..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet Öztürk




7 Kasým 2008
Sevgilime Mektuplar 12. Mektup  
Ahmet Öztürk
Yaþanmýþ günlerim


:AIBB:
12. Mektup

Aysýz ve yýldýzsýz bir gecede yine uykularým param parça oldu. Gökyüzü zifiri karanlýða büründü. Saklamýþ bu gece yýldýzlarý ve ayý. Kýzmýþ sanki bir þeylere. Yasak getiren anne babalar gibi, saklamýþ çocuklarý olan yýldýzlarý ve biricik kýzý ayý. Uzun uzun bakardým o aya. Sen gelirdin aklýma. Gülen bir sima gelirdi gözlerimin önüne. Oysa þimdi ne zaman aklýma sen gelsen, anýlarýmý hayallerimi hatýrlasam yada dünleri biraz yad etmeye kalksam ne huzurum kalýyor ne de yüzümde gülen bir yüz oluyor. Artýk damarlarýmda sevda nehirleri akmýyor. Damarlarýmda bütün vücudumu alt üst eden zehir acýlarým dolanýyor. Artýk avunmaz hayallerle mahþere kadar yanacaðýmý düþünüyorum. Ellerimi açýyorum acýlarýmý dindirsin diye yüce Mevla’ma. Kendi gücümle aklýmla çözemediðim bu acýlarý, bu sýrrý yine de çözmeye çalýþýyorum. Ama artýk yorgun, artýk umutsuzum. Yana yana sevmek böyle mi olurmuþ ah sevdiðim. Hafakanlar üstüne hafakanlar yaðýyor dünyama. Bu acýlarýmýn ne merhamete geldiði var ne de geleceði. Ölüm getirecek sanki. Ölüm melekleri bu acýlar içindemi gelecek canýmý almaya. Bu sensizlik varya, nefesimi kesercesine yýðýldýkça yýðýlýyor üzerime.
Bir eðri söz, deðiþtirdi tüm dünyamý. Bir eðri sözü düzeltmeye bin doðru ve güzel sözün gücü yetmiyor. Ne zaman aklýma düþse o sözün beyninden vurulmuþ zavallý bir varlýða dönüyorum. Çaresiz hüzünlü ve acýlar içinde bir varlýk. Canýmdan cananýmdan vazgeçmek geliyor. Ýçime oturup kalan o sözün, hayatýma dert olan o sözün, içimi kemirir duruyor. Ne dur diyeni var ne de merhamet et diyeni var.
Ne hikmettir ki her aðýr yaralý ölmüyor iþte. Yüreðimde biriken ne kadar acým, yaram var bilmiyorum. Fena bir haldeyim. Belki de her bir acýn insaný öldürecek güçte bir yýlan zehri gibi dolaþýr durur kanýmda. Ateþe acýya teslim olduðum günden beri her gün vicdan mahkememde yargýlýyorum kendimi. Uykusuz yorgun bedenimle huzuru ermek için çýrpýnýp duruyorum iþte. Gün gelse, gün olsa da þu kalbim acýlara kapýsýný kapatsa artýk. Bir gün kalbimin kapýlarý mutluluk için sonuna kadar açýlýr mý bilmem ey sevdiðim. Mutluluk benimde hakkým olmalýydý. Hak, hak, hak… Kaç acýný sineme çektim inan sayýsýný dahi bilmiyorum. Dertler birike birike sabýr taþýna döndü ömrüm.
Oysa benimde umutlarým olmalý. Sýmsýcak gülüþlerim olmalý. Gelip de geçmeyen bu yürek yangýnlarýný söndürmeliyim. Yüreðimde yaþayan senin sevgini çýkarýp atmalýyým. Ýki ucu keskin bir býçak gibi bende yaþayan seni kýrýp atmalýyým.
Sanki aþk ve nefret iki büyük dost. Ýkisi de bir birine ölürcesine baðlanmýþ iki kara sevdalý dost olmuþ bende. Birinin olduðu yerde diðeri de oluyor sevdiðim. Þimdi bu halim aþktan mý nefretten mi bilmem? Kahretsin ki delik deþik bir yürekle yinede sen diyor kalbim yine de sen, ille de sen, hep sen, hep sen. Benden hiç gitmeyi bilmeyen sen… Kim bilir, beklide bir gün, nefretlerim temizlenir, acýlarým iyileþir. Beklide bu acýlar içinde biter ömrüm, bilmediðin bir yerde, bilmediðin bir zamanda. Ýçinde ölmeyen bir sevgi taþýyan yüreðim, yinede sen acýlara düþme üzülme isterim. Üzülme, dert bilme dert çekme ey dert býrakan sevdiðim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgilime Mektuplar - 1. Mektup
Sevgilime Mektuplar 23. Mektup
Sevgilime Mektuplar 19. Mektup
Sevgilime Mektuplar 18. Mektup
Mutluluk
Sevgilime Mektuplar 20. Mektup
Sevgilime Mektuplar 22. Mektup
Sevgilime Mektuplar 21. Mektup
Sevgilime Mektuplar 9. Mektup
Sevgilime Mektuplar 10. Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanakkale Destaný Ne Demekti?
Haramýn Hayalini Kurmadan Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlama Çocuk [Þiir]
Kara Bulutlar [Þiir]
Bir Boðaz Destaný [Þiir]
Ne Güzel Þey Seni Sevmek [Þiir]
Sensiz Ankara [Þiir]
Ýstemezdim [Þiir]
Olmadýðýn Yerde [Þiir]
Gurbet [Þiir]
Gitti [Þiir]
Miras [Þiir]


Ahmet Öztürk kimdir?

hayat güzel. Yeter ki niyetin mutlu olmak olsun. Hele hele edebiyatla hayat bambaþka güzel. Yeter ki, güzelliði ararken, düþünürken, emek harcarken, yorulduðunda tatlý bir tebessüm olsun dudaklarýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
þimdilik yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.