..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Toplumcu > Abdullah Çaðrý ELGÜN




9 Ekim 2008
Abdullah Satoðlu'nun Kitabý  
Abdullah Çaðrý ELGÜN

:BCHI:
ABDULLAH SATOÐLU'NUN KÝTABI
(EDEBÝYAT DÜNYAMIZDAN HOÞ SEDÂLAR II)
Abdullah Çaðrý ELGÜN

Hayatý:
15 Mayýs 1934'te Kayseri'de doðdu. Ýlk ve orta öðrenimini Kayseri'de yaptýktan sonra, Ýstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

1956'dan itibaren on beþ yýl süre ile Kayseri'de günlük olarak çýkartýlan siyasî bir gazete "Hakimiyet" ile 'Aylýk Sanat ve Edebiyat Dergisi' olarak çýkartýlan "Filiz" i yayýnladý.

Sanat çevrelerinde "Lâle Þairi" olarak tanýnan Abdullah SATOÐLU, bir kýsým þiirlerinde "Ýsmetî" mahlâsýný ve bazý yazýlarýnda da "Bülent MÜÞKER" imzasýný kullandý. Þiirlerini: "Bir Demet Lâle, Lâle Üstüne, Lâle Bahçelerinde ve Gönlümde Açan Lâleler" isimli kitaplarda topladý.

Türk Þiirinde Lâle, Aþýk Hasan, Kayseri Erciyes ve Çevresi, Kayseri Pastýrmacýlýðý, Baþlangýçtan Bugüne Kadar Kayseri Þairleri, Mevlâna'nýn Hocasý Seyyid Burhaneddin, Kayseri'nin Efsane Adamý Osman Kavuncu, Halk Þairi Molulu Revaî, Mimar Sinan Þiirleri Antolojisi, Kayseri Ansiklopedisi(Kültür Bakanlýðý Yayýnlarý 2002), Kayserililerin Ticarette Baþarý Sýrlarý, Edebiyat Dünyamýzdan Hoþ Sedalar I ve Edebiyat Dünyamýzdan Hoþ Sedalar II isimli kitaplarý bulunan yazar sürekli Basýn Kartý sahibidir.

SATOÐLU, bir çok sempozyum ve bildirilere katýlarak adýný duyurdu. "1996' da Irak'ýn Baðdat'ta, 'Merbit Þiir Akþamlarý', 2004 Azerbaycan Bakü'de, 'Hazar Þiir Akþamlarý' " bunlardan bir kaçýdýr.

Aldýðý Ödüller:
1)     1982 "Folklor Ödülü" Türk Kültür ve Folkloru hazinesine katkýlarý sebebiyle Kayseri Sanatçýlar Derneði;
2)     1996 "Türk Kültürüne Hizmet Ödülü", Folklor Araþtýrma Kurumu;
3)     2006 "Orhan Þaik Gökyay Þiir Ödülü";
4)     2006 "Ýsim Verme Ödülü", Kayseri Kültürüne Hizmet Etmesi sebebiyle Sahabiye Mahallesindeki bir sokaða "Abdullah SATOÐLU" ismi verilmesi ödülü;
5)     2007 "Kayseri Kültürüne Hizmet Edenler Ödülü", Türkiye Yazarlar Birliði Kayseri Þubesi;


Kitap Hakkýnda
Kitap, Ankara 2008'de Akçað Yayýnlarý arasýnda çýkýyor. 176 s. dan oluþan kitap Türkiye'nin bir kýsým çaðdaþ edebiyat sanatçýlarýný þu baþlýklar altýnda anlatýyor: 'Yahya AKANGÝL, Mehmet ATEÞOÐLU, Yavuz Bülent BAKÝLER, Nihat Sami BANARLI, Ýsmet Bora BÝNATLI, Sabahattin ÇANKAYA, Mehmet ÇINARLI, Bekir Sýtký ERDOÐAN, Fahri ERSAVAÞ, Bahar GÖKFÝLÝZ(HALICI), H.Fethi GÖZLER, Ayhan ÝNAL, Mehmet Selim KARACA, Fikret KAVAFOÐLU, Ýsa KAYACAN, Halenur KOR, Ali Ulvi KURUCU, Mustafa MÝYASOÐLU, Bekir Oðuz BAÞARAN, Faruk ONAY, Ýlkan SAN, Aþýk Sefil SELÝMÝÎ, Fikret SEZGÝN, Muhsin Ýlyas SUBAÞI, Halim Kamil TEOMAN, Enver TUNCALP, Ferit Ragýp TUNCER, Bahri Ulaþ, Göktürk Mehmet UYTUN, Halim Kamil TEOMAN, Mehmet Turan YANAR.

Abdullah SATOÐLU, edebiyat dünyamýzda seslerini, bu âleme bir hoþ yanký olarak býrakan, otuz edebiyat eseri sahibi kiþinin edebî þahsiyetini, eserlerini, kimileriyle de yaþadýklarý hatýralarý anlatarak, bir yazar katalogu, þairler tezkeresi ve bir bakýma, edebiyatçýlar antolojisi meydana getirmiþtir.

Bu eser, edebiyat eserlerinin içerisinde müstesna yerini alarak, edebiyat tarihimize de kaynaklýk edecektir. Eserde anlatýlan þahsiyetler, edebiyatýmýzda önemli bir yere sahip çaðdaþ edebî þahsiyetler arasýndan seçilmiþ olmasý bakýmýndan önemlidir. Bu açýsýndan incelendiðinde kýymetli bir kaynak olarak asýrlara ýþýk tutarak edebiyatçý, edebiyat tarihçileri, bibliyografya yazarlarý, yazarlar hakkýnda doktora çalýþmasý yapanlarla, araþtýrmacýlara çok büyük ölçüde kaynaklýk edeceði þüphesizdir.
Eserin birinci cildini okuma fýrsatýný yakalayamadým. Eminim diðer eser de bu eser kadar deðerli ve geleceði aydýnlatma ve bir takým araþtýrmacýlara kaynaklýk etme bakýmlarýndan önemli bir yere sahiptir.
" Ýnsan odur ki býraka her yerde bir eser,
Eseri olmayanýn yerinde yeller eser "
Mevlânâ Celâleddin RUMî (Hadimî)
Bu vesile ile de adaþým ve hemþerim Abdullah SATOÐLU haklý olarak bu kubbede bir hoþ seda býrakmýþ ve býraktýðý eserlerle bu beyitte geçen "insan" olmayý hak etmiþ müstesna sanatçýlardandýr.

Kitaba Eleþtiri:
Elimizdeki bu eser (EDEBÝYAT DÜNYAMIZDAN HOÞ SEDÂLAR II ), dizgi, baský, düzeltmeler, tasarým yönünden eleþtiriye uðrayacaðý þüphesizdir. Kýymetli þairin kendisinden kaynaklanmadýðýný sandýðým bu tür hatalar, kitabýnda elbette deðer kaybý yapmayacaktýr; ancak umarým diðer baskýlarda bu tür hatalar da giderilerek eser layýk olduðu deðere ulaþarak çýkacaktýr.

Ön sayfada yer almasý gereken (Basýldýðý þehir, basýldýðý yýl ve ne kadar basýldýðý) bilgilerden bir kýsmýna diðer kitaplarýn çoðunda da gördüðümüz gibi ayný kusuru burada da görmekteyiz. Ýstatistikî bilgiler gereði ve ileride yapýlacak kitap kataloglarý ve þair yýllýklarý için gerekli bilgilere ulaþmak bu kitapta da zor olacaktýr. Þairinden deðil; ama basan yayýncý ve dizgiciden kaynaklanan bu tür hatalar kitabýn kalitesini düþürmektedir. Basýlan kitaplarýn nerede, kaç yýlýnda, kaçýncý baský olarak ve ne kadar adet basýldýðý mutlaka belirtilmelidir. Eserin ve yazarýnýn hangi yýllarda yaþadýðý, kitabýnýn hangi þehirde basýldýðý, hangi matbaada ne kadar baský yaptýðý konusunda tereddütlere ve kargaþaya meydan vermektedir.
Bu bilgiler araþtýrmacýlar, bilim adamlarý ve þehir yýllýklarý, kataloglar, bibliyografya çalýþmasý yapanlar için önemli bir bilgi olup bu bilgilere ulaþmak isteyenleri zor durumda býrakmaktadýr.
Örneðin: Sadece dýþ kapaktaki tanýtým yazýsýnda dahi yanlýþlýklar hemen göze batýyor: '... bugün halen halen devlet kademelerinde ...' þeklinde sözün iki defa tekrar edilmesi;

Eser s.4'te: "…1970'te Ankara'ya naklederek orada 'As Matbaasýný' kurdu" cümlesinde anlatým bozukluðu hemen dikkat çekiyor. Cümlesi "orada" sözü kaldýrarak düzeltilir. "…1970'te Ankara'ya naklederek, 'As Matbaasýný' kurdu"

S.4'te baþlayarak verilen, sayfa numaralarýnda hangi maksat ile olduðu bilinmeyen yüzdelik iþaretlerinin, numaralarýn sað ve sol yanýna yaslanmasý çirkin, anlamsýz ve gereksizdir.
S.5'te "Ýçindekiler" bölümünde yaþayan þairlerin doðum tarihleri yazýldýktan sonra ölüm tarihleri belli olmadýðýndan, parantez içinde (?) soru iþareti ile gösterilmelidir. (1946 - ? )

S.5'te 'Bekir Oðuzbaþaran' deðil 'Bekir OÐUZBAÞARAN' þeklinde soy isimler büyük olarak yazýlmalýdýr. Ýçindekiler bölümü ve diðer bir kýsým sayfalarda diðerleri de öyle yazýlmalýdýr. Her sayfanýn altýna konan sayfa numaralarý da yanýna konan yüzdelik rakamlarý gösteren görünümüyle ayrý bir garipliði barýndýrýyor. 'Özellikle son elli yýl' sözünde, gereksiz kelime kullanýmý sebebiyle anlatým bozukluðu var. 'özellikle' sözünü çýkarttýðýmýzda bu anlatým bozuklu giderilmiþ olacaktýr.

Çoðu kitaplarda olduðu gibi bu kitapta da ilk sayfa da kitabýn kompozisyonuna dikkat edilmeyerek yazarýn ismi yazýlmamýþtýr. Halbuki yazar kimi kitaplarýný imzalayýp takdim ederken belli bir aralýktan sonra, yazarýn ismi yazýlmalý ve yazar kitabýný imzalamak istediðinde kolaylýk olmasý bakýmýndan ismini tekrar yazmasýna gerek kalmadan hemen yanýna '..den, …dan" ekleyerek yazacaklarýný yazýp imzalamasý için biraz boþluk býrakýlmalýdýr.
En alta bir yere de kitabýn ismi ve yayýncý ismi ve onun altýna da mutlaka yayýnlama yýlý yazýlmalýdýr.

Abdullah SATOLU'nun tanýtým yazýsýnda, "15 yýl süre ile" þeklinde yanlýþ yazýlan cümle (on beþ yýl süre ile) olmalýdýr.

S.10, üçüncü paragrafta geçen "40 önemli þair" (kýrk önemli þair); "30 deðerli edip"(otuz deðerli edip þeklinde yazý ile) doðru olarak yazýlmalýdýr.

S.13'te "Türk divan ve tasavvuf edebiyatýnýn mümtaz þairi…" (Türk Divan Edebiyatý ve Tasavvuf Edebiyatýnýn mümtaz þairi…; veya Divan Edebiyatý ve Tasavvuf Edebiyatýnýn mümtaz þairi…) þeklinde yazýlacaktýr.

S.13 "Dayanýr mý þiþedir bu rehn-i sengsâre düþtü" sözü "Dayanýr mý" dan sonra bir (,) virgül konarak (Dayanýr mý, þiþedir bu, rehn-i sengsâre düþtü.) þeklinde doðru olarak yazýlmalýdýr. )

S.14 "… Türk geleneklerine baðlý kalarak, fakat asla taklide kaçmadan, …"(… Türk geleneklerine baðlý kalarak; fakat asla taklide kaçmadan, þeklinde "fakat"tan önce (;) noktalý virgül…) kullanýlarak düzeltilecektir.

S.14 Üçüncü paragrafta geçen: "... Türkî devletler.." (Türk'e benzeyen devletler anlamýnda olup yanlýþ kullanýlmýþtýr; çünkü Türk'e benzeyen deðil, bu devletler Türk'tür.) Doðrusu(Türk devletleri, Türk devlet topluluklarý veya kardeþ Türk devletleri) yazýlýþlarýndan biri olmalýdýr.

S.16 üçüncü paragrafta,s.23'te birinci paragrafta, s.26'da birinci paragrafta, 36'da üçüncü, paragrafta, s.41, son paragrafta, s.47, sekizinci paragrafta, s.50, altýncý paragrafta, s.54, beþinci s.58, son paragrafta, s.65, altýncý paragrafta, s.70, son paragrafta, s.87, birinci paragrafta, s.98, son paragrafta, s.99, ikinci paragrafta, s.116, altýncý paragrafta, s.117, ikinci paragrafta, s.118, ikinci paragrafta, s.122, üçüncü paragrafta, s.138, son paragrafta, s.141, ilk paragrafta, s.159, dördüncü paragrafta, s.163, üçüncü paragrafta, s.165, birinci paragrafta, s.174, ilk paragrafta, s.175, üçüncü paragrafta yanlýþlýk þöyle düzeltilecektir. Türkçe de matematik gibi kurallara tabidir. Bu kurala göre: Birinci cümle bitmiþ, ikinci cümle: "ve, ve de, veya, fakat, ama, çünkü, ancak, böyle, böylece …vb." gibi baðlaçlarla baðlanýyorsa bu cümlelerden, birinci cümlenin sonuna (;) konarak ikinci cümleye küçük harfle devam edilir.

S. 25, son paragrafta, s.26, ilk paragrafta, s.34, ilk paragrafta, s.52, ilk paragrafta, s.53, ilk paragraf, s.62, yedinci paragraf, s.72 ikinci paragraf, s.73, üçüncü paragraf, s.91, ikinci paragraf, s.93 sekiz ve dokuzuncu paragraf, s.99.ikinci paragraf, s.103 ilk paragraf, s.112 son paragraf, s.119 ilk paragraf, s.123, yedinci paragraf, s.139, dördüncü paragraf, s.140, bir ve ikinci paragraf, s.143,son paragraf, s.144 dördüncü paragraf, s.156 bir ve dördüncü paragraf, s.157 ilk paragraf, s.158 son paragraf, s.159 dördüncü paragraf, s. 164, beþinci paragraf, s.167 iki ve üçüncü paragraf, s.168 beþinci paragrafta belirtilen sayýlar(Sayýlarýn Yazýmý, Ýmlâ ve noktalama kurallarý gereði: "Bir, iki ve üç haneli rakamlar yazý ile, üçten fazla haneli sayýlar da rakamla yazýlýrlar." yazý ile yazýlmalý idi.

S.26, son paragrafta geçen: (Üsküp'ten Kosova'ya, Türkistan Türkistan, Aþýk Veysel, Mehmet Akif Ersoy, Sözün Doðrusu, Sivas'a Þiir ve Þiirimizde Ana gibi gezi, biyografi…) cümlesi: "(Üsküp'ten Kosova'ya, Türkistan Türkistan, Âþýk Veysel, Mehmet Âkif Ersoy, Sözün Doðrusu, Sivas'a, Þiir ve Þiirimizde Ana …" gibi gezi, biyografi…) þeklinde yazýlmalýdýr.

S.26'da son paragrafta, 62'de yedinci paragrafta, s.101 son paragrafta, s.145 ikinci paragrafta, (Mehmet Akif), "Mehmet Âkif", þeklinde, doðru olarak yazýlmalýdýr.

S.27'de "Kim demiþ vatanýmýz Edirne'den Kars'a kadar" mýsrasý ", "Kim demiþ vatanýmýz Edirne'den Kars'a kadar?" þeklinde sonuna bir soru iþareti (?) konularak eksiklik düzeltilecektir.

S.32, ikinci paragrafta, s.75'te son paragrafta geçen,"mana", "mânâ" þeklinde yazýlarak düzeltilmelidir.

S.42'de geçen: "…onlara da oh!.. dedirtmektedir." Sözü: "…onlara da "oh!.." dedirtmektedir." haliyle yazýlarak düzeltilebilir.

S.62'de sekizinci paragraf, s.103, paragrafta, (Ýslamlara) "Ýslâmlar'a" þeklinde, doðru olarak yazýlmalýdýr.
S.102'de Üslup (Üslûp), hayal(hayâl), þeklinde yazýlarak düzeltilebilir.
S.111'de manevi(manevî), þeklinde yazýlarak düzeltilecektir.
S.s.101,son paragrafta, s.145'te ikinci paragrafta, Ýstiklal Marþý (Ýstiklâl Marþý) Þeklinde yazýlarak düzeltilmelidir.


Türkçe, tarihe damgasýný vurmuþ, "yedi iklim, beþ kýtada, küre-i arzýn mutlak sahibi olan, ilâhi kelimetullah'ý yeryüzünde hakim kýlmak isteyen, Allah'ýn yeryüzündeki halifesi, atalarýmýzýn hükmettikleri topraklarda hüküm sürmüþ, söz söylemiþ, söz dinletmiþtir. Türkçenin geliþerek zenginleþerek gittiði her yerde þehit verdiði gibi kelimeler vererek, toprak sahibi olduðu gibi kelime sahibi de olarak, o halkýn diline, dinine, tarihine, kültürüne ve sözüne de yerleþmiþtir.

Bunun için güzel Türkçemizi oya gibi ören, nakýþ nakýþ iþleyen, kelimeleri bir ipliðe dizer gibi ilmek ilmek sýralayan þair yazar ve sanatçýlar, Türkçemizin kullanýmý konusunda özellikle dikkatli olmak durumundadýrlar. Þair ve yazarlar geleceðimizi yönlendiren hedef gösteren, ufuk açan, halkýmýzýn heyecanlarýný diri ve canlý tutan önderlerdir.

Türk imlâsý herkesin aklýna göre sýk sýk deðiþmesi gereken bir sistem deðildir. Kaçýnýlmaz farklýlýklarýn dýþýnda imlâda birlik saðlanabilmesi için ISRARLA TÜRKÇENÝN KURALLARINA UYULMASI ÞARTTIR.

Millet olarak kalmak, zamana ve asýrlara karþý koymak, Türk dilinin gelecek kuþaklara bozulmadan ve yozlaþmadan taþýnabilmesi imlâdaki birliktelik ile mümkündür. Ýmlâdaki birliktelik millî güvenlikte, millî savunmadaki birlikteliktir. Bunun için sanatçýlara büyük vazife düþmektedir.

Bir memlekette sanatçýlar eser veremez, yazarlar araþtýrmacýlar susar, þairler toplumun dertlerini, halkýn duygularýný terennüm etmezse, o memleket hastalanýr. Sevenleri ölür, hayat damarlarý felçli, beyni saralanýr. Hayat damarlarý kurur. Bunun için sanatçý da anlattýklarýný bir su gibi berrak, hakimler gibi doðru anlatacaktýr. Sanatçý böyle büyük olur, sanatçý böyle gelecek kuþaklarý besler. Büyük sanatçýnýn öðrencileri ve okuyucular asla eksilmez.

Büyük sanatçýlarý büyük þehirler besler, büyük buluþlar devvâsa laboratuarlarda gerçekleþir. Dev marketler, büyük ve göklere uzanan binalar büyük þehirlerde serpilir. Koca koca balinalar okyanuslarda yaþar. Küçük þehirlerin kabýna büyüklük sýðmaz. Bu sebeple hakiki sanatçýlar da büyük þehirlerde yetiþir; ve milletin sesi olur; sedasý, dört bir yanda yanký bulur.
Þairlerimizden Mehmet Emin Yurdakul:     "Þairleri haykýrmayan bir millet
Sevenleri toprak olmuþ, öksüz çocuk gibidir."

Faruk Nafiz Çamlýbel de: "Þair, sen üzüldükçe ve öldükçe yaþarsýn"

Araþtýrmacý þair, Abdullah SATOÐLU, diðer þairlerimizin de methine mashar olarak, verdiði eserlerle, asýrlara meydan okumaða hazýrlanýyor. Kendisine bu yolda baþarýlar diliyor, nice güzel eserler meydana getirmesi için kendisinde güç ve kuvvet bulmasýný diliyorum.
KAYNAKÇA :
1. Mimar Nihat KIYAT, Edebî Âbideler: Altýncý Kýsým, II.Baský, Ýstanbul-1937.
2. Mehmet Behçet YAZAR, Edebiyatçýlarýmýz ve Türk Edebiyatý, Ýstanbul- 1938
3. Mehmet KAPLAN, Cumhuriyet Devri Türk Þiiri, Baþbakanlýk Kültür Müsteþarlýðý Yayýnlarý:7, Ýstanbul-1973, s.5-8
4. Ýlhan GEÇER, Cumhuriyet Döneminde Türk Þiiri, Kültür ve Turizm Bakanlýðý Yayýnlarý. 785, Ankara-1987, s. 140-143
5. Mehmet KAPLAN, Tevfik Fikret ve Þiiri, Türkiye Yayýnevi, Ýstanbul-1946, s.149
6. Abdullah Çaðrý ELGÜN, "Türk Dili", (Geniþletilmiþ Ýkinci Baský) Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001;
7 (Edebiyat Üzerine Düþünceler (Çev. Sevim Kantarcýoðlu), Kültür ve Turizm Bakanlýðý Yayýnlarý, Ankara-1983, s.145)
8.(KAFÝYE, Edebiyâta Dâir, Yahya Kemal Enstitüsü Yayýnlarý, Ýstanbul-1971, s.135)
9. Abdullah Çaðrý ELGÜN, "Edebî Sanatlar", (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2000);
10. Abdullah SATOÐLU, " Edebiyat Dünyamýzdan Hoþ Sedalar", Akçað Yayýnlarý Yay.Nu 897 ,








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An - Der 2007 Þiir Antoloji Kitabý Hakkýnda
Ali Rýza Navruz, Öksüz Uykular Býraktým Yataðýma
Duran Tamer'in Hayatý ve Þiirleri
Ulviye Savtur'un Hayatý ve Eserleri
Afet Kýrat'ýn Þiirleri Hakkýnda
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine
Vatan Aþký
Âþýk Sezinî Ali Baþ'ýn Þiir Kitabý
Muhammet Ali Ecevit ve "Gülistan" Þiir Kitabý Üzerine
Ýlesam (Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði)

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ankara Sevdam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlyas Ali Daþtan, Hayata Can Suyu (Abdullah Çaðrý Elgün [Öykü]
Geleceðin Türkiyesi [Eleþtiri]
Kerim Özbekler Hakkýnda [Ýnceleme]
Þafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkýnda Yazdýðý "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabý Hakkýnda Birkaç Söz Abdullah Ça Ðrý Elgün [Ýnceleme]
Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 37. Yýlý Kutlu Olsun [Ýnceleme]
Ýsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazýlan Þiirler" [Ýnceleme]
Songül Dündar'ýn Hikâye Kitabý "Þoför Aða" [Ýnceleme]
Topyekün Eðitim [Ýnceleme]


Abdullah Çaðrý ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çaðrý) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BÝLGÝLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk Ýlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eðitim Fakültesi'nde LÝSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptý. Ýlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocaðý Dergisinin Kurucularýndan ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocaðý Dergilerinin Genel Yayýn Yönetmenliðini yaptý. Erciyes, Gülpýnar, Hakses, Doðuþ Edebiyat, Küçük Dergi, Çýnar, Töre, Kayseri Ýl Yýllýðý, Kayseri’de Saðlýk, Yeþilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliþ, Kayseri Kültür Ocaðý, Türk Ocaðý, Aydýnlar Ocaðý, Türk Yurdu, Türk Edebiyatý, Türk Dünyasý Tarih, Artý Eðitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, Ýlesam Haber, gibi çeþitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkýnda yazýlar yayýnlandý. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yýllar köþe yazarlýðý yaptý. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Saðlýk Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazýlar yazdý. Kayseri Halk Aþýklarý Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salý ve Perþembe günleri, Baþak Televizyonunda Salý ve Pazar Akþamlarý dört yýl boyunca þiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanýnmýþ kiþilerle kültür üzerine sohbet programlarýný yaptý ve yönetti. DENEYÝMLERÝ ve GÖREV YAPTIÐI YERLER: GAZÝ ÜNÝVERSÝTESÝ ve ERCÝYES ÜNÝVERSÝTESÝ SOSYAL BÝLÝMLER ENSTÝTÜLERÝNDE ayný anda MASTER YAPTI; Bildiði Yabancý Diller : ÝNGÝLÝZCE, RUSÇA, TÜRK ÞÝVELERÝ (Kazakça, Kýrgýzca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Saðlýk Bakanlýðý, Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünde ÖÐRENCÝ ÝÞLERÝ ile DEÐERLENDÝRME ÞUBESÝ MEMURLUÐU, Ankara, Keçiören Çevre Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Tayin ve Atamalarý DEÐERLENDÝRME MEMURLUÐU, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Genel Ýdare Þefliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Yardýmcýlýðý, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliði, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOÐU DÝLLERÝ DOÇENTLÝÐÝ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalýðý, KAYSERÝ, SAÐLIK EÐÝTÝM ENSTÝTÜSÜ'nde TÜRK DÝLÝ DERSLERÝ HOCALIÐI, Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIÐI Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜRLÜÐÜ Kayseri, Kocasinan Grup Baþkanlýðý Ayniyat Saymanlýðý, yaptý. Halen Ankara’da Saðlýk Bakanlýðýnýn, EÐÝTÝM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Baþak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Þiiri, Genel Kültür, Sohbet Programlarý Yaptý Öðretim Üyeleri ve Aydýn Kesim ve konunun uzmanlarý ile GRUP SOHBETLERÝ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCÝYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZÝNTÝ” belgeseli yayýnlandý. SHOW TV’DE EÞEKLÝ KÜTÜPHANE FÝLMÝ yayýnlandý. Bir çok programlarý yöneten ve sunuculuðunu gerçekleþtiren ELGÜN, Cumhurbaþkaný Süleyman DEMÝREL, Baþbakan Mesut YILMAZ ve hanýmlarýnýn açýlýþ konuþmalarýnda da sunuculuk yaptý. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüðü” adý ile fotoðraflý belgesel yayýnladý. Ayný gazetede “Ufuklarýn Ötesi” adý ile köþe yazarlýðý yaptý. Kazakistan, Kýrgýzistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altý (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlý Televizyon Filmi yayýnladý. Erciyes Üniversitesi Sabancý Kültür Sitesi’nde “Fotoðraflarla Türk Dünyasýndan Görüntüler” adý ile bir Fotoðraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatý Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunlarý” konulu bir konuþma yaptý. Kazakistan’ýn Taldýkargon þehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçýlarý” konulu yirmi sayfalýk bir Teblið sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafýndan Rusça olarak yayýnlandý. ) 1 Nisan Dünya Þiir Günü Koordinatörlüðü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftasý Þiir Koordinatörlüðü yaptý. FAALÝYETTE BULUNDUÐU DERNEK ve KURULUÞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneði(KTKD), 5) Kayseri, Akkýþla ve Yöresi Türkmenler Derneði, 6) Ankara, Gazi Eðitimliler Vakfý (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfý (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneði Genel Merkezi, 10) Aydýnlar Ocaðý(Baþkan Yardýmcýsý), 11) Türk Ocaklarý(Yönetim Kurulu Üyesi, Baþkan Adayý), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneði(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliði Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Saðlýk Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði Genel Merkezi(ÝLESAM) … vb dernek kuruluþ ve vakýflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. ÝLGÝ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptýðý sýrada hazýrladýðý yirmi altý bölümlük "ATAYURDUNDA GEZÝNTÝ" adlý Televizyon Dizisi ERCÝYES TV’de beþ ay süreyle yayýnlandý. Uzun yýllardýr, KUNG-FU(SÝYAH KUÞUK I. GIP), JUDO(SÝYAH KUÞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoðu sporlarý yaptý. 1982 yýlýndan 1986 yýlýna kadar KAYSERÝ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüðü Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý görevi sýrasýnda, Bölge Ajanlýðý Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarýný KOORDÝNE ETTÝ. KAYSERÝ’deki TÜM UZAKDOÐU SPOR OKULARINDAKÝ öðrencilerin baþarý belgeleri ve diplomalarýný düzenleyip imza attý. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkýnýn katýldýðý, ERMENÝLER ve TEHCÝR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göðerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlý piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarýnýn da katýldýðý büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliði ve Ýl Saðlýk Müdürlüðünün iþbirliði ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarýný yönetti ve sunuculuðunu yaptý. . ALDIÐI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ EÐÝTÝM METODOLOJÝSÝ ve TEKNOLOJÝSÝ” BAÞARI BELGESÝ; 2) 1984 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ REHBERLÝK ve DANIÞMANLIK” BAÞARI BELGESÝ; 3) 1984 Yýlý TC. Gençlik ve Spor Bakanlýðý Beden Terbiyesi Genel Müdürlüðü Kayseri Bölge Baþkanlýðý Cumhuriyetimizin 60. Yýlý münasebetiyle ÜSTÜN HÝZMET ve ÞÜKRAN BELGESÝ; 4) 1991 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI HÝZMET ÝÇÝ EÐÝTÝMÝ ” BAÞARI BELGESÝ; 5) 1994 Yýlý Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayýya ulaþmasýnýn anýsýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 6) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜÐÜ DOÐU DÝLLERÝ BÖLÜMÜ, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 7) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi TARÝH FAKÜLTESÝ DEKANLIÐI, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 8) 1995 Yýlý Bizim Gençlik Aylýk Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediði “ÞAÝRLER ANTOLOJÝSÝ” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 9) 1999-2000 Öðretim Yýlýnda“CUMHURÝYETÝN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öðretmenler arasýnda yapýlan Makale Yarýþmasýnda “ATATÜRK ÇAÐDAÞ EÐÝTÝM ve ÖÐRETMEN” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ; 10) 2000 Anadolu Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði (ANASAM) “KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ”, TAKDÝR BELGESÝ; 11) 2000 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “1. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 12) 2000-2001 Yýllarýnda “OSMANLI DEVLETÝNÝN KURULUÞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarýþmasýnda “OSMANLI ve VELÝAHT TÜRKÝYE” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ ve Türkiye Genelinde MANSÝYON ve PARA ÖDÜLLERÝ; 13) 2001 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “2. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 14) 2001 Yýlý, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediði “ 2. KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 15) 2002 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “9. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 16) 2002 Yýlý “ERCÝYES AYLIK FÝKÝR VE SANAT DERGÝSÝNÝN 300. SAYIYA ULAÞMASINI SAÐLAYAN YAZARLARINA” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 17) 2005 Yýlý “Kayseri Turizm ve Kültür Derneði”, “Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Þiir Dergisi”, “Yeniden Diriliþ Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Baþkanlýðýnýn “AHMET’ÝN AKKIÞLASI” kitabýnýn çýkýþýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 18) 2007 Yýlý Mustafa Kemal Ýlköðretim Okulu’nun düzenlediði ÞÝÝR DÝNLETÝSÝ’ne katkýlarý için TEÞEKKÜR BELGESÝ; 19) 2007 Yýlý, Türkiye Yazarlar Birliði Kayseri Þubesinin düzenlediði Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERÝ KÜLTÜRÜNE HÝZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “3. Dünya Þiir Günü” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði” desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý ile Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði ve Sakarya Gönüllü Eðitimciler Derneði ” tarafýndan düzenlenen “SAKARYA ÞAÝRLER BULUÞMASI” na katkýlarý dolayýsý ile verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “II. Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ”,’nýn “ÜSTÜN HÝZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliði Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný sn. Köksal TOPTAN’ýn elinden ; plaket ve ödülleri almýþtýr. ÇEKTÝÐÝ DÝZÝ FÝLÝMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altý Bölüm) Erciyes TV. de Yayýnlandý. 2) Eþekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapýldý. YAYINLANMIÞ ESERLERÝ: 1)ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Düþten Öteye”, (Þiir, Aslýmlar Matbaasý, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Edebiyatýnda Söz Sanatlarý, Ýmlâ ve Noktalama”(Servet Yayýn Daðýtým, Ýstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Kültür Ýstilâsý”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Ýlk Kýble”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Þiirlerle Hemþire”, (Bizim Ofset, Kültür Basýn Yayýn Birliði Yayýnlarý, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Dili” (Geçit Yayýnlarý, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Duran Karakuþ’un Þiirleri”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Türk Dili”,( (Geniþletilmiþ Ýkinci Baský) Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Gesi Belgeseli”, (Akýn Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Belgelerle Ermeni Günlüðü”, (Araþtýrma), (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Kazak Þairleri Antolojisi”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý I”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý II”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Türk Dilini Öðrenmenin Metodlarý”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Akkýþla Yöresi ve Aðýzlarý”,(Büyükþehir Belediyesi Kültür Müdürlüðü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Eþekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Ahmet’in Akkýþla’sý”(Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005) adlý eserleri bulunmaktadýr. ESERLERÝNÝ YAYIMLANDIÐI ve ÜYESÝ OLDUÐU ÝNTERNET SÝTELERÝ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayýnlanan bir site) 10) Zemge Yayýnlarý 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreðimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yýldýzlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Þairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZÝÐÝ Tutkunlarý- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatý 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI SEVGÝSÝ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Þiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Þiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Þiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Þiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Þair Sofrasý 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanýn Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aþýklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERÝLÝ ÞAÝR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) Ýzmir Þairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Þiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKÝKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneþ Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazýða Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKÝN. Doðan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Þiir Molasý 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi Ýçinde Ýnsana Dair Herþey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatý 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Baþkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrasý 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatý 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydýnlý Þairler ve Þiir Dostlarý 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlýk Þiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aþka Sevdalýlar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralý Þairler ve Edebiyatçýlar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETÝM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagý SakýnlerÝ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcýyým,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aþýklarý 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altýncý Þehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocaklarý 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Þiirdostlarý Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaþayan Þairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - Ýlham Perileri Þiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPÝLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AÞÝKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Þaraplarý Kahve Diye Deviren Sarhoþ Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batý Trakyalýlar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aþk Þiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köþede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmýþ Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaþýlmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsýz da Olmaz Haberleþme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar, Araþtýrmacý, Þair


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Abdullah Çaðrý ELGÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.