..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Baþkaldýrý > SELMA BÝRCAN




31 Ekim 2008
Vicdan Eksikliði  
SELMA BÝRCAN

:AHJG:
VÝCDAN EKSÝKLÝÐÝ
Anlamýyorum. Anlamýyorum. Her gazete sayfasýný açtýðýmda acaba bugün kim, ne cinnet geçirmiþ diye bakmak yerine bugün dünyada nasýl güzel þeyler olmuþ diye bakmayý yeðlerken yine karþýma acý haberler çýkýyor. Bugünlerde kim daha az rüþvet yemiþ, ben daha az yedim; belgelerim var baðýrtýsýyla yüz yüze gelmekten ben yoruldum. Feryat edenler yorulmadý mý ki?
Ýnsanlarýn ne kadar kötü olduðunu görmek beni hiç þaþýrtmýyor artýk, fakat bu yüzden hiç utanmadýklarýný görünce hayretler içinde kalýyorum.
Yine þehit haberleri,yine ana yüreðine düþen ateþler,babalarýn dimdik ayakta metanetli olma çabalarý,sloganlar,ayaklanmalar,öfkeler..
Pardon ama neyimizi paylaþamýyoruz. Ne istiyoruz birbirimizden. Bu ne öfke, bu ne kin böyle. Evlat anneyi-babayý öldürüyor. Sarhoþ sürücü gencecik bir insanýn hayatýný alýyor. Elti eltiyi býçaklýyor bi kaç tane bilezik için.
Bu dünyada o kadar çaresiz yaþayan insanlar varken, okumak için öðretmen bekleyen küçücük yürekler varken, eve bugün ne kadar rýzýk götürebilirim kaygýsýný düþünen beli bükük babalar varken bu hiddet neden?
Herkesin hayattan alamadýklarý, þikâyetleri var. Herkesin kýrgýnlýklarý, haksýzlýklarý, acýlarý, borçlarý var. Ama bu sorunlarý çözmenin yolu baþka bir insanýn canýný almak mý olmalý yani?
Pembe gözlüklerim yok benim. Ben de hayata ciddi bakýyorum. Sokakta yürüdüðümde insanlarý inceliyorum. Bazen öfkeleniyorum, bazen acýyorum. Ama kimseyi öldürmeyi düþünmüyorum.
Karanlýk ve kararsýzlýk vardýr mutlaka hayatta. Eðer güne baþlarken, hayata bakarken, iþe, okula giderken; ya da aynaya bakarken merhaba demiyorsan kendine ve çevrendekilere, anlamsýzdýr var olman. Mücadele etmek için olmalýdýr varlýðýn. Hak aramak bir baþkasýnýn sýrtýndan ve canýndan olmamalýdýr.
Didiþmelerin eðitim ve kaliteli bir hayat için olmalýdýr. Herkesi düþünmekten kendini de unutmamalý kiþi; kendini düþünmekten de herkesi unutmamalý! Bilmeliyiz ki çok kýsadýr hayat.Hep sevgi vermek ve de almak için yaþamalý insan...Seversen kendini ancak o zaman seversin bulunduðun durumu.Her ne olursa olsun!!!
Acaba bu kadar kini içinde taþýyan insan yaþadýðý hayatýn farkýnda deðil mi?Bu suçlarý yaparken vicdanlarýný,ÝMAN’larýný nereye paketliyorlar.Hani hep her sabah uyandýðýmýzda önce zikrettiðimiz ALLAH’larý nerede!!!!
Tamam, iþin dini yönüne de bakalým. Allah Azrail görev verirken ben bir sebep göstereceðim, sende can alacaksýn demiþ.
Ama ne olur evladýnýn ölüm sebebi alt komþun olmasýn. Sebep güzel bir görevi yerine getirip VATAN için orada olan gençlerin canýný almaya çalýþan ama ne için aldýðýný bilmeyen baþka insanlar olmasýn. Sebep bir anlýk zevk için sarhoþ olup bir insanýn canýný almak olmasýn. Sebep sýrf bazý eksik duygularýný tatmin için babasýnýn arabasýný alýp hýz yaparak bir insaný günlerce komada tutmak olmasýn.
Bu hisleri yaþamýmda karþýlaþtýðým yapmacýk insanlara benzetirim. Ne olduklarýný ve neler yapabileceklerini bilirim, ama asla inanmam ve güvenmem onlara... Güvenmek istemem... Sanki ben istediðim, ben düþündüðüm için iyi görünürler gözüme, ama gerçekle hiçbir alakalarý yoktur... Aslýnda aðzým ve yüreðim o kadar dolu ki. Eminim herkesin söyleyecek bir sözü vardýr.
Suskunluðunuz asaletinizden olmalýdýr... Her lafa verecek bi cevabýnýz mutlaka vardýr. Ama bi olanlara bakýn... Bi de yapana bakýn, ÝNSAN’MI diye...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yiyin Galiii!
Ne Ý - Çin
Lütfen Baðýrmayýn!
Kurmanci (Trt 6
Keyfim Bugünlerde Ýzinli
Kirli Savaþ
Ben de Özür Diliyorum
Ankara"nýn Taþýna Bak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör
Yaz - Boz
Kýzsýz Adam
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Ayrýlýk Kavuþmanýn Baþlangýcý...
Yeni Yýl Açýlýmý
Tv Krizi
Büyümeseniz Olmaz mý?


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.