..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Bireysel > iLkEsU




29 Kasým 2008
Yutku  
iLkEsU

:ABHD:
daðýnýklýðý ve yüzünü unut..
kitaplarýný ve yerdeki puseti unut.. içine adýný yazacaðým karalanmamýþ kayalýklarý unut.. tahriplenen gökyünüzünde damla ve ..kerpeten.. içinde kýrýldýðým adýmý unut..
hecelenmedik ve öpülmedik teni kalmasýn yataðýmýn ve üstüme akan sözlerin izi kalmasýn içinde.. söylemeden önce hatýrladýklarýný unut.. ve ateþten devinimlerin etrafýnda dönelen ayak seslerini unut.. bu seni ilk el beni anlatýcý yapar çünkü.. sigaramýn elime bulaþacak olan kokusunun henüz susuyor olduðunu /o ateþe uzanan ellerine bak ve þimdi unut..
daðýnýk geliyordun yüzüme.. bakýþlar arasý bir kuyu içine sýðmaya çalýþtýðýn ve geri çektiðin anladýklarýndý.. beni kadýn seni korkak yapardý bu ýrmak yataðý /bir ýrmaðý vurup okyanusta boðulmayý unut.

bir çið kulubesi yükseliyordu bir kýþtan.. dumandan sesler diðer kasabaya varana dek ayný hikayenin söküklerini dikiyordu iðne'leyici sözcüler.. sözcüler.. hayatýn tamir sýnýrýný bileyleyenler..
ellerinde ve önlerinde adýmlanan seferler.. sunuma hazýr çizgileriyle sözcüler.. aþaðý kasabanýn belirgin hatalarýný altlarýnda çizgili kýrmýzý halýlarda yürüdüler.. gökten bir dolum iniyordu.. yaðmur ve Ay kararýyordu.. kýrmýzý hatalarýyla bir izdüþümü suretin suretiyle ayný gün ömürlerde tekrarlýyordu..
sözcüler.. iri figürler.. ayný hikayenin sökükleriyle iðneleyeneler..

yüzündeki ben mevsimiydi.. daðýnýk bakýþlarýndan gelen ve yüzündeki bir mevsimden giden usta bir terk ediþ biçimiydi.. seni ve beni unut.. bizden gelen tüm sesler dumandan fikirlerle yukarý kasabaya varmýþtý çok'tan.. bu ýrmak yataðýnda dalga dalga çarpýlmayý unut..
tüketin sýnýrý +18 ve /yutkunmak seni.. saðýr ve aðararak saçlarýma asýlan gün dönümü kavþaðýnda.. kelimelerden saçlarýma asýlýp surlarý senden bana zapt etmeyi unut.. beyaz terk ediliþleri ve sýzmanýn kalbine yuvarlanýþýný /önce elindeki kadehin hafýzasýný dudaklarýna dayayýp.. kendi içine kapanýp içine çekiyor olduklarýný da unut.. beyaz saçlarýnda yanýp sönen karalardý onlar.. ve geceye atýlan kurþuni izlerdi yýldýz sayýlanlar.. koparýlan fikirler ve devasa gülücükler saçan kýzdan kuleler.. týrmanýp bir yokuþa týrnak içlerine dek dolan toprak çokluðu /cümle içleriN.. ve geçtiklerin senin hüner bildiðin kadýndan zaferlerin.. þimdilerde aruz ölçüsünde inleyen yatak örtülerin senin.. kýrýþmýþ bir alýn veya çarþaf araasý bir kara.. kalemden ve gövdenden damlayan o kýzlarýn ve oðlanlarýn.. tüm hayatlarýn.. ve bitirdiðin.. hünerin..

bir çýð yaðýyordu.. yuvarlandýkça büyüyen günlerin altýnda ýslak ve tok kalan bir düþ bahçesiydi gövden.. buradan bakýlýnca meyveleri topalamaktý tek gayem.. üstümde yýllarýn aðýr izi ve sadece düþ ün cesi.. yetiyordu dokunarak anlamaya.. ve beni üstüne örtmeyi unut.. soðuk deðildi az öncesi ve biriken ne varsa toparlanmadan henüz ham.. ve let edasýyla oynanan karþýmda bir sahne kemiðine dayanmýþ iki adýmdan birinin toza bulaþýp kalbime dolmasý kadar her þeyin anlatýlabilir olduðunu unutuyordum az kalsýn.. az kalsýn diyordum ve bitmediðini görüyordum kalanýn.. sözcüler vardý.. dumanlarý iðneleyen.. dilimdeki kemiði dirilten ve kenetleyen.. sözler vardý.. izlediðim toza dumana katýlmýþ iletiþimin mýhýna kazýlmýþ biçimde ve türlüce etrafýmý çevreleyen.. portresi yetiyordu gövdesiz ve çerçevesi bir günün.. þehirsiz.. ve sureti biçimin.. renksiz.. yetiyordu yetim.siz.. ayný hikayenin sökükleriydi bunalr.. kar beyaz rüzgar yatay eserdi yüzüme.. ayaklarýmda gitmediðim yol haritasý.. önümde bilmediðim geçmiþ patikasý arasý duyulmaz olan anlaþýlýrlýklar kaldý..

koynumda dönelmeyi unut.. kalbimde çevrelediðin ateþ kes! i.lan sesini.. kalbim çevresinde dans edip yerli tabanlarýnda ezdiðin kendine ..inanmamayý unut.. bu seni ilk el beni de anlatýcý yapar çünkü..
elimdeki sigaraya uzan.. aþký yeniden kuþanmalý þimdi.. /ateþe uzan bunu yinele ve sana deðen yerlerinden tüm geçmiþini tek ezberle! ve bana unut..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eylülde Gezen Balýk
Lüferin Yapraklarý
Aþk Aðlar
Güzler
Ben Ýstanbul Olayým
Ýlk Ad
Ayrýlýgýn da Bir Sevgilisi Var
Yaþlangýç / Her Mavi
Yeþil Ýðde
Bana Karýþmak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþ Erken
Ýnsan Kaçarken Düþer
Gri Deðil Beyaz
Ankara
Ýki Harf
Zaman Sarmaþýðý 1
Uçaksavar
Bandini
Yüzündeki Uzak
Yaz Paramparça

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhi Bunal'ým [Öykü]
Ýhtiyar Sakki'nin Tozlanmýþ Kütüphanesi [Öykü]
Köstekli Saat [Öykü]
Zaman Sarmaþýðý 2 [Öykü]
Zaman Sarmaþýðý 3 [Öykü]
Ayrýlýþ [Öykü]


iLkEsU kimdir?

ORÝJÝNDEN NOTLAR

Etkilendiði Yazarlar:
JOHN FANTE, LATIFE TEKIN, J.D. SALINGER, SAMUEL BECKETT,SYLVIA PLATH,NILGUN MARMARA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © iLkEsU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.