlýðý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kalbine Hükmeden Kadýnlar
Oyuncaklarýmý Geri Ýstiyorum!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Okul Gönlüðü [Þiir]
Kendi Cinayetime Þahit Tutuldum [Þiir]
Oda - Yalnýzlýk - [Þiir]
Sessiz [Þiir]
Kumar [Þiir]
Þimdi Ben... [Þiir]
Yüzün [Þiir]
Ben X [Þiir]
Sormayýn [Þiir]
Bugün Kaçacaðýz Seninle [Þiir]


melis balcýlar kimdir?

müzik, harfler, edebiyat, sinema, þarap, deniz, hayvanlar. .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © melis balcýlar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.