..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




24 Eylül 2008
Ergenekon Rüyasý  
Kâmuran Esen
Rüya deðil, sanki kâbus.


:BEJC:
Dün gece bir rüya gördüm hayýrdýr inþallah ! Ergenokon soruþturmasý kapsamýnda beni sorguya alýyorlar. Hem de sahur vaktinde. Daha sahur yemeðimi bile bitirmemiþim. N’ olur izin verin, karnýmý bari doyurayým, yarýn akþama kadar nasýl aç duracaðým diyorum ama dinleyen kim!

Üstelik yalnýzým evde. Evime baskýna gelenlere “ Yapmayýn, etmeyin.” diyen yok. “ Nereye götürüyorsunuz kadýncaðýzý, mübarek gecenin mübarek saatinde ? ” diyen yok. Ben titremeye baþlýyorum, titrememden evimin camlarý þangýrdýyor. O kadar korkak deðilim gerçekte ama, rüya iþte. Saçmalýk diz boyu sizin anlayacaðýnýz.

Önce evi hallaç pamuðu gibi atýyorlar. Kitaplarýmý , bilgisayarýmý, fotoðraf albümlerimi, bilgisayar çýktýlarýmý alýyorlar. Lavanta kesesi örerken kullandýðým renk renk boncuklarýmý dahi alýyorlar…Hatta makyaj malzemelerimi bile. Rüya bu ya, ben de yalvarýyorum; hiç olmazsa göz kalemimi bir de rujumu býrakýn, ben onlarsýz yapamam diyorum. Soluk benzimi, yarýsý dökük kirpiklerimi gösteriyorum. Arsýz arsýz sýrýtýyorlar karþýmda, vermiyorlar. Sonra alýyorlar ellerine cep telefonumu, mesajlarýmý okuyorlar hararetle. Okurken de, mesajlarý birbirlerine gösterip gülüyorlar tilki kurnazlýðýyla. Bunun anlamý, “ Hýh ! Aradýðýmýzý bulduk.” demek oluyor. Ben aðlamaya baþlýyorum hüngür hüngür. Arýyorum arýyorum gözyaþlarýmý silecek mendil bulamýyorum. Bir görevli bana, yataðýmdaki çarþafý çekip veriyor. ” Al sana mendil, anca yeter.” diye alay ediyor. Rüya deðil, sanki kâbus.

Beni emniyete götürüyorlar, sorgu odasýna alýyorlar. Ýlk kez giriyorum sorgu odasýna. Neyle suçlandýðýmý soruyorum, rütbesini- makamýný bilmediðim bir adam yanýt veriyor: “ Sakýncalý telefon mesajlarýnýz.” diyor. Suçum öylesine sabitmiþ ki, kimse beni kurtaramazmýþ içeriye týkýlmaktan.
Baþlýyorlar mesajlarýmý okumaya:
“ Toruna gidiyorum.” - “ Torundan geliyorum.” - “ Torun çaðýrdý, o ne isterse yaparým.”

Soruyorlar bana: “ Bu Torun, Öztorun Paþa mý ? Emekli bir askerle ne iþiniz olabilir ? Siz de mi darbe hazýrlýðý içindesiniz ? ” …Gülmeye baþlýyorum…” Torun, þu bildiðiniz torun. Benim torunum.” diyorum. Cüzdanýmdan torunumun fotoðrafýný çýkarýp gösteriyorum.

Devam ediyorlar:
“ Tabuttakiler çoðalýyor.” - “ Seni de tabuta alalým.” - “ Recep’i de tabuta koyalým mý ? ”…Bu mesajlarýn ne anlama geldiðini soruyorlar . “ Kaç kiþiyi öldürüp tabuta koydunuz ? “ diye soruyorlar.
Beni yine bir gülme alýyor, hatta gülme krizi tutuyor…” O tabut, internetteki bir edebiyat sitesinin adý. Ýnanmazsanýz google’ den bakýn, tabut. net “ diyorum. Hemen bakýyorlar ve sesli sesli okuyorlar: Tabut. net…Edebiyat, kültür ve sanat portalý.

Sorgu devam ediyor:
Tabuta almak da ne demek oluyor peki ?
Edebiyat sitesine genç yazarlarý davet ediyoruz diyorum. Sorgucularýn hepsi mosmor. Çünkü, yanlýþ birini sorguya aldýklarýný anlýyorlar.
Yine de sorgu hâlâ devam ediyor:
“ Peki buna ne diyeceksin ? ”
“ Þifreni söyle, kendini tanýt. Herkes sana hoþ geldin diyecek.” diye mesaj çekmiþsin birine. Ýllegal bir örgütten ve onun þifresinden söz ediyorsun mutlaka.
Alaylý alaylý yanýtlýyorum: “ Ýþte o o edebiyat sitesi olan tabut'a üye olan kiþinin siteye giriþ þifresi d.”…..Dangalaklar diyemediðim için çok üzülüyorum. Rüya bu ya, saçmalýk iþte.
Sorgucu baþý, kesin bir kanýt bulmuþ gibi soruyor:
“ Darbe ne zaman ? ” mesajýna ne diyeceksin peki?
Hemen yanýtlýyorum: “ Derby yazacakken, darbe yazmýþým. Gözlüðüm gözümde deðilken yazmýþ olmalýyým. Gözlerim miyop da…Galatasaray- Fenerbahçe derbisini soruyorum erkek kardeþime, acayip Cimbomluyum da….Süper ligle ilgili tüm bilgilerimi sýralýyorum, derbiyi sorduðumu anlasýnlar, futbol sevgimi idrak etsinler diye.
Baþka bir sorgucu alýyor telefonumu ve soruyor:
“ Yanlýþ vitamin verdim, onlarcasý öldü. Onlarcasý da ölmek üzere.” demek ne demek ?
“Ah sormayýn. Çiçeklerime yanlýþ vitamin verdim, bir sürü çiçeðim öldü. Ýnanmazsanýz gidin bakýn bahçeme.”
Durmuyorlar ki, devam ediyorlar:
“ O kadar parayý evde bulunduramam. Kýzýmýzýn adýna bankaya yatýralým.” mesajý ne oluyor peki ? Kaçakçýlýk mý yapýyorsunuz ? ”
Yanýtlýyorum: ” Görme engelli bir genç kýz için topladýðýmýz baðýþlar. Yardým komitesindeki arkadaþa yazdýðým mesaj bu. Hesap numarasýný vereyim de, girin kýzýn hesabýna, bakýn.”….Numarayý veriyorum, hemen bankayý arýyorlar. Yalan söylemediðim belli oluyor.
Sonra bir diðeri atýlýyor sevinçle:
“ Ben kaçýyorum kimseye sezdirmeden. Hadi sen de gel. Soran olursa, tuvalete gidiyorum falan de.”…Bu mesajý nasýl açýklayacaksýn bakalým. Yurt dýþýna mý kaçacaktýnýz ?
Yanýtým hazýr: ” Geçenlerde bir arkadaþýmla kalabalýk bir yemeðe katýldýk. Yarým saat sonra sýkýntý bastý. Usulca dolandým, arkadaþa da mesaj çektim sen de gel diye. Mesajýn tarihi ile, o yemeðin tarihini karþýlaþtýrýn isterseniz. Bakýn, davetiye de nasýlsa çantamda kalmýþ.”…Bakýyorlar, evet evet tarihler tutuyor. Kimin kýzýyla dans etiklerini anlýyorlar aslýnda, ama anlamamýþ gibi yapýyorlar.

Çok sinirli bir görevli alýyor cep telefonumu:
“ Beklenen adamlar geldi, baþladýlar kesip biçmeye.” demek ne demek peki ?
Baþlýyorum gülmeye, rüya bu ya. Su gibi yanýt veriyorum:
“ Sormayýn ! Ablamýn evinin mutfaðýna mermer set konacak. Mermerci gelmedi gelmedi, ablamýn Ankara’ya gittiði gün çýktý geldi. Neyse ki bende evin anahtarý var. Mermerci ve çýraðýyla birlikte girdik eve. Onlar mermeri cazýr cuzur keserken ben de mesaj çektim ablama. Beklenen adamlar geldi, baþladýlar kesip biçmeye dedim….Ýsterseniz mermercinin telefonunu vereyim de, arayýn….Arýyorlar mermerciyi, adam beni doðruluyor. Ýçimden , öptüm seni mermerci diyorum, rüya bu ya. Yoksa elin mermercisini niye öpeyim !
Pehlivan tefrikasý gibi, bitmek bilmiyor sorgu. Þimdi baþka bir soru geliyor:
“ Dediðimi hemen yap. Yüzlercesi anýnda ölür.” mesajý ne peki ?
“ Ah karýncalar! “ diyorum….” Bizim çocuklarýn evini karýncalar basmýþ da; karýnca savar görevi yapan bir ilâç ismi yazdým kýzýma. Yüzlercesi anýnda ölür dedim.”
“ Çiçek için üzülme, nasýl olsa ölecek.” diye mesaj yazmýþsýn. Cemil Çiçek’i mi öldürecektiniz ? “
Ýþte burada katýla katýla gülmeye baþlýyorum . Sorguda gülünür mü hiç, rüya iþte. Baþtan ayaða saçmalýk dolu. Hemen yanýtlýyorum:
“ Ne Cemil Çiçek’ i ya !....Arkadaþým Datça’dan begonvil getirip bahçesine dikmiþ. Hiç Mudurnu’da begonvil yetiþir mi ! Rakým sekiz yüz küsur metre. Çiçek, kurumaya baþlamýþ tabi. Bizim arkadaþ yasta…. Çiçeðim ölüyor, çok üzülüyorum diye mesaj çekmiþ bana. Ben de ona, Çiçek için üzülme, nasýl olsa ölecek diye mesaj çektim.

Beni salýveriyorlar. Rüya bu ya, ben de þakýr þukur oynamaya baþlýyorum sorgu odasýnda. Hem oynuyorum, hem türkü söylüyorum:
“ Çifte kurþun ata ata
Gelini bindirdik ata
Yolumuz yeni hayata
Þen ola düðün, þen ola.”


Yurt dýþýna çýkýþ yasaðý koyuyorlar bana. Gülüyorum, rüya bu ya….” Yurt dýþýna çýkmak için ne param var , ne pirem var.” diyorum ve oynamaya devam ediyorum. Þakuduk þukuduk göbek atarken, bir baktým yerdeyim. Karyoladan düþmüþüm. Ýþte o zaman, yaþadýklarýmýn bir rüya olduðunu anlýyorum.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: aa
Gönderen: H Müþerref Bayhan / , Türkiye
30 Aðustos 2009
bugünlerde herkes ayný karabasanla yatýp kalkýyor demekki..:(

:: Çok güzel bir yazý...
Gönderen: Necat Dilaver / , Türkiye
30 Eylül 2008
Çok güzel bir yazý olmuþ. Tebrikler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.