..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Akýn




18 Aðustos 2008
Çarpýk Ýliþkiler (1 - 8 Arasý Bölüm)  
Akýn


:AIDD:
Tolga ve Ali iki samimi arkadaþlardý. Ýkisi de farklý illerden farklý köylerden üniversite okumak için çýkmýþlardý. Kader ikisini de ayný üniversitede buluþturmuþtu. ilk tanýþtýklarýnda ayný yurtta kalýyorlardý. Arkadaþlýklarý ikinci sene beraber tuttuklarý evde daha da kuvvetlenmiþti.

Tolga daha çok gününü yaþayan, modern dünyaya ayak uydurmaya çalýþan biri, Ali ise ona nazaran daha çok din le içli dýþlý idi. Ama bu þekilde fikir ayrýlýklarý olmasýna raðmen arkadaþýklarý hiçbir zaman zarar görmüyor aksine daha da güçlü bir baðla baðlanýyorlardý birbirlerine. Bir keresinde..

Tolga- Ya Ali, þu biryere girip çýkarken selamun aleyküm demiyor musun; anlamýyorum, "merhaba" desene, hem daha sýcak, artýk insanlar selamun aleyküm deme ile dine baðlý olup olmadýklarýna karar verir oldular. Hem merhaba da arapça kökenli bir kelime sonra merhaba demek günah mý?

Ali- Tabii ki deðil ama; ikisi ayný þeyi anlatmaz. Hem kimisi selamün aleyküm der. Kimisi merhaba. Neyse ben din konularýný tartýþmaya karþýyým arkadaþým. Müsadenle namazýmý kýlayým.

Tolga- Tabii ki müsaade senin, Allah kabul etsin.

Tolga oturduðu koltuktan kalktý.

Ali- Amin Arkadaþým, umarým bir gün beni örnek alýrsýn.

Ali banyoya abdest almaya doðru giderken, Tolga ise evlerinin penceresinden gece karanlýðýnda sokaða bakýyordu. Bu arada dýþarýda koþarken sendeleyip yere düþen bir kýzý gördü. Arkasýndan onu takip eden bir kaç genç kýz yere düþüp te hareketsiz kalýnca bir þey olduðunu düþünüp hiç bir þey yapmadan bir müddet beklediler. Ali banyoda abdest alýyor. Tolga ise olacaklarý meraklý gözlerle penceresinden izliyordu. Daha sonra yere düþen kýz kendini toparlamaya çalýþýrken gençlerin dayaðýna maruz kaldý.Bu olayý pencereden izlemeye niyetli olmayan Tolga hemen Aliden yardým isteyerek merdivenlerden hýzlýca aþaðýya inmeye baþladý. O nun arkasýndanda, çýplak ve ýslak ayaðýna giydiði terlikleri ile Ali yardýma koþtu. Sokakta ki baðrýþmalarý duyan sokak sakinleri pencerelerini açmýþ, olanlarý izliyorlardý. Ve pencereden pencerelere, birbirlerini tanýmasalar bile dedikodu yapýyorlardý.

komþu- bunlar üniversiteli þu kaçaný tanýyorum ben.

diðer bir komþu- ha, ha, bunlar onlar, yazýk kýzý da mahvettiler.

baþka biri- Allah, Allah ne istiyorlar bu kýzdan acaba

sokaktan geçen iki genç- vay yavrum, kýzý götürüp sokaða atmýþlar. Birde dövmüþler.

Pencereden baþka komþu- ah komþu ah, görüyor musun iþte bu gençlerle nereye varýlýr ki, sahi seni her sabah görüyorum ne iþ yapýyordun, komþu...

Tolga ve Ali aþaðýya inmiþ, Ali kaçan gençlerin arkasýndan bir kaç adým attýktan sonra tekrar kýzýn yanýna gelmiþti. Tolga kýzý kucaðýna alarak eve doðru yöneldi. Kýzý eve çýkaracaktý. O sýrada sokakta yürüyen mahalli iki genç

birisi- görüyonmu lan oðlum kýzý eve götürüyo lan.

diðeri- götürür olum bunlar üniversiteli, anasýný satiyim. bunlarda hep böyle, þimdi baygýn götürüyo ayýldýmý nasýl götürecek acaba..

Bu gençlerin aralarýndaki konuþmalar, bir andasamimi olan komþularýn seslerinin arasýnda güçsüz kalýp kayboluyordu. Baygýn kýzý eve çýkaran Tolga ve Ali kýzý üçlü koltuklarýnýn üstüne uzatýp, yüzündeki küçük yaralarý, ýslak bezlerle temizliyorlardý. Baygýn olan kýz yarasýnýn üstüne sürülen ýslak bezin verdiði acý ile kendine gelmiþ sayýklýyordu. Tolga ve Ali ise yarasýný temizlemeyi býrakmýþ onu dinliyorlardý.

kýz- gidin baþýmdan, defolun, defolun, sizin garip toplantýlarýnýza katýlmak istemiyorum, defolun ben okumak istiyorum, vurmayýn, defolun, adiler, sizden nefret ediyorum..

Daha sonra kýz çýðlýk atarak yerinden doðrulduðunda, Tolga ve Aliyi karþýsýnda görünce þaþýrarak

Kýz- sizde kimsiniz(of, ay)

Tolga ve Ali birbirlerine baktýlar.Tolga kýza kendilerini tanýtmaya çalýþtý..

Tolga- ýýý, þey, ben Ali, yok o Ali ben Tolga. evet doðru, o Tolga bende Ali, þey, yani biz Tolga ile Ali.

Tolganýn böyle kekelemesi normaldi. Çünkü, kýzýn güzelliði, gözlerine bakaný etkilemeye yetiyordu.

Tolga sordu.

Tolga- Senin adýn ne?onlar kimdi?

Kýz onlara, o an orada yaþananlar için utanarak cevap verdi.

Kýz- Þey, benim adým Zeynep.

Tolga- Peki Zeynep onlar kimdi? neden böyle birþey yaptýlar sana?

Tolga ve Ali Zeynep in cevap vermesini beklediler ama, Zeynep in aðzýný býçak açmýyordu.Konuþmadý hiç. Zeynep susmayý tercih etmiþti yaþadýklarý hakkýnda.

Ali dayanamadý. Çünkü evlerinde bir kýzýn olmasý Ali yi rahatsýz ediyordu.Artýk kendinede gelmiþti, Zeynep e bunu nasýl söyleyeceðini düþünüyordu.

Ali- Zeynep, evin yokmu senin? istersen býrakalým seni? istermisin?

Zeynep- Yurtta kalýyorum, bu satten sonra da zaten almazlar(aðrýlarýndan dolayý yüzünü buruþturdu.)ben zaten birazdan giderim. Yaptýklarýnýz için saðolun.

Tolga, Aliye baktý.gözleri ile Aliye kýzdýðýný çok iyi ifade etmiþti. Ali iki elini yanlara açarak "ne yapabilirim" dercesine Tolgaya anlatmaya çalýþtý.Tolga Ali nin bu sözlerini yumuþatmak için.

Tolga- Lütfen yanlýþ anlama Zeynep, Ali onu demek istemedi. Eðer istersen burada kalabilirsin bu gece.

Zeynep in gözü yine Ali ye takýlmýþtý. Hani bu Zeynep için çok iyi bir teklifti de, Ali nin kendisini istemedeðini düþünerek gitmeye karar vermiþti.Zeynep oturduðu koltuktan doðruldu. Çok bitkin olduðunu düþünen Tolga da Zeynep in koluna girerek onun kalkmasýna yardýmcý oldu.

Zeynep- Tamam ben iyiyim saðolun,bir arkadaþým var ona gider kalýrým. Buralarda, biryerlerde oturuyordu. Sanýrým bulabilirim.

Tolga tekrar Ali ye baktý.Ali hatasýný düzeltmeye çalýþtý.

Ali- Kusuruma bakma Zeynep, ben öyle demek istemedim.Bir bayansýn ve gece, gece bu durumda seni bulunca, pekte hoþ birþey deðil tahmin edersin.

Tolga- Ali sus istersen, hem sen namazýný kýlsana abicim. Ben Zeynep i kapýya kadar geçiririm.Hadi Ali,namaz.(Zeynep e bakarak)Kusuruna bakma onun gerçekten kötü niyetli deðil.

Zeynep- Tamam, sorun deðil gerçekten, ben giderim.

Tolga Zeynep in kolunu tutuyordu, kapýya doðru giderken. Ali ise arkalarýndan yürüyordu. Kapýyý açtýklarýnda Tolga Zeynep in kolunu yavaþça býraktý. Ama Zeynep, Tolga nýn, kendisinin kolunu býraktýðý anda yere yýðýlýverdi. Ali hemen arkalarýndaydý ve Zeynep, Ali nin kucaðýna düþmüþtü. Ali, bu kez kýzý kucaðýna aldý."ALLAH ým sen bana günah yazma, yarabbim" diye dua ederek
kýzcaðýzý yine ayný koltuða götürerek yatýrdý.

Ali de Tolgada, aslýnda kýza karþý çok iyi niyetli idiler.O kadar güzel bir kýzýn bu duruma düþmasini, ve anlayamadýklarý sayýklamalarýndan, doðruda bir þey yapmadýðýný tahmin edebiliyorlardý. Mutfaða gittiler.

Ali- Ne yapacaz þimdi?

Ali bunu böyle soruyordu ama,Tolga, hani kýz koltukta baygýn yatmasa Ali ye yapacaðýný çok iyi biliyordu ya.Zeynep e baktý önce

Tolga-Abicim sen var ya, senden bazen nefret ediyorum.Yani þu durumda ki bir kýza o kelimeler söylenir mi? Þu konuþtuklarýný, konuþacaklarýný önceden bir düþün ya.

Ali, Tolga nýn söylediklerine hak veriyordu. Yanlýþ konuþmuþtu.

Ali- Tamam Tolga, bak kusura bakma tamammý. Ama bu küçük þeylerin arkadaþlýðýmýza balta vurmasýnada müsaade etmesen iyi olur.Olan oldu artýk.

Tolga- Peki ama lütfen birdaha böyle konuþma.Farkýnda olmadan insanlara kýrýcý olabiliyorsun.Þimdi git namazýný kýl istersen. bende þu hazýr çorbayý ýsýtayým. Açtýr belki kimbilir? onun için yýðýlmýþtýr.

Ali-Ya Tolga, bizim Ahmet dayý y(Bakkal) ne borcumuz var? biliyormusun.

Tolga- Bilmem bayaðý birikti herhalde, valla cebimde fazla parada yok.Ya kýzýn hastanelik bir durumu varsa.O zaman ne yapacaz?

Ali- Yok artýk onudamý biz karþýlayacaðýz?

Tolga- Neyse abicim sen þu namazýný kýl, ben kýzýn yanýna gideyim.

Tolga ve Ali mutfakta bunlarý konuþurken, Zeynep kendisini toplayýp konuþulanlarý duymuþtu.Tolga salona çorbayý ýsýtmýþ tabaða koymuþ ve getirmiþti.Zeynep in kendine geldiðini görüncede

Tolga- Kusurumuza bakma ne olur. Öðrenciyizde biz
ondan böyle konuþuyoruz iþte her öðrenci gibi.

Zeynep güçlükle konuþabiliyordu.

Zeynep-Anlýyorum sizi, açýklama yapmak zorunda deðil siniz.Hem bende öðrenciyim.Ne yalan söyleyim bende bu sýkýntýlarla okumuya çalýþýyorum.Ne mutlu size ki, bir eviniz var,(gülümseyerek) aslýnda bende düþünmüþtüm bunu ama, bir ev tutmayý yani, ama baþaramadým. Yutta kaldýðým içinde baþýma bunlar geldi. Uzun hikaye sýktým sizide.

Tolga- Beni mi hayýr, hiç sýkmadýn, neyse boþver. Açsýndýr, þimdi çorbaný iç bakalým...

Ertesi sabah:

Tolga ve Ali uyanmýþlardý.Sabah, Tolga yine bakkal dan kahvaltýlýk veresiye bir þeyler almýþtý.Kahvaltýyý hazýrlamýþtý ve mutfaktan salonda yatan Zeynep e seslendi.

Tolga-Zeynep, kalk hadi kahvaltý hazýr.Zeynep geliyor musun?

Ali kahvaltý masasýna oturmuþ Zeynep ve Tolga yý bekliyordu.Zeynep ise uyanarak yattýðý yerden kalktý ve

Zeynep- Geliyorum.lavabo nerdeydi? Elimi yüzümü yýkayým, aynanýz da varmý? Ayy her tarafým aðýrýyor.Þerefsizler ne olacak, bacaðýnýz kýrýlsýn..Ben hemen geliyorum.

Tolga- Þurada hemen, giriþ kapýsýnýn yanýnda. Ýçerde ayna, duvarda asýlý.

Tolga piknik tüpünde demlediði çayý bardaklara koyarken, Ali,umutsuzca Tolgaya bakýyordu.Zeynep ise lavaboya girmiþ elini yüzünü yýkarken aynaya baktý. yüzünü yara bere içinde görünce.

Zeynep- Elleriniz kýrýlsýn, adiler,þuraya bak yüzüm ne hale gelmiþ.(baðýrarak)Gebereceðiniz günü sabýrsýzlýkla bekliyorum.

Bu arada Zeynep in agresif tavýrlarýna sinirlenen Ali, Tolga ya çýkýþmaya baþladý.Sessizce

Ali- Görüyorsun deðilmi? Tolga. Bak þuna, bu evin bir yýllýk tarihini deðiþtirdi. "ALLAH ým günah yazma." Sen de bana kýzýyosun.Bu kýz bir gün daha burda dursa, herhalde hepimiz cehenneme gideriz.

Tolga- Tamam bak iþte birazdan bizimle çýkýp gidecek. Oda zaten okula gidecekmiþ.Hadi Zeynep geliyormusun? çaylar soðuyor.Sende büyütme Ali..

Zeynep biraz sonra lavabodan çýkarak üzgün yüzü ile mutfaða gelerek sandalyesini çekip oturdu. Birazda utanarak.Tolga, Zeynep e baktý.Zeynep Aliye bakarken.

Zeynep- Þey arkadaþlar ben, bu bir iki gün burada kalabilirmiyim? malum yüzümün hali. Ne okula, nede yurda gidecek durumdayým.(baþýný öne eðdi.)

Ali,Zeynep in söylediklerini duyunca önce Tolgaya baktý; ardýndan Zeynep e. Tolga, þimdi Ali nin cevabýný bekliyordu.

Ali- Hayýr,ALLAH gös….. þey pardon onu demek istemedim. Hem senin arkadaþýn varmýþ ona gitsene. Biliyorsun dün akþam muhabbet ederken söyledik sana. Biz bir yýldýr burada kalýyoruz ve "selamün aleyküm" dediðimiz insanlar var. Sonra dedikodu olacaktýr.

Zeynep-Ben size yalan söylemiþtim arkadaþým falan oturmuyor burada..

Tolga Ali ye baktý. Sonra da Zeynep e.Tolga Zeynep in üzüldüðünü görünce.. Ali ye kýyasla daha yumuþak kalpli olan Tolga

Tolga- Tamam hadi çaylarýmýz soðudu. Þimdi çaylarýmýzý içelim. Hem akþam konuþuruz bunu,

Ali- Akþam mý?Bence þimdi konuþalým olacak olsun. Üniversiteden arkadaþlara ne derim sonra. ALLAH göstermesin ya biri gelecek olursa aniden. Benim için hiç iyi olmaz söyleyim.

Zeynep, sessizce oturduðu yerde çaresizce bakýp onlarý dinliyordu.Tolga ,Zeynep in bu durumuna çok üzülmüþtü.

Tolga- Tamam Ali, Zeynep þimdilik kalsýn.Akþam bir çaresine bakarýz. tamam mý?Biliyorsun hesapta yoktu.Aniden oldu.

Ali nin iþtahý kaçmýþtý. Masadan kalktý.Ve üniversiteye gitmek için kapýya doðru yöneldi.

Ali- Tolga geliyormusun? Hadi, konuþacaklarým var seninle.

Tolga çayýndan bir yudum daha aldýktan sonra kalktý ve o da mutfaktan çýkmadan.

Tolga- Ali böyledir takýlma sen ona,(göz kýrparak)geldim Ali bekle.Hadi hoþçakal Zeynep, Akþama konuþuruz.

Zeynep- Peki..

Tolga ve Ali, sokaða çýktýklarýnda, Ali geciktirmeden Tolga ya kýzmaya baþladý.Tolga ise en azýndan þimdilik Ali nin üstüne gitmeyi doðru bulmuyordu. Durak tan otobüse bindiler ve Ali halen otobüste konuþuyordu. Otobüste giderken

Ali- Bak gördünmü? korktuðum baþýma geldi. Benim arkadaþ ortamýmý biliyorsun sen. Zaten sorunluyum onlarla, ayrýlmak istiyorum, ama nerede görseler sýkýþtýrýyorlar.Sen öylemisin? Hayýr. Çünkü, ne kadar bu tür konuþmalardan uzakta dursam, okulda duyuyorum, damýzlýk gibi geziyormuþsun. Ve ben bundan çok rahatsýz oluyorum. Bir tek eve getirmiyordun. O da zaten kendi geldi.Doðru deðil yaptýðýn.

Otobüste sabah iþine gidenlerin kimisi uyuyor, kimisi hiç ilgilenmiyor, kimisi ise Ali nin konuþmasýndan rahatsýz olduðunu yerinde baþýný saða sola sallayarak belli ediyordu. Ali konuþmaya kaptýrmýþken kendini, Tolga etrafýnda onlarýn bu konuþmasýndan rahatsýz olanlarý gözetlemekteydi.

Yolcu- Yaaaa sussanýza kardeþim. hastamýsýnýz? nesiniz? Yaaaaa Sabah, Sabah sipariþmisiniz siz?

Ali,yolcunun uyarýsýndan sonra susmuþtu.

Tolga sessizce konuþarak..

Tolga- Ders arasýnda konuþalým Ali olur mu? Þimdi bunun ne yeri, ne zamaný..

Ali susmuþ ve bu arada otobüs de üniversitenin önüne gelmiþti.Ali ve Tolga,otobüs ten indiler.

Tolga, derse giren profösörün anlattýklarýný dinlemiyordu bile. Gözünün önünden dün geceki Zeynep, Ali ve kendisinin saatlerce konuþtuklarý anlar geçiriyordu.

Dün gece:

Zeynep- Süper bir hayat hikayesi seninki Ali.. Demek baban, bir ilde hem cami hocasý, hem de emlakçýlýk yapýyor. Peki bu doðru bir þey mi? Yasak deðil mi?Enteresan..( gülüyor)

Ali- Peki, sen beni sýkýþtýrdýn. Þimdi de ben sana sorayým. Bu akþamki sözde arkadaþlarýn kimdi? ve neden sana öyle davrandýlar?

Zeynep bu soruya cevap vermemiþ,

Zeynep- Ben yatmak, uyumak istiyorum. Olur mu? Belki baþka zaman konuþuruz bunlarý..

Ders arasý:

Tolga kampüsün içinde Ali yi arýyor. Ve aðaçlarýn altýnda Ali yi, arkadaþlarýyla konuþurken buluyordu. Tolga,aralarýna girmeden uzaktan Ali ye seslendi..

Tolga- Ali, Aliii

Ali, arkadaþlarýyla hararetli konuþuyordu.Tolga nýn sesini duymuþ ve ona doðru bakmýþtý.

Ali- Geliyorum, bir dakika müsaade et.(Arkadaþlarýna dönerek)Sizde beni anlamýyorsunuz.Ben ALLAH ýn askeri falan deðilim. Ben ALLAH ýn kuluyum.Ve öylede olmaya devam edecek.Sonra,sonra siz elinize bir takým kitap alýp onlarý dininizin kitap ý gibi görüyorsunuz. Bu kocaman okul, size ne anlatýyor? bilmiyorum ama arkadaþlar. Ben asla adýný andýðýnýz kiþinin arkasýndan yürümem.Benim peygamberim HZ.MUHAMMED dir.Yol göstericimde KURAN-I KERÝM dir. Ben bu okulda okuyorsam aklým vardýr ve KURAN-I KERÝM in her cümlesini bana ait olan beynimle yorumlar ve ona göre de ibadet imi yaparým. sizin ki gibi benim beynim baþkalarýna ait deðildir.ALLAH ýn izni ile yalnýz benim o....

Arkadaþlarýndan birisi- Yanlýþ yapýyorsun Ali kardeþim, uyarýrým..

Ali yanlarýndan ayrýlýp da Tolga nýn yanýna doðru giderken, arkadaþýnýn söylediðini duydu ve arkasýný dönerek

Ali- Sizin kardeþiniz falan deðilim ben..Uyarýlarýný kendine sakla..

Ali, Tolga nýn yanýna geldi ve yan yana yürümeye baþladýklarýnda..

Tolga- Ali ne oldu? Onlara neden baðýrýyordun?

Aðacýn altýnda oturan Ali nin arkadaþlarýndan grubunda söz sahibi olan arkadaþý, Tolga ya bakarak ..

Þeref- Hep bu yapýyor.Ali nin beynini günden güne yiyor. Bu gece bunu takibe alýn, gördüðünüz yerde de indirin. Parmak çýtlatýn kardeþlerim. O sesi evden duymak istiyorum..Ama sakýn ola ki yüzlerinizi göstermeyin.. (gülümseyerek) Hocamýz bizden güzel haberler duysun…

Þeref in arkadaþ grubu emri almýþtý. Bu gece sokak aralarýnda Tolga nýn sokaða çýkmasýný bekleyeceklerdi.

Tolga- Ne dediler abicim söylesene.. Sonra ben bunlarýn tipini de beðenmiyorum. Çok soðuk tipler.

Ali dönüp aðacýn altýnda oturan arkadaþlarýna bakýyor. Sonrada Tolga ya dönerek

Ali- Sen boþ ver onlarý þimdi. Þu kýz iþini ne yapacaðýz onu söyle. Yani hiç hoþ olmuyor Tolga..Sürekli kýzýn yanýnda beni küçük düþürüyorsun. Hiç birimiz tastamam deðiliz.Sonra arkadaþým ben ibadetimi yaparken o kýz evde oldu mu olmuyor.. Görüyorsun iþte bunlarý, yarýn çýkýp ta eve geldiler mi bir þey diyemiyorum lanet olsun.Keþke o toplantýya gitmeseydim. Þey yani oturmaya

Tolga Alinin kendisinden bir þey sakladýðýný anlamýþtý.Tolgada bu tip toplantýlarýn ne anlama geldiðini biliyordu..

Tolga-Ne toplantýsý? Ne diyorsun sen?Ali evet.

Ali- Yok bir þey tamam sonra konuþuruz. Lütfen þimdi konuþacak durumda deðilim bu kiþileri.

Tolga- Saçmalama Ali, biz seninle her þeyimizi paylaþýrýz..Söyle nedir sorun?

Ali bulaþtýðý bataðýn farkýndaydý. Bu bataklýktan kendi baþýna çýkmaya çalýþsa da bataklýk kurbanýnýn bacaðýný içine almýþtý bir kere; Çýrpýndýkça çökmeye mahkum olduðunun bilincindeydi. Bütün bunlarý düþünürken,aslýnda þuanda evde oturan Zeynep in, kafasýný daðýtacaðýný düþünmüþ olmalýki Ali.

Ali- Þey diyeceðim sana, istersen eve gittiðimizde kýzla konuþurmusun?Þayet kendide isterse kalabilir bir iki gün..

Tolga,Ali yi dinliyordu, ama sorduðu soruya cevap alamamýþtý.(yürüyorlardý.)

Tolga- Sen anlat bakalým Ali, sen þu garip toplantýlara katýlýyorsun deðilmi?Manyak mýsýn sen?Aptalmýsýn abicim? Nesin sen ya?Vah benim arkadaþým, bizim evde yiyecek ekmeðimiz yok, açlýktan neredeyse aðzýmýz kokacak, Ben geçen ay bakkala, rahmetli dedemden kalan saati sattým da ödedim borcumuzu.. Yapacaðýmýz nedir ki Ali, okuyacaðýz. Sadece okuyacaðýz.
Kýz bizim evimizde kalmýþ gitmiþ umurumda deðil. (Ali nin kolundan tutarak) benim dostumsun sen, býrak saati satmayý, öl de öleyim..

Ali- Saðol arkadaþým, yaparsýn bilirim.Zaten onun için yanýndayým.. Dost olduðumuz için yani.Allah senden razý olsun. Hadi derse girelim. Akþam giderken konuþuruz..

Akþam:

Tolga ve Ali, üniversitenin önündeki durakta konuþuyor.

Ali- Ýþte bütün konu bu, bunlarýn arasýna yanlýþlýkla girdiðimde birkaç konuþmalarýna þahit oldum diye þimdi de yanlarýnda olmamý istiyorlar..

Tolga- Çok garip, yani böyle bir þeye haklarý yok..Ýnsanlar ne zaman akýllanýrlar? Bilmem, ama bildiðim bir laf var..(Yeni bir dinin kurucusu olmak için kiþinin, henüz bir sürü oluþturduklarýný farketmeyen belli tipte sýradan insanlar hakkýnda psikolojik olarak yanýlmamasý gerekir.)

Ali-Kafam çok daðýnýk..Namazýmý kýlayým uzanayým biraz evde..Otobüste geldi zaten hadi binelim..

Akþam eve geldiklerinde zile bastýlar ki; onlara ilk kez kapýyý birisi açýyordu.Tolga ve Ali ev girdiklerinde Zeynep i görünce

Tolga- Ne haber Zeynep?nasýlsýn?

Ali- Merhaba Zeynep arkadaþým, nasýlsýn?

Tolga ve Ali içeriye girdiklerinde yere serdikleri bir gazete nin üstünde ayakkabýlarýný çýkardýlar.

Zeynep- Çocuklar size makarna yaptým dolapta varmýþ. Bakalým beðenecek misiniz?

Zeynep parmaklarý ile burnunu kapatarak

Zeynep- Ayaklarýnýz iðrenç kokuyor. Lütfen ayaklarýnýzý yýkayýn. Yok gidin diyorsanýz. Zaten bu akþam göndereceksiniz beni biliyorum. Ama siz yinede yýkayýn ayaklarýnýzý çocuklar

Zeynep in dün akþamki halinden eser yoktu.Tolga ve Ali birbirlerine bakýp güldükten sonra Ali gülerek..

Ali- Allah ým günah yazmasýn.Hasta bu kýz

Masada oturuyorlardý. Hava kararmýþtý. Zeynep pantolonunun yan cebinden sigarasýný çýkardý.Ali ve Tolga ona bakýyordu.Zeynep onlara da sigara ikram etti.

Ali-Yok ben almayým. Ben zaten uzanacaðým biraz, ama o içiyor. (Tolgayý göstererek)

Tolga- Alayým bari, aaa, iki tane kalmýþ, varmý baþka sigaran alayýmmý?

Zeynep-Al ya, alýrým ben. Takma kafaný..burada kalmama izin verdiniz içinde saðolun

Tolga-Sorun deðil kalman.. bir tane alayým sigarandan

Ali ikisinin bu muhabbetini gülümseyerek izliyor.

Ali- istesen içmezsin neden içiyorsun. Ayrýca ýsrar eden falanda yok arkadaþým.

Zeynep cebinden çýkardýðý buruþuk paralardan, sigara için para býraktý.

Zeynep- Sen mi alýrsýn Tolga? Yoksa ben inip alýyým mý iki dakika?

Tolga ayaða kalktý.

Tolga- Sen zahmet etme caným, ben gider alýrým. Hem sen misafirsin, olur mu öyle þey..

Ali masadan kalkarak odasýna doðru gidiyordu.Tolga dýþarýya çýktý ayaðýnda terlikleriyle apartmanýn kapýsýndan çýktýðýnda Zeynep de pencereyi açmýþ camdan dýþarýyý seyrediyordu..

Tolga yý, yüzleri atkýlarla sarýlý dört kiþi dövmek için bekliyordu..

Tolga nen apartman kapýsýndan çýktýðýný gören Zeynep Tolgaya seslendi..

Tolga, birde cola alýr mýsýn? Dur, þu parayý da atayým..Ali bir þey istiyor musun?

Ali- Saðol ben onlardan içmem.

Tolga- Alýrým tabi.

Yanlarýndaki apartmanýn köþesinde bekleyen þerefin arkadaþlarý pencerede Zeynep i görünce

Levent-Buda kim?

Adnan-Ali nin iþi çok zor. Hadi þu iþi de bitirelim bir an önce

Tolga sigara almak için bakkala gireceði sýrada, Alinin arkadaþ grubundan olanlar aniden Tolganýn üstüne saldýrdýlar.Daha ne olduðuna anlayamadan havada uçuþan yumruklar, tekmeler Tolganýn yüzünde , vücudunda buluþtuðunda, Tolga yere düþmüþ nefes almadan bakkalýn kapýsýnýn önünde duruyordu.Bakkal polisi aradýktan sonra hemen dýþarýya çýktý ve Tolga nýn yaný baþýna eðiliverdi.Tolga adeta ölü gibi yerde yatýyor bakkalýn onu uyandýrmaya çalýþtýðýnda tepki bile vermiyordu. Son darbeyi de Tolga nýn parmaklarýný ezerek vuran kiþiler kýsa bir kovalamacanýn ardýndan yakalandýlar..



Bu arada Zeynep gün içinde onlar okulda iken evde müziðin sesini açmýþ dans ederken kimliðini koltuðun yanýna düþürmüþtü.Ali, Zeynep lavabodayken kimliði bulmuþ ve istemeden de olsa gözü kimliðe iliþtiðinde; Aslýnda Zeynep in 16 yaþýnda olduðunu görmüþtü. Zeynep in o yaþta, üniversiteye gidemiyeceðini, kendilerini kandýrdýðýný Ali biliyordu.



Bakkal da olanlardan habersiz olan Ali, Zeynep lavabodan çýktýðýnda sordu.



Ali- Zeynep bizi neden kandýrýyorsun? Senin hiç Allah tan korkun yokmu?Buyur kimliðini yerde düþürmüþsün. Bravo yani bizi çok iyi kandýrdýn.



Zeynep þaþkýnlýðýný üzerinden attýðýnda.



Zeynep- Doðru haklýsýn Ali.Aslýnda ben okulda okumuyorum. Hem biliyor musun? Daha bundan bir ay öncesine kadar ben kara çarþafýn içinde dolaþýyordum. Gözlerim bile kapalýydý. Kimliðime iyi baktýn mý? Annemin adý “Fidan”.. o kadýn ki, o kara çarþaflardan kurtulacaðýný düþündüðünde, daha bebekleri ile oynarken, babam olacak o adamla evlendi. (Pencereden dýþarýya bakýyor)Sonra ben doðduðumda, beþ yaþýma kadar dýþarýya çýkamadým. Arkadaþlarýmla oyun oynayamadým. Neden? Çünkü, babam çok muhafazakardý. Hem de çok. Sonra babam istemese de, en azýndan yaptýðý iþler açýða çýkmasýn diye beni ilk okula yazdýrmýþ.Çünkü gayri meþru yaptýðý iþlerden biride…. Neyse iþte öyle



Ali- E devamýný da istiyorum.



Zeynep- Peki, devamý, anlatayým..Sonra ben büyümüþüm tabi, Annemin babamdan yediði dayaklar halen gözümün önünde. Her vurduðunda kadýn yerlere düþüyor, sýrtýnda bacaklarýnda bakýlamayacak derecede, korkutucu yaralar, bereler. Sonra bende tam annemin yaþýna geldiðimde, bir gün evimize misafirler geldi. Annem aslýnda bana söylemiþti evlendirileceðimi ama babam onu o kadar korkutmuþ ki, beni istemeye gelecekleri günü bile söylememiþti. Dedem gibi, hatta ondan daha kötü birisiydi benim babam.. Sonra babam beni onlara vereceði sýrada annem odama geldi ve hemen üstümdekileri çýkarmamý söyledi. Ben hemen annemin yardýmýyla çýkardým kara çarþaflarýmý ve bir kenara attým. Üstüme annem tesettür kýyafetlerimi verdi. “tesettürlerimizi evde giyerdik, kimse yokken.” “Git” dedi. Ve babam hayýrlý olsun dediðinde ben de kapýdan çýkýp gitmiþtim. Bazen bizim eve gelen bir kýz arkadaþým vardý.çok severdik birbirimizi onun yanýna gittim. Babasý polisti kýz arkadaþýmýn, bir ekip çaðýrdý tabii.. Babamda zaten gidecek yerim olmadýðýný bildiði için, direk oraya geldi. Sonrada babamý orada aldý polisler. Bir iki gün sorgusu bitene kadar rahat edecektik evde arkadaþýmýn babasý öyle demiþti. Ama, arkadaþým ve babasý beni eve götürdüklerinde annemi kanlar içinde yerde yatarken gördüm. Öyle dövmüþ iþte, sonra hastaneye kaldýrdýk.Yoðun bakýmda yattý bir gün, bir hafta sonrada eve geldi. Bu sýrada da babam hapis e atýldý. Annem ne olur ne olmaz diye kadýncaðýz korkudan arkadaþýmýn babasýna ricada bulundu. Bende onlarda kaldým. Annemi falan sýkýþtýrýp, benim babamýn, sözde liderliðini yaptýðý dini grup da kadýnlarýn yaptýðý toplantýlara girmemi istiyorlardý..Sonrada ben istemiyorum dediðimde bir gün eve girerken, bunlar geldi baþýma. Dayaða alýþkýným yani babamdan, yýkamadýlar beni.Bu kýyafetler bu cebimdeki paralarda, arkadaþýmýn zaten..



Ali de öyle bir dini grup un içine girmiþti istemeden, yada içine çekilmeye çalýþýlýyordu.

Anlamýþtý Zeynep i



Ali- Þey üzüldüm, sýkýntýný anlayabiliyorum.



Zeynep pencereden dýþarýyý seyrederken, Ali, Zeynep için üzüldüðünü yineliyordu.



Zeynep- Anlayamazsýn Ali,anlayamazsýn.. beni anlayamazsýn..



Ali- Ben bir Tolga ya bakýp geleyim. Sen otur Zeynep..



Zeynep- Tamam oldu.Bekliyorum



Ali,Tolgaya bakmak için dýþarýya çýktýðýnda orada biriken kalabalýktan Tolga nýn baþýna gelenleri öðendi..Doðruca eve giderek üstüne geliþi güzel giydiði elbiseleri ile bu kötü haberi Zeynep e verdi..



Ali ve Zeynep,apartmanýn kapýsýndan Tolgayý görmek için çýktýktýklarýnda, ikisi ayný anda içinden geçenleri söylediler,



Ali- Benim arkadaþlarým..



Zeynep- Babamýn adamlarý



ÝKÝSÝDE YANILMAMIÞTI...

Tolga hastanede kendine gelmek üzereydi. “Birkaç güne kalmaz taburcu ederiz Tolga yý “ dedi doktorlar Ali sevinçten gözyaþlarýný tutamýyordu artýk. Arkadaþý uyuyordu yataðýnda yara izleri ve birkaç küçük sargý tek sorundu þimdilik. Zeynep geldi daha sonra odaya ve Tolga yý ve Ali göz ucu ile kapýdan süzdü… Ali nin aðladýðýný görünce onlarý rahatsýz etmeden hastane nin bekleme salonuna geçti. “ Daha sonra görürüm” diye düþündü.

Tolga uyurken Ali aðlýyordu. Bir ara Ali, arkadaþýnýn uyuduðunu, fark etmeyeceðini düþünerek, elini Tolga nýn yanaðýna koyup diðer yanaðýný öptü ilk önce sonra da dudaklarýný usulca.

Bu o nun birkaç senedir istediði fakat bir türlü cesaret bulup da gerçekleþmeyen isteðiydi..
Artýk belki daha cesaretli olacaktý. Bundan sonra asla dizginleyemeyeceði, dönüþü olmayan bir yola girmiþti. O an yaptýðýný asla sorgulayamayacaktý belki de…

Ali nin içinde bulunduðu sapkýn ortamlar onu birçok dünya güzelliðinden mahrum býrakmýþtý…

Öyle deðil mi aslýnda? Bu türden yapýlanmalar insanlarýn En doðal hakký olan karþý cinsten uzak kalmasýný saðlýyordu. Bu tür kiþilerde bu iliþkilere sýcak bakýyordu. Ali nin ki hastalýktan öte Tolga yý bir erkek olarak beðenmesiydi. “ Bir gün! Evet bir gün senin olacaðým Tolga” dediðinde Tolga da gözlerini yavaþça araladý.. Çok sevdiði ev arkadaþýný yaný baþýnda görünce Tolgada göz yaþlarýný tutamadý. Elele tutuþtular..

Tolga: Hoþ geldin kardeþim,Nasýlsýn?

Ali yutkundu.. Tolga nýn ona kardeþim diye seslenmesine gocunmuþtu þimdi.

-Saðol Tolga iyiyim.. Sende Allah a þükür iyileþtin. Buradan çýk ilk iþim seni camii ye götürüp namaz kýldýrmak olacak!

Gülüþtüler…

Tolga- Zeynep nasýl Ali, iyimi? Offf, þu sýrtým var ya çok aðrýyor Ali!

Ali Tolganýn Zeynep i sormasýný kýskanmýþ olmalý ki; Geçiþtirdi Tolga nýn bu sorusunu

Ali- Doktorlarda birkaç güne Kalmaz evimize gidebileceðimizi söyledi..

Tolga- Zeynep nasýl Ali? Nerede, Gitti mi yoksa?

Ali kýzmýþtý ve bunu Tolga ya belli etmemeye çalýþýyordu.

Ali- Ne bileyim ben evdedir herhalde.

Tolga- Neden bu yüz ifadesi? Ne demek “ne bileyim evdedir” Gerçekten iyi deðil mi Zeynep?

Ali- Evet Tolga iyiydi iþte ben evden çýkýna kadar.. Þimdi de iyidir herhalde.

Ali Tolga yao na duyduðu hisleri anlatmanýn þu an için geç olacaðýný düþünmüþ olmalý ki.

Ali- Bir iki güne kadar eve gideriz sende Zeynep i o zaman evde görürsün. Yine eski günlerde ki gibi okulumuza gider geliriz.. Ama þimdi ilk olarak bu olaylarý unutmamýz gerek..

-Hiç düþündün mü kardeþim, bana bunu kim yapmýþ olabilir?

Ali Sorumluluðu en azýndan þimdilik üstlenmek istemiyordu..

Ali- Bilmiyorum! Sen þimdilik bunlara kafaný yorma.. Çýkýnca beraber düþünür buluruz. Sonrada hal çaresine bakarýz.. Bu arada ben hastane polisine bir þey bilmediðimi söyledim..

Tam o sýrada polis içeriye girdi..

-Nihayet Tolga bey kendinize geldiniz. Arkadaþýnýzda müsaade ederse sizinle yalnýz görüþmek istiyorum birkaç sorum olacak..

Aradan yarým saat gibi bir süre geçmiþti. Ali ve Zeynep konuþuyorlardý. Ali biraz sinirli davranýyordu Zeynep e fakat Zeynep Tolga yý düþündüðünden þu an için sadece Polis in odadan çýkmasýný bekliyordu.. Polis in çýktýðýný görüncede Ali nin yanýndan kalkarak oda ya, Tolga nýn yanýna koþar adýmlarla yürümeye baþladý. Ali arkasýndan ona bakýp Tolga yý düþünüyordu..

Ali Ve Zeynep, Tolga’yý hastanede býrakark eve doðru yürümeye baþladýlar. Artýk, Ali Zeynep e olan kýzgýnlýðýný unutmuþtu.

-Sen evemi gidiyorsun Zeynep?

-Evet eve gidiyorum. Müsaade varsa tabii.

-Ne demek. Tabii ki müsaade var. Korkma!Tolga yanýmýzda deðil diye seni evden kovacak halim yok herhalde. Yalnýz senin müsaaden olursa benim biraz iþim var. Eve gidelim daha sonra seni biraz yalnýz býrakmak zorunda kalacaðým. Allah izin verirse bir saatlik iþim var. Hemen gelirim yanýna.

-Olur. Ali korkma benden size zarar gelmez.

Kýsa bir yürüyüþten sonra evin önüne gelmiþlerdi. Ali Zeynep i apartman kapýsýnýn önünde býrakarak yoluna devam etti. Deniz kenarýna geldiðinde sonsuz mavilikleri üstünde uçuþan kuþlarý, kýyýdaki kokuþmuþ balýðý yiyen kediyi, Elele gezen sevgilileri. Gözünün görebildiði her þeyi her nesneyi gözlemledi.. Düþündü durdu.. Bütün bu güzellikleri yaradanýn elbette kendisinede kapýsýnýn açýk olacaðýný biliyordu.

-O namaz vaktide gelmiþ. Haydi Ali kalk, kalkta namazýný kýl. Kýz caðýz evde yalnýz þimdi.

Oturduðu yerin hemen yanýbaþýndaki camii ye girdi. Abdestini aldýktan sonra minaresine kubbesine baktý camii nin. Namaza durdu.

Namaz bittiðinde herkes çýktý camii den bir tek o kaldý.. Allah ile yalnýz kaldýðýný düþünüyordu. Diz çöktü.Avuçlarýný yukarýya doðru kaldýrdý. Gözleri nemlenmiþti.

-Allah ým sen beni benden iyi tanýyorsun.yarattýðýn topraktan, yine insanoðlunu yarattýn. Beni hataya düþmekten kurtar. Eðer Tolga hakkýnda düþündüklerim suçsa kýzgýn ateþlerde yak. Yok deðilse beni mükafatlandýr Allah ým!Biliyorum bu arzu ile huzuruna çýkmak günahlarýn en büyüðü. Ama elimde deðil Allah ým, Ne olur bana yardým et. Gücümü kuvvetimi kesme. Yalnýz sana sýðýnýyorum.

Aðlýyordu Ali,hýçkýrarak aðlýyordu. Bir müddet daha durduktan sonra çýktý camii den. Onun gözü yaþlý bir biçimde Camii den çýktýðýný görenler.

-Vay vay vay. Allah a olan sevgiyi görüyorsunuz deðil mi? Nasýl da aðlamýþ.

Herkesin kendisine baktýðýný düþünüyordu.. iç geçirdikten sonra.

-Allah ým neden beni böyle sýnýyorsun. Yanlýþýmý düzeltmeme yardým et.

Sonra aðýr adýmlarla evine doðru yürümeye baþladý.

Ali nin dünyasý farklýydý. O da bunu düþünüyordu. Neden türbanlý kendine uygun bir bayan ile gezemiyordu? Ve ya neden dar pantolon giymiþ,göðsü yarý açýk bir bayan Ali yar olamýyordu? Tolga ya olan ilgisi, neden bu kadar derin etkilemiþ ve sarsmýþtý onu.Ali camii ye, yanlýþý ile erken yüzleþmeye gitmiþti, böylece kendisi de rahat edecekti. Tatmin olacaktý. Yakarýþlarý ne kadar etkili olacaktý. Hayat onu ne kadar hýrpalayacaktý? Tanrý ne kadar baðýþlayýcý olacaktý. Ýþte bunlarýn hepsinin cevabýný bekliyordu. Tolga ya olan hayranlýðý da yýkýcý güçtü…

Eve geldiðinde Zeynep i koltukta otururken buldu.

Zeynep- Halledebildin mi iþlerini Ali?

Ali-Evet. Hallettim herhalde!

Ali, Zeynep in karþýna oturdu. Merek ettiði þeyler vardý Zeynep ile ilgili. Dilinin ucuna geliyordu fakat sormaktada zorlanýyordu. Zeynep Ali nin kendisine bir þey söylemek istediðini ama söyleyemediðini anlamýþ olmalý ki.

Zeynep-Ali lütfen ne söylemek istiyorsan söyle. Çekinme. Gitmemi mi istiyorsun?

Sigarasýndan derin bir nefes çekti Zeynep

Zeynep- Bak biliyorum benim burada kalmamý istemiyorsun.Ama uygun olduðum ilk dakika gideceðim. Ýki erkeðin arasýnda kalmayý bende çok istemiyorum ama, görüyorsun baþýma gelenleri.Vücudumdaki yüzümdeki izler yeni yeni iyileþmeye baþladý.. Hem, hem Tolga ile olan arkadaþlýðýný benden mi kýskanýyorsun?

Ali bir anlýk þaþkýnlýðýný üzerinden attýktan sonra

Ali- Hayýr! Bunu da nereden çýkarýyorsun?Kýskançlýk ne demek?Bunu düþünmen için ne yapmýþ olabilirim ki hem.

Zeynep- Bugün hastane de sizigördüm. Tolga nýn baþýnda aðlýyordun. Arkadaþlýðýnýzýn ne kadar kuvvetli olduðunu gördüm. O bakýmdan sormuþtum.

Ali- Evet onunla arkadaþlýðýmýz güçlüdür. Ama birkaç günlüðüne evimize gelen bir bayanda arkadaþlýðýmýza zarar veremez herhalde, öyle deðil mi? Hem unutalým þimdi bunlarý.Yarýn Tolga geldiðinde bizi moralli bulsun ki kendisinede moral lazým öyle deðil mi?

Zeynep- Evet Ali. Evet

Ali istediði bir þeyi bugün biraz olsun almýþtý. Gece ilk kez bir bayanla bir evi paylaþýyordu. Zeynep oldukça güzel olmasýna raðmen Ali yi Tolga kadar etkileyememiþti. Doktora gitmeyi bile düþünmüþtü Ali.Tolga ya karþý olan bu zayýflýðýný ne ile ifade edecekti doktorlar. Bunu çok merak ediyordu. Ama cevabý duymakta istemiyordu.

Bu gece rahat tý Ali, bir ara banyoda bulunan aynanýn karþýsýna geçerek elini yanaðýna götürdü. Uzun uzun yüz hatlarýnýn üstünde elini gezdirdi. Gözleri parlýyordu Ali nin. Bu gece günah onu çaðýrýyordu. Aklýnda Tolga nýn dudaklarý vardý. Ve vücudunun parçalarý…

Tolga hastanede, yataðýndaydý.

Zeynep- Hoþ geldin Tolga, nasýlsýn? Çok iyi görünüyorsun..

Ali- Evine hoþ geldin Tolga. Özlemiþim seni, hergün gelip görmeme raðmen özlemiþim.. Tekrar hoþ geldin.Gel bakalým þöyle otur..

Tolga- Hoþ buldum saðolun. Maþallah sizde iyisiniz..Zeynep burada olmana çok sevindim..

Tolga, Zeynep in koluna girdi ve koltuða otururken ondan destek alarak oturmak istedi. Böylece Zeynep ede niyetini belli edecekti. Hem bu hali ile Zeynep ona yakýnlýk gösterebilirdide, ama Ali olan bitenin hemen farkýna varmýþtý. Zeynep ve Tolga göz göze geldiklerinde nasýlda birbirlerine bakýyorlardý.. Bu Ali için hiç içine atabileceði bir þey deðildi. Ama þimdi arkadaþý hastaydý ve morale çok ihtiyacý vardý..

Ali birden eski günlerini güzünün önünden geçiriyordu.

Yurt:

Burasý bir yurt. Böyle þeyler olabilir! Görmezden gelin arkadaþlar..

-Evet burasý bir yurt ama, bu, bana iki üç tane gözü dönmüþ manyaðýn sapýklýk yapacaðý anlamýna gelmez.Size diyorum hocam(Eðitmen i)geçen gece bu üç manyak benim üstüme saldýrdý resmen. Ben cýlýzým ben güçsüzüm diye bana buþekilde davranmalarý hiç hoþ deðil.Sonra ben baþka yurtlarda gördüm. Açýkcasý oradaki arkadaþlýklarýmý özler oldum.. Böyle davranýþlar orada kesinlikle cezasýný bulur. En kýsa zamanda bu yurttan ayrýlarak gitmeyi düþünüyorum. Bu yurtlarda Kuran dersi veriliyor hocam! her biryan Kuran dolu,neden sesinizi çýkarmýyor sunuz? Neden? Neden? Neden?

Onun bahsettiði türden olaylar yenilir yutulur cinsten deðildi. Üç arkadaþý onun banyo yaptýðýný görünce banyoya girmiþ ve onunla birlikte olmak istemiþlerdi.. Yurt ise bu olayý,duyulmasýný istemediði için gizlemeye çalýþýyordu. Eðitmenin yapacaðý pek fazla bir þey yoktu. Aslýnda yapmak istemiyordu.

- Bu üçü diyorsun öyle mi? Sana tecavüz etmek istediklerini idda ediyorsun, doðrumu bu?

Arkadaþlarýna baktý. Korkuyordu. En azýndan birkaç gün daha buradaydý ayrýlmadan önce.. Ve arkadaþlarýnýnda bakýþlarýndan korktuðu için;

-Bilmiyorum hocam! Belki de ben yanlýþ anladým. Ama birdaha böyle davranmasýnlar.. Korkmuþtum hocam..

-Demek sana bir þey yapmamýþlardý. Sen arkadaþlarýný haksýz yere suçladýn..Arkadaþlar, bu arkadaþý benim falaka odama götürün!

Orada yarým saat boyunca ayaklarýnýn tabanýna yediði sopalar yüzünden yürüyemez duruma gelen çocuk, arkasýna bakmadan odasýndaki ranzaya gitti ve arkadaþlarýndan utandýðý için battaniyesinin altýna girerek sessizce aðladý..

Ertesi gün arkadaþlarýna alay konusu olmuþtu. Çok utandýrýcýydý onun için.

-Sen i… sin..T..sun.. Sen yumuþaksýn.. Sen yuvarlaksýn vs..

Çocuk okula gittiðinde artýk aklýný derslere veremiyordu. Okulda tanýþtýðý Ali ye anlatmýþtý olaylarý.. Ali baþka bir yurtta kalýyordu ve arkadaþýný alarak kendi kaldýðý yurda kaydýný yaptýrdý..

Þimdi o çocuðun kaçtýðý olaylarAli yi büyük bir istekle kaplamýþtý..Tekrar Zeynep ve Tolga ya baktý. Tolga elini Zeynep in omzuna koymuþ hem destek alýyordu ondan hemde yakýnlaþmýþ oluyordu böylece..Ve Tolga bu þekilde Zeynep e kendisini unutturmamaya çalýþýyordu..

Tolga-e,Ali söle bakalým Zeyneple konuþtunuz mu? Ne karara vardýnýz bu sürede. Kalýyorsun deðil mi Zeynep? En azýndan bir süre daha..

Ali ve Zeynep birbirine baktý.

Ali- Sen istedikten sonra tabii ki kalabilir.. Benim ne söylemeye hakkým var..Öyle deðil mi?Neyse ben yatýyorum Yarýn sabah kahvaltýda görüþürüz..

Tolga- Hoppala ben ne dedim þimdi.. Ali gelir misin lütfen konuþacaðýz daha,özledim seni..

Ali tam salondan odasýna geçmek üzereyken Tolga nýn sesini duydu durakladý bir müddet daha. Sonra arkasýna bakmadan odasýna gitti tekrar..

Ali odasýna girdiðinde onlarýn konuþmalarýný ve gülüþmelerini duyuyordu.. Artýk Zeynep Ali nin kalbini acýtýyordu.. Ali düþünüyordu..

Ali-Allah ým lütfen beni sýnama! Lütfen beni sýnama! Lanet olsun beni sýnama.. Ben bir kýzla bir erkeði elde etmek için yarýþamam.. Lanet olsun! öleyim gebereyim ama, beni bu imtahan ile sýnama!!

Ali nin Tolga ya olan bu aþký! Her geçen gün büyüyecekti.. Ve her geçen gün Ali nin bir parçasýný alýp götürecekti..

Ali artýk kendisinin doðru bir þey yaptýðýna inandýrmaya çalýþýyordu kendisini.. Her hatasýný Allah tan geldi. Kaderimmiþ, yazýlmýþtýr vs. diyerek geçiþtirmeye çalýþýyordu.. Kendi hatalarýný görmezden gelerek suçubaþkalarýnýn üzerine yýkmak onun için kolay ve basit deðildi. Ali böyle düþünüyordu.. Ýnsanlýk tarihi boyunca ensest iliþkiler oldu. Kardeþ eþleri alýnýp verildi. Ve halen günümüzde bile seyrek te olsa görünen olaylar.. Elbette ki benim ki bunlar kadar iç yýpratýcý deðil.. Hem bende ki bu deðiþikliði Allah istedi!Týpký diðerleri gibi.. Allah bana bunu layýk gördü..

Vazgeçmek istiyordu. Yapamýyordu. O zamanda bunu kabüllenmek zorunda idi.

Tolga ve Zeynep salonda konurken Ali yi oda da rahatsýz etmediklerini düþünmüþ olacaklar ki Her söze girdiklerinde seslerini biraz daha yükseltiyorlardý.. Buna bir son vermeliydi Ali.. Kalktý yataðýndan..Salonun kapýsýndan içeriye girmeden onlara sesalendi..

Ali-Arkadaþlar yeter artýk Rahatsýz oluyorum! Uyuyamýyorum.. Hem sen hasta deðil misin Tolga? Kalk yat arkadaþým..

Tolga- Anlaþýldý peki. Sende bugün bir þey var ama anlamadým.Artýk sabah konuþuruz..

Ali tam odasýna gitmek üzereydi ki; Tolga ve Zeynep in aniden sessiz kalýþlarýna anlam veremeyip geri döndü. Gördüðü manzara onun hiç hoþuna gitmeyecekti. Tolga ve Zeynep öpüþüyordu. Zeynep e nefretle baktý.Ve odasýna döndü..

Ayný gece Tolga banyo yapýyordu. Zeynep in odasýnda uyumasýný bekleyen Ali sessizce odasýnýn kapýsýný araladý ve banyoya doðru parmak uçlarýnda yürümeye baþladý.. Banyoya geldiðinde heyecanlanmýþtý Ali. Belki de uzun zamandýr beklediði o an gelip çatmýþtý.. Sessizce banyonun da kapýsýný açtý.. Tolga çýrýlçýplak karþýsýnda duruyordu.. Tolga nýn vücut hatlarýný seyretti. Ve ilk adýmýný banyodan içeriye attýðýnda. Tolga elleri ile vücudunu saklamaya çalýþtý..

Ali ne yapýyorsun sen?Saçmalama çýk dýþarýya.. Derhal dýþarýya çýk Ali!

Senin olmak istiyorum Tolga! Beni de biraz düþün ve anla, N’olur!

Ne?

Senin benim erkeðim olmaný istiyorum Tolga Lütfen beni kýrma yanýna geleyim..

Sen iyi misin Ali? Yok yok sen iyi deðilsin..

Ali Tolga nýn çýrýlçýplak bedenine bir adým daha yanaþtý..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Usta ve Çýrak (1) +18

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çocukluðumun Oyuncaklarý Vardý... [Þiir]
Kýsrak [Þiir]


Akýn kimdir?

Yazmak, sadece yazmak

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Akýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.