..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yaný baþkalarý hakkýnda konuþmuyor olmalarý. -Lucille S. Harper
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Aslý Beyazýt




16 Kasým 2008
Demli Mektup  
Zaman seni tozar yine usul usul.

Aslý Beyazýt


Rüzgarlarýn kuyruðuna baðladýðým umutlarýmýn, beni çoktan terk ettiðinin farkýna varmamýn verdiði acýnýn altýnda enkaz gibi kalmaktýr bu. Yorgun düþmemdir bu sevgili. Kendime acýmaya baþlamamdýr...


:BJDH:
“Hicranýnla yanýyor içim bu akþam yine,
Dinmedi ne gözyaþým ne acým...”

Bu, bir iç çekiþtir sevgili.
Bu, yokluðunun ne kadar dayanýlmaz olduðunun bir kanýtýdýr. Her gün ayný telaþlara kucak açýp, öyle ya da böyle günü seni düþünmeden sonlandýrýp, sonra her gece ezber yapýyormuþçasýna ayný þarkýyý mýrýldanmanýn, dudaðýmda býraktýðý aðýrlýðýn yükünü taþýyamamanýn yarattýðý bir isyandýr. Mevsimlerin artýk pencereme uðramayýþýnýn tanýklýðýný etmektir bu. Rüzgarlarýn kuyruðuna baðladýðým umutlarýmýn, beni çoktan terk ettiðinin farkýna varmamýn verdiði acýnýn altýnda enkaz gibi kalmaktýr bu. Yorgun düþmemdir bu sevgili. Kendime acýmaya baþlamamdýr.

“Her mevsim içimden gelir geçersin
Sen vefasýz yolcu
Kalbim figan edersin”

Sana bu mektubu, kendini yenilemiþ soðuk bir kýþ günün en sabahýnda yazýyorum.
Günle birlikte doðuyorum, yeniden. Gidiþinin ardýndan, kalemlerimle, dizelerimle ve eþlik eden sayfalarla kendimi saðalttýðým, tekrar tekrar çoðaldýðým ilk yer burasý, içim...
Ýþaretle vücudumun yýlgýn gölgesini. Sana; ne tür bakýp, nasýl, neyle göreceðine dair bir iz gönderiyorum. Sýrf bu yüzden önce gözlerimin içinde ol lütfen. Orada bana gelebilmen için hem yollarýn izleri var ve hem de aydýnlýðým adýna yollar.

Ýçine sýzmam lazým, izin ver!
Bu dünyayý; seninle, senin yüreðinden görmem, varlýðýnla yeniden baþlama isteðiyle yanmam lazým.
Ýçime kilitlenmiþ bu eskiden emanet günahkar hissi seninle yenmem, yüzümün lekelerini avuçlarýnla silmem lazým. Beni tutarken düþmeden durabilmen, engellerime raðmen de bana inanman lazým. Damaðým kuruyup, soluðum tükenmeden, vakit biraz daha geçmeden sana sesimi duyurmam gerekiyor. Ben her sensiz kalýþýmda tökezliyorum çocukluðumun sokaklarýnda. Düþmemeye inat cambaz oyunlarýnda oynarken buluyorum kendimi. Anlatmalýyým bunlarý sana.

Garip bir þekilde sana yetiþememe duygusu kapladý içimi. Varlýðýna ulaþamýyorum ne yapsam.
Ben söküp çýkaramadýkça derinlerimden, nefesi kesilmeyen kaygýlarýma göz yumdukça, yalnýzlýðýma adým adým yaklaþýyorum ve gazetelerden harfler kopararak yaþýyorum sanki günlerimi. El yazým kendimden harap, kendime yabancý. Hangi vakit bu kadar hýrpalayýcý, bu kadar acýmasýz oldu bu kaðýdýn beyazlýðý? Artýk gözlerimde mi bana yalancý? Yaðmalanmýþ umutlarla doldurduðum omuzlar, kolundan tutup, fýrlatýp attýðým hayatlarda mý yetmedi? Bir çok sefer içtim ben bu kaynaktan biliyor musun? Hiçbiri senin kadar duru deðildi yutaðýmda. Gülümseyiþimden korkup, sisli cümleler kurmasam, belki hala benimleydin. Kim bilebilir ki?

Artýk çok mu geç bilmiyorum.
Boðulmaktan da korkmuyorum, dudaklarýmý çatlatana kadar gülümsüyorum. Korkularýmý yeniyorum, þarkýlarýmý da pandoraya koydum, artýk susuyorum.
Dizlerimde bitip tükenmek bilmeyen, çoðalan aðýrlýkta izleri var yýðýnlarýmýzýn, adýný taþýyorum inatla. Ýnanmasý zor ama, hala eteklerim uçuþsa senden biliyorum...

Biliyorsun, iþte gece çöktü üzerimize derken biraz sonra doðacak günü, yaðmurdan sonra gelecek ýlýklýðý hani o iþleyen iliklerimize, biliyorsun iþte... sýr 'sensin'.
Uzayan yollarýn terli soluðu gibiyim þimdi, sýzýlý ve bitkin. Uzat elini yýlgýn bedenime, ateþ sensin bense çoktan yanmaya hazýr...

Gelir misin ki ayný sokaklara benimle, burada iþte bak hepsi. Dokunaksýzlýðý silip atacak nefeslere hasret her bir kaldýrým. Boðuluyorum sevgili, bütün sokaklara düþman oldum.

Kendi varlýðýmda türettiðim senle konuþuyorum, sesim çarpýyor yüzüme ve can alýcý bir gerçek peydah oluyor sabahýn en orta yerinde. En bitkin mahrem yanlarýmla yorgana sarýlýyým, sense kilometrelerce ötede, kendi mabedinde gömülüsün.

Zaman seni tozar yine usul usul.
Uzat elini, bu sefer tutabilirim! Ve hatta sesin eþlik etsin kulaðýmda günlük telaþlarýma.
Konuþ, hiç susma, gel ve gitmek olmasýn bir daha rotanda...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Girdap [Þiir]
Vazgeçtim [Þiir]
Yine Gidiyorsun [Þiir]
Damla [Þiir]
Kýrýk Söz [Þiir]
Donuk [Þiir]


Aslý Beyazýt kimdir?

Bir mum alevide olsam, boyumca eksilirken çoðalmak deðil midir yandýðým?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aslý Beyazýt, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.