..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zamaný gelen bir düþüncenin gücüne hiçbir ordu karþý koyamaz. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet Öztürk




7 Kasým 2008
Sevgilime Mektuplar 14. Mektup  
Ahmet Öztürk
Yaþanmýþ günlerim


:AEIG:
14. Mektup

Seni sevmek tüm insanlýðý sevmekti. Seni sevmek tüm varlýklarý ayýrt etmeden sevmek, severek bakmam demekti. Sana olan sevgimin acý çekmeye baþladýðý günden beri, insan sevgisinden varlýklarýn sevgisinden mahrum yaþýyorum. Ben seni sevmek için sevmiþken, kim bilir sen kimin sevgisini hak etmek için seviyorsun. Oysa sevmek bir kez sevmek, daima ayný insaný sevmek deðil miydi? Sevmek ah o büyük nurlu nimet. Ne büyük bir armaðandý insana karþýlýksýz verilen. Sevmeyi kaybetmek aydýnlatýcý bir ýþýktan, nurdan mahrum kalýp karanlýklar içinde öylesine, bomboþ, bir baþýna yaþamak demekti. Mutsuz ve huzursuz bir þekilde...
Her geçen gün büyüdükçe büyüyor içimdeki sevgin. Büyük bir nurani varlýk oluyorsun aklýmda. Özlemlerin büyüttükçe büyütüyor seni. Aklýmda sen, gönül dünyamda sen. Þimdilerde ise senin sevdan bir yanýnda bir de affedilmez, dinmeyen bir nefret dolaþýyor sevda dünyamda. Yavaþ yavaþ eskiyen bir beden içinde, sen hala taze, hala bitmeyen eskimeyen olarak duruyorsun bende. Karanlýðýn içinde senin türkülerini, hasret türküleri söylüyor þimdi dillerim.
Elbette aðlamakta gülmekte hayatýn bir parçasý. Þekilsiz þartsýz koþulsuzca koþarak sevmek seni. Ýþte buydu en büyük dünyam. Aydýnlýk ak pak dünyamdýn. Þimdi güneþ yüzü görmeyen maðaralarda yaþayan birisi oldum. Ne zaman seni yad etsem gözlerimde fer kalbimde huzur kalmýyor. Gözlerimden kan mý akýyor yaþ mý bilemiyorum. Kim bilir belki gözler görmenin yanýnda aðlamak içinde yaratýlmýþtýr. Gözlerim zavallý gözlerim siyah dýþýndaki renkleri tanýrken þimdi sadece siyah renkleri görüyor. Siyahtan baþka renk kalmamýþ sanki dünyada. Siyahýn en koyusunu taþýyor yüreðim ve gözlerim. Büyük bir sevda için doðdum sanýyorken meðer büyük bir acý için doðmuþum.
Hayata dair büyük bir yüreðim büyük bir cesaretim yok oldu gitti. Kaf daðý misali yandý kül oldu bitti. Oysa o küller hiç bitmiyor savrulmuyor. Ýçime anlamlý anlamsýz korkular düþüyor. Seni düþünmek ölüm korkusundan daha büyük huzursuzluk veriyor. Oysa ölüm yeni bir baþlangýçken seni düþünmek bitmeyen dertleri yeniden tazelemek oluyor. Etrafýma gülücükler sevgiler savururken þimdi kendi kabuðuna çekilip karalayan bir ben kaldý bende.
Kas katý kesildiðim o büyük günden sonra kendi alemimde bir baþýma öylesine yaþýyorum. Kolu kanadý kýrýk kuþlar misali bir köþeye sinip iyileþmeyi veya bir an önce ölmeyi bekliyorum. Ne karýþaným kaldý nede görüþenim. Herkese kapattým gönül dünyamý. Ýçimde bir sen birde senle kavgalý huzursuz bir ben kaldý. Artýk kelimeler yavan ve faydasýz geliyor bana. Bu kelimelerle huzur bulunmaz ki. Huzurluyum denilmez ki. Hayat aþk deðil miydi. Aþk dilinde konuþmak…
Hayatýmýn ne zaman nerede biteceðini bilemeden imkansýz bir soruya cevap arayarak beyhude yaþýyorum. Hayatýn getirdiði zorluklara neþe ile cevap vermek varken karanlýðýma yeni karanlýklar katýyorum artýk. Ayrýlýk özlem hasret iste istemez insanýn boynunu büküyor ey can azýðým. Ýnsana mahzun hüzünlü durmayý yaþamayý da öðretiyor. Artýk bir ben varým birde beynime söz söyleyen hükmeden karalara sürükleyen bir kötü düþünce. Ne acýmasýz bir hasrete büründü gönlüm. Zavallý aklým ve gönlüm en sadýk dostum iken, beni karanlýklardan kurtarýyorken þimdi karanlýðýn en dibine atýyor beni. Baþka karanlýklar katýyor ömrüme. Sanki hain bir dost gibi hep benimle yaþýyor deðiþen aklým ve gönlüm. Týpký sen gibi sevdiðim sen gibi.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgilime Mektuplar - 1. Mektup
Sevgilime Mektuplar 23. Mektup
Sevgilime Mektuplar 19. Mektup
Sevgilime Mektuplar 18. Mektup
Mutluluk
Sevgilime Mektuplar 20. Mektup
Sevgilime Mektuplar 22. Mektup
Sevgilime Mektuplar 21. Mektup
Sevgilime Mektuplar 9. Mektup
Sevgilime Mektuplar 10. Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanakkale Destaný Ne Demekti?
Haramýn Hayalini Kurmadan Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlama Çocuk [Þiir]
Kara Bulutlar [Þiir]
Bir Boðaz Destaný [Þiir]
Ne Güzel Þey Seni Sevmek [Þiir]
Sensiz Ankara [Þiir]
Ýstemezdim [Þiir]
Olmadýðýn Yerde [Þiir]
Gurbet [Þiir]
Gitti [Þiir]
Miras [Þiir]


Ahmet Öztürk kimdir?

hayat güzel. Yeter ki niyetin mutlu olmak olsun. Hele hele edebiyatla hayat bambaþka güzel. Yeter ki, güzelliði ararken, düþünürken, emek harcarken, yorulduðunda tatlý bir tebessüm olsun dudaklarýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
þimdilik yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.