..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Jülide Eda




1 Eylül 2008
Çok Mani Bir Mektup  
Jülide Eda
Biraz kýrýk, biraz dökük duygular. Üstüste gelmiþler hayalleri oluþturmuþlar. Gerçekleþmeyecek duygularýn üstüne bastýrmak; kiþinin sevinç, güven ve her türlü etkinliðinin normal olmayan bir biçimde arttýðý ruh hastalýðýný, maniyi çýkarmýþ ortalýða. Aslýnda bu bir mektup, okuyaný yok.


:AIHG:
Seninle ilgili (bizimle) çok güzel hayallerim vardý benim. Öncelikle biz birlikte olacaktýk, hep. Ya senin zamanýnda ya da benim zamanýmda, fark etmez bana. Ayrý odalara kaçýp, birbirimize mektup yazacaktýk sonra. Bazen, yazma yeteneðimiz köreldi sanýp ayrýlacaktýk ve kalplerimizi bir tutacaktýk ki yeteneðimiz bizde kalsýn, bizimle yaþasýn. Sonra birleþecektik, siyah beyaz dünyamýzda.

Oraya taþýdýðým çiçekler var. Siyahýn içinde koyuysa renkleri bil ki kýrmýzýdýrlar; ben kýrmýzýyý çok severim de. Sen beni tanýyamadýn hiç. Bana seni tanýtan cümleler býraktýn, bir de satýr aralarý. Onlara raðmen (belki de onlar için / yüzünden / sayesinde) ben seninle olmayý kabul ettim. O günden beri seninleyim iþte. Sen kiminlesin bilmem.

Neden sonra benim hayallerim vardý seninle ilgili, bizimle aslýnda. Biz, birlikte gösterecektik insanlara mesafenin sorun olmadýðýný aþkýn, tutkunun var olduðu yerde. Benim alevlendirdiðim bu tutku seni de sarar, sarmalar diye düþündüðümden sana fikrini sormadým aslýnda ben. Yok, yok. Cesaret edemediðimden.

Ýþte biz, uzun uzun yollar yürüyecektik seninle. Zarif, narin bedenin yorulacaktý, dinlenecektik. Ben senin elmacýk kemiklerinde uyumayý sevecektim en çok, düþünceli gözlerinde kaybolmayý bazen de. Kahvelerimiz hep zifiri karanlýk olacaktý ve birden ayýlacaktýk içtiðimizde. Hayat, bize zifiri karanlýk kahveler sunacaktý, birimiz içmese, diðerimiz uyaracaktý. Biz seninle karý - koca, ya da sevgili olmayacaktýk. Hayat arkadaþý olacaktýk. Ayný sazý çalan çalgýcýlar olacaktýk ve hep ayný þarkýlarý söyleyecektik; insanlarýn kulaklarý týkalý.. Duymazlar, duymuyorlar...

Ellerin soðuk, diyecektim sana bazen, gözlerin beni görmüyor mu artýk? Sen, yok öyle bir þey, demeyeceksin bile. Susacaksýn. Hep. Ve ben senin suskunluðunda daha çok kaybolacaðým senin içinde. Senin için. (Bizim)

Yeri gelecek beni en çok sen anlayacaksýn sanacaðým, sustuðundan hep. Ve o yeri gelmiþ zamanlarda sana sinirleneceðim, susma, diyeceðim. Konuþsana be adam! Belki kapýyý çekip çýkacaðým, belki gelmeyeceðim günlerce. Sen bana mektuplar yazacaksýn ama yollamayacaksýn hiçbirini, sen gittikten sonra okuyacaðým onlarý ben ve aðlayacaðým. Gereksiz.

Senin sakin tarafýnla benim hareketli yönlerim birleþecek, tamamlayacak dengeyi. Sen sustukça ben konuþacaðým eksik bir þey kalmayacak diyaloglarýmýzda. Ben yersiz güldüðümde senin ütülü suratýn özür diler gibi bakacak kalabalýða. "Affedin, kendisi biraz kaçýk!" Yine de seveceksin beni, öyle umuyorum. Umuyordum.

Kahve içiyorum. Zifiri. Senin gittiðini ve bizim hiç görüþemediðimizi düþünerek hayýflanýyorum biraz. Eh, bir de kederlendim ya? Sigara yakýyorum. Aðaran günü izliyorum, müzik dinliyorum. Gülümsüyorum, kendime. Ayýldým da sanýrým biraz. Þu yaptýklarýma, saða sola senin kadýnýn olduðumu söyleyiþime gülümsüyorum. Beni görenler parmakla gösteriyormuþ. "Ah! Ben onu tanýyorum, o Kafka'nýn kadýný!" diyorlarmýþ. Kimisi de "kaçýk" diyormuþ benim için. Sorun deðil, sen tanýsaydýn sen de derdin Franz. Derdin tabii.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ilginç ve güzel...
Gönderen: mehmet asým erdoðmuþ / , Türkiye
16 Eylül 2008
kafka... çok sevdiðim yazarlar arasýnda bulunmasada, yeniden okumak gerektiðini ve belki artýk sevebileceðim yazarlar arasýna girebileceðimi farkettim yazýnýzla. teþekkürler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýntý (I) [Þiir]
"Kafka" Demiþler [Deneme]
Hey! Bayým! [Deneme]
Ýliþkimizi Anlattým [Deneme]
"Aslý Var mýdýr Yok Mudur?" Ýlgilenmeden... [Deneme]


Jülide Eda kimdir?

Arada bir Kafka oluyorum. Ýçimde durduramadýðým duygularým, bastýrmaya çalýþtýðým serzeniþlerim ve deðiþmeyen surat ifadem ile. . Siz bana, "Kafka'nýn kadýný" deyin.

Etkilendiði Yazarlar:
Franz Kafka, Milan Kundera, Albert Camus, Oðuz Atay, Tezer Özlü, Küçük Ýskender, Orhan Pamuk, Cesare Pavese


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Jülide Eda, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.