..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Levent




28 Aðustos 2008
Neden Deniz Baykal Olmasýn? Neden Olsun Ki?  
Oy verme, DUR de!

Levent


Geçen akþam bir CHP’li ve ÖDP lideri Ufuk Uras, Fatih Altaylý’nýn programýnda SOL’u konuþuyordu. Arasýra zaplarken gidip geldim.. Kusura bakmasýn CHP’li konuðun adýný hatýrlayamýyorum.


:BBAF:
Geçen akþam bir CHP’li ve ÖDP lideri Ufuk Uras, Fatih Altaylý’nýn programýnda SOL’u konuþuyordu. Arasýra zaplarken gidip geldim.. Kusura bakmasýn CHP’li konuðun adýný hatýrlayamýyorum.
Altaylý sordu; Gelecek seçimlerde aday olmak için Baykal yaþlý deðil mi? Türkiye’nin çoðunluðu olan genç nüfusa hitap edebilecek mi diye sordu..
Cevap SOL’un her zamanki hayatýn gerçeklerinden uzak hayalperest-kendi gerçekliðine saplanmýþ üslubunda geldi.. Efendim önemli olan kiþinin yaþý deðil aklý ve icraatýymýþ.. Öyle deðil iþte, gerçek hayata dönelim.. Önemli olan kiþinin halkýn gözündeki imajý, oyu veren halk.
Bu baðlamda Baykal benim için bir alternatif deðil. CHP bir alternatif deðil. Kötünün iyisi olsun diye bile bunlara oy vermem ben.
Baykal’ýn bir dolu hatasý var. Bir defa halktan kopuk. Cidden kopuk. Recep gibi mahalle kabadayýsý üslubuyla konuþsun demiyorum ama hayatýn günlük gerçeklerinden uzakta. Sloganlar ve ezbere giden eski söylemlerle devam ediyor.. Sana neden oy verilmiyor hala anlayamadýn deðil mi Deniz? Yanýndakiler yalakalýk yapmaktan sana gerçekleri söyleyemiyor. Bence yanýna gençlerden bir ekip kurup ne istiyorsunuz, neye ihtiyacýnýz var, Türkiyenin sorunlarý siz gençlerin nazarýnda nelerdir, önerileriniz neler diyerek ve kadrona gençleri katarak yola çýksan belki bir parça umut verebilirsin. Ama bu halinle aðzýnla kuþ tutsan ve Tayyip’e raðmen sana oy vermem. Asýl önemlisi, milyonlar da vermeyecek.

Sol, gündem üretecek görüþe sahip deðil. Halkýn acýlarýna merhem bulacak, çözüm üretecek, hem en okumuþ bilim adamýna hem de en eðitimsiz kalmýþ çobanýna kendini anlatacak; Bizden, halktan, halk için olan bir sol yok bugün.. Elit ve küçük bir kesime sloganlarla konuþuyor sol, halk inanmýyor, halk anlamýyor. Halk oy vermiyor.
Sol parça parça. On tane sol parti var hepsinin baþýnda siyasette ömür tüketmiþ yaþlýlar.. Kadrolarýnda yaþlýlar.. Gençler internet diyor bunlar anlýyor telefon gibi bir þey, sen benim derdimden anlamýyorsun ki bana ilaç olasýn. Ben sana baðýrýyorum boðuluyorum diye, sen diyorsun geçer þimdi biþiciðin kalmaz.. Beni inkar eden siyasetçiyi gömerim ben! Nitekim AKP’ye verilen oylar kimleri ve hangi partileri gömdü gördük..
Yaþlanmýþsýn sol, genç Türkiye nüfusuna kendini sevdirememiþsin, eski söylemlere saplanmýþsýn, kendini kendin bitirmiþsin.
Altaylý’nýn programýnda dikkatimi çeken bir diðer husus Ufuk Uras oldu. ÖDP lideri.. Konuþmasý, fikirleri, üslubu ile boþ olmadýðý izlenimi verse de o da SOL’un Türkiye’deki hatasýna düþmüþ; Aydýn olmanýz demek bu ülkenin insanýna aydýnlýk getirmelisiniz demek, senin konuþtuðun dil, kelimeler, söylediðin kavramlar Türkiye nüfusunun büyük bölümü için-seçmenler için çok Avrupai-yabancý-anlaþýlmaz. Anlamadýðým adama nasýl inanayým, nasýl oy vereyim. Yine de Uras popülist söylemlerden ziyade kendi gündemini söyleyip fikir üretmesi ile diðer liderler arasýnda biraz farklý bir yeri hak ediyor.
Vatandaþýn yarasý nedir bilmeyen ona gerekli merhemi bilemez, vatandaþ senin onun yarasý ile ilgilendiðini hissetmezse, onu anlamaya çalýþtýðýný hissetmezse, seni kendinden biri gibi görmezse; Sana oy vermez.
Türkçesi; Benim halimden anlayacaðýna inandýðým, acýlarýmý hafifletip bana ekmek, bana su, bana ev, bana iþ, bana umut, bana gelecek verecek bir parti arýyorum. Adalet ve insanca yaþam istiyorum. Patronlarýn Saltanatý yerine adaletin saltanatý gelsin istiyorum. Suçlularýn cezasýný çektiðini görmek istiyorum, ülkenin yüksek mevkilerinde iyi ve bilgili insanlarýn dümende olduðunu görmek istiyorum. Halkýný ezbere deðil gerçekten hizmet aþkýyla-canýndan çok seven liderlerin ardýnda yürümeyi istiyorum.
Boþ sözler deðil gerçekten icraat bekliyorum. Þu anda vitrindeki siyasetçi ve partilerin hiçbirine inanmýyorum. Yaþlýlara HÝÇ inanmýyorum. Bu yaþlýlardan hayýr gelecek olsaydý þimdiye kadar çoktan gelmiþti, kendimizi kandýrmayalým. Bunlar baþa gelince þimdiye kadar uygulamadýklarý hangi sihirli formülü uygulayacaklarmýþ ki?
Laf.. Deðiþen bir þey yok bunlarda.. Gençlere yol verin. Siz ölmüþsünüz cesediniz kokuyor, farkýnda deðilsiniz.
Halk kendini anlayan ve artýk býçaðýn kemiðe noktada onu hemen bugün kurtaracak birini arýyor. Ne Recep ne de Deniz o adam deðil. Onlarý ait olduklarý yere-sandýða gömün.

Oy vermeyin, DUR deyin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Seninle Ýlk Defa...
Savunma Hatlarý ve Sorumluluk
Türkiye ve Enerji
Bol Keseden Atmak
Oy Verme, Dur de
Hükümet Ýstifa Et!
Sarý Neyin Rengi?
Bu Millet Sevilmeyi Hakediyor
Siyaset Deðil Rezalet

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.