..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Pýnar Kalkanoglu




22 Temmuz 2002
Ýki Ruh devamý1  
II., III. ve IV. Bölüm

Pýnar Kalkanoglu


devam edecek


:BGBF:
II. BÖLÜM

Birden baðýrarak ve terler içinde uyandý. Etrafýna baktý ve anlamaya çalýþtý nerede olduðunu. Ýçeriye sýzan ay ýþýðýnýn, mobilyalar ve yerdeki halýnýn ipek ipliklerine yansýmasý onu rahatsýz ediyordu. Hemen kalkýp ýþýklarý yaktý, fakat içindeki huzursuzluk onu hala korkutuyordu. Bir yandan da gördüðünün rüya mý yoksa gerçek mi olduðunu anlamaya çalýþýyordu. O kadar gerçekçiydi ki gördükleri ve hissettikleri, ayýrdetmekte zorlanýyordu. Saate baktý. Gecenin 4:38 idi. Ancak yeniden uyuyacak kadar cesareti yoktu. Sanki uyusa yeniden ayný þeyleri görecek yada hissedecekmiþ gibi zannediyordu.

Yavaþ yavaþ gün aðarmaya baþlamýþtý. Ýçi biraz daha rahatlamýþ gibiydi. Göz kapaklarý aðýrlaþmýþ ve tekrar uykuya dalmýþtý.......

Ertesi gün biraz huzursuz fakat mutlu bir þekilde uyandý. Üniversite bitirme tezinin neredeyse sonuna gelmiþti artýk ve bir önceki gece görmüþ olduðu rüyaya, uzun süredir çalýþmakta olduðu projenin vermiþ olduðu yorgunluðun sebep olduðunu düþünmekteydi. Kendisi elektronik ögrencisi olmasýna raðmen son zamanlarda mitolojiye karþý ilgisi yoðunlaþmýþtý. Boþ zamanlarýnda özellikle de yunan mitolojisi üzerine küçük araþtýrmalar yapmýþ ve birçok bilgi edinmiþti. Belki de gördüðü o rüya okuduðu hikayelerin etkileriydi. Kim bilir belki de diðer zamanlardan birini yaþamýþtý. Elbet ortaya çýkacaktý....

Kahvaltýsýný yaptý. Bu arada ona en yakýn arkadaþý da eþlik ediyordu. Biraz konuþtular öylesine havadan sudan. Hatta en yakýn arkadaþýnýn erkek arkadaþý ve onun arkadaþlarý hakkýnda biraz da dedikodu yaptýlar. Kütüphane ye gitmek üzere evden çýktýlar. Günlük güneþlik olan hava birden kasvetlenmiþ, siyah bulutlar yavaþ yavaþ kasabanýn üzerine doðru gelmeye baþlamýþtý. Hemen arabaya bindiler ve yola çýktýlar.

Radyodan yapýlan anonsa göre birden ortaya çýkan ve önceden bilinmeyen küçük bir hortum yaklaþýyordu kasabaya doðru ve insanlarýn derhal kendilerine zarar gelmeyecek bir yere sýðýnmasýný öneriyordu. Arkadaþýyla birlikte hemen oradaki benzin istasyonuna girdiler ve hortumun geçmesini beklemeye koyuldular. Biryandan aburcubur atýþtýrýyorlar bir yandan da geniþ camdan dýþarýdaki ortamý kolaçan ediyorlardý. Baktýklarý ve görebildikleri alan çok geniþti. Genel olarak küçük bir bozkýrý anýmsatýyordu kasabanýn bu bölgesi ancak diðer bölgeleri tamamen yeþillikti.

Bu arada hortum kendilerine doðru iyice yaklaþmaya baþlamýþtý. Döndükçe etrafýndaki toz bulutu zaman zaman büyüyor ve týpký bir balerin gibi saða sola eðiliyordu. Fakat yine de ürkütücüydü. Kendisinin tüylerinin diken diken olduðunu arkadaþý bile anlamýþtý. Ancak içini büyük bir sýkýntý kaplamaya baþladý. Tekrar rüyasý aklýna geldi o sýrada. Arkasýndan gelen büyük kara bulutu andýrýyordu adeta. Hortum onlara yaklaþtýkça içindeki sýkýntý daha da artýyordu. Ama gözlerini bir dakika bile ayýrmadan bakmaya devam ediyordu. Giderek yaklaþan hortum yaklaþtýkça büyüyor, büyüdükçe de toz bulutunun þekli ve þemali de deðiþiyordu. Tam karþýlarýndayken birden hortumun içinde rüyasýnda gördüðü yüzü gördü ve aniden küçük bir çýðlýk atarak bir iki adým geriye doðru sýçradý. O sýrada takýldý ve düþtü. Herkes sessizce ve tüm dikkatini onun üzerine vererek ona bakýyordu.

Arkadaþý ve orada bulunan genç bir delikanlýnýn yardýmýyla yerden kalktý. Sinirleri çok bozulmuþtu, aðlamaya baþladý.

Arkadaþýyla bir masaya oturdular ve ona neler olduðunu anlattý. Çok gergindi.. Arkadaþý da ona artýk kýsa bir tatil yapma zamanýnýn geldiðini ya da en basitinden hayatýnda ufak deðiþiklikler yapmasý gerektiðini önerdi......

III. BÖLÜM

O gece arkadaþlarýndan birinin düzenlediði bir partiye davetliydi. Partinin yapýlacaðý yer oturduklarý kasbadan yaklaþýk 60 km uzaklýktaki küçük bir koyun kumsalýndaydý. Okul arkadaþlarýnýn ve onlarýn tanýdýklarý insanlar davet edilmiþti bu partiye. Gece çok güzel baþladý. Kumsalýn etrafýnda sadece birkaç kum tepesi, ortada büyük bir ateþ ve o büyük ateþ haricinde sekiz tane daha küçük ateþ vardý. Etrafý güzel aydýnlatýlmýþ bu koyda deniz her zaman dümdüz ve tertemizdi.

Çok güzel müziklerle eðlence de baþlamýþtý. Herkes çýlgýnlar gibi eðlenip dans ediyordu. O sirada genç kýzýn dikkatini bir erkek çekti. Sanki ona kilitlenmiþ gibi pür dikkat ona bakýyordu. Bu erkek garip bir pelerini olan, uzun siyah saçlý 38 yaþlarýnda ve çok yakýþýklý birisiydi. Aralarýnda ne bir söz ne de bir diyalog geçmemiþ olmasýna raðmen o erkekten çok etkilenmiþti. Daha önce hiç hissetmediði tuhaf bir duygu kapladý içini. O adamý daha önce hiç görmemesine raðmen sanki onu herþeyiyle tanýyordu. Onun da kendisini ayný þekilde tanýdýðýný biliyordu. Bu kadar güçlü bir duygu yoðunluðunu daha önce hiç yaþamamýþtý. Kalbi o kadar sýkýþýyordu ki sanki içinde bir bomba patlayacak gibi nefes alýþlarý bile düzensizleþmiþti.

Kýz arkadaþý yanýna geldiðinde bir an için ona bakmak üzere kafasýný çevirdi. Arkadaþýyla konuþtular. Adamý ona göstermek için adamýn olduðu yöne doðru döndü, fakat orada yoktu....

Yavaþ yavaþ gecenin sonu geliyordu. Orada öylesine durup bütün bir gece gözlerini ayýrmadan baktýðý o adam biranlýk gözünü kaçýrmasýyla ortadan kaybolmuþtu.

Gün doðumu yaklaþýyordu. Artýk eve gitme zamaný gelmiþti. Arabasýnýn yanýna gittiði tam o sýrada o adam tekrar karþýsýna çýktý. Çok þaþýrmýstý. Onu tamamen yakýndan görebiliyordu. Kafasýný kaldýrdý ve adamýn yüzüne baktý.

Genç adamla tam göz göze geldikleri anda genç kýzýn gözleri önünde rüyasýnda gördüðü o garip yaratýk þimþek çakar gibi bir kaç kez belirdi. Birden yine o rüyanýn sabahý hissettiklerini hissetti ve tekrar korkuya kapýldý. Adam onun korktuðunu anladý ve arkasýný dönerek yavaþ yavaþ gözden kayboldu.
Bütün bu olup bitenler kafasý yeterince karýþtýrmaya yetmiþti. Gün doðumuna yakýn adýnýn ne olduðunu bile bilmediði o genç adamla gözgöze gelmiþ, ve açýkçasý o adamdan çok etkilenmiþti. Ortada ne olup bittiðini anlamaya çalýþýyordu. Bunlarýn sadece bir rüyanýn etkisi olduðunu düþünme isteðinin yaný sýra gerçekle bir baðlantýsý olmasý düþüncesi onu çok büyük bir korkuya düþürüyordu.

Artýk gün doðmuþtu ve çok yorgun hissediyordu kendisini. Sadece eve gidip rahat rahat uyumak istiyordu. Arabasýna bindi ve yola çýktý.........


IV. BÖLÜM

Güneþ doðarkenki o alaca kýzýllýkta bir tarafý uçurum olan virajlý yolda yavaþ yavaþ evine gitmeye çalýþýyordu. Bir anda karþýdaki
tepeden gözüne parlayan bir ýþýk olduðunu gördü. Iþýk gözünü almýþtý ve az kalsýn kaza yapacaktý. Hemen arabayý yolun kenarýna çekti ve hýzla inip karþý tepenin üzerinde gözüne parlayan ýþýðýn ne olduðunu anlamaya çalýþtý. Fakat hiç birþey göremiyordu. Meraký biraz daha artmýþtý. Sonra birden orada ayna yada benzeri birþeylerle oynayan köylü çocuklarý olabileceðini düþündü. Arabasýna binip tekrar yoluna devam etti.
Artýk evine gelmiþ, saat de sabahýn 6:30’u olmuþtu. Duþ alýp rahat rahat uyumayý planlýyordu. Ve öyle de yaptý.

O sabah hiç rüya görmedi. Korkmasýna bir neden olduðuna da inanmýyordu artýk. Gün boyunca okulun kütüphanesinde ders çalýþtý. Okulunu yüksek notla bitirmek istiyordu. Çok fazla çalýþýyor ve aþýrý yoruluyordu. Ama sabredeceði yalnýzca iki ayý kalmýþtý.

O gün yaptýðý plana göre erkenden eve gidip uyuyacaktý. Fakat eve gittikten yarým saat sonra en yakýn kýz arkadaþý ona telefon etti. Dün geceki partiden sonra bütün gün uyuduðunu, üzerinde garip bir aðýrlýk olduðunu ve rüyasýnda yüzlerini tam hatýrlayamadýðý tuhaf hayvanlara benzer maskeler olan erkekler tarafýndan sürekli tecavüz edildiðini görmüþ ve çok korkmuþtu. Arkadaþýnýn telefondaki hýçkýrýklarýný duyabiliyordu. Arkadaþý ona bunlarý anlatýrken genç kýzýn gözlerinin onünde o karanlýk bulutun içinden çýkan lamaya benzer yaratýðýn görüntüsü sürekli çakýyordu. Birþeyler ters gidiyordu ama neydi???

Arkadaþýný yanýna çaðýrdý. Beraber o gece rahat rahat uyudular. Bir kaç gün hiç rüya görmeden ya da en azýndan korkutucu rüyalar görmeden uyuyabilmiþlerdi.

Ýlk rüyasýndan sonraki 8. gün, yani partiden tam bir hafta sonra, partide gördüðü adama rasladý kasabada alýþveriþ yaparken. Beyaz büyük bir araba bekliyordu marketin önünde, içinde kambur þöförüyle. Daha sonra pelerinli adam marketten çýktý ve arabasýna yöneldi. O sýrada kýsa süreliðine olsa da genç kýz ile gözgöze geldiler. Bir müddet uzaktan bakýþtýktan sonra adam aceleyle arabasýna bindi ve yavaþ yavaþ uzaklaþtý oradan.

Aradan günler geçmiþti. Fakat geç kýz aklýndan çýkartamýyordu o adamý. Onu bulmak ve konuþmak istiyordu Onu bulmak için elinden gelen herþeyi yapacaktý. Buna karar vermiþti...





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýki Ruh
Ýki Ruh devamý 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
seni istiyorum [Þiir]
Üþüyorum Geceleri [Þiir]
hatýrlasana [Þiir]
beyaz melek [Þiir]


Pýnar Kalkanoglu kimdir?

1977 Ankara doðumluyum. Zaman zaman þiirler zaman zaman kýsa hikayeler yazdým. Hepsinin bir anlamý birçoðunun anýsý var hala unutamadýðým. Acý ya da tatlý ne farkeder, hepsi bir þekilde kalbime kazýnmadý mý?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Pýnar Kalkanoglu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.