..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak bir aðaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeþçesine...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm > Alparslan Koca




30 Kasým 2008
Bir Sahne Vardý Aklýnda  
Alparslan Koca
Bir sahne vardý aklýnda; söylenmezdi bu sahnede ki þeyler ama bilinirlerdi. Yürüyebilirdi ama bir bankta oturup etrafý da izleyebilirdi.Ama o hiç birini yapmazdý çoðu zaman.


:BJIE:
Bir sahne vardý aklýnda; söylenmezdi bu sahnede ki þeyler ama bilinirlerdi. Yürüyebilirdi ama bir bankta oturup etrafý da izleyebilirdi.Ama o hiç birini yapmazdý çoðu zaman.Var olmakta vardý bir gün gelip yok olmakta belki.Belki bir kuþun kanadýnda dünyayý gezmekte vardý.Yada göç eden kuþlarý avlamakta vardý ihtimaller arasýnda ama tabi o bulardan hiçbirini yapmazdý.Bazen soðuk bir kýþ günü otobüs duraðýnda ayak parmaklarý donmak üzereyken güneþli bahar günlerini düþünürdü.Ama artýk ýsýtmýyordu bu tablolar onun içini.Belki inancýný yitirmiþti ve umut adýna ne varsa yüreðinde fýrlatýp atmýþtý bir kenara.Bir sevgilisi vardý çok önceleri.Biraz garipti ve onun gibiydi ayný.Ama kim bilir nerde ne yapýyordu þimdilerde.Hayatý hep güzeldi belki yada tamamen berbattý.Ama muhtemelen ikisi de deðildi ama o bunlarý düþünüp beynini hiç meþgul etmez öylece bir köþeye sinmiþ miskin miskin otururdu.
Bir sahne vardý aklýnda; zengin adam fakir adamýn oðlunu arabasýyla ezmiþ öldürmüþtü.Oðlu ölen adam mahvolmuþtu.Diðeri ise ona para teklif ediyordu.Onurlu fakir adam çýldýrýyordu.Ama bu filmden bir sahneydi.Gerçeði de olurdu bunun muhtemelen.Fakir adam parayý kabul ederdi.Belki tamamen saçmaydý bunlar ama ona göre acý gerçeklerdi.Sonra bir vapura binmiþ karþýya geçiyordu.Martýlar etrafýna toplanmýþlardý.Hava açýktý ve vapur sakindi.Martýlarla sohbet ediyordu.Hatta onlar insanmýþ gibi kendi güzel dünyasýný onlara anlatýyordu.Çevredekiler göre ise adam delirmiþ martýlara ülküsü anlatýyor ve onlardan destek bekliyordu.Adama göre ise bunlar çok saçmaydý.O sadece haber veriyordu gelecek güzel günleri.Yoksa kimsenin yardýmýna ihtiyacý yoktu.
Bir sahne vardý aklýnda; Afrikalý çýplak siyah kadýnýn kucaðýnda kendisi gibi derisi kemiklerine yapýþmýþ bir bebek vardý.Çocuðun kafasý kocamandý ama vücudu küçücüktü.Annesini emiyordu ama süt yoktu annesinde.Yalancý meme gibi kullanýyordu annesinin memesini.Ve etrafta bunlardan birçok vardý.Belki de o an baþka bir zengin adam yatýndan atlayýp serinlediði denizden henüz çýkýyordu.Ve davet verdiði arkadaþlarýna son aktivitesi ise kocaman belki beþ litrelik þampanyayý patlatmaktý o an.
Biliyordu bu sahneler bitmezdi.Çünkü hayatýn kendisi çeliþkiden ibaretti.Ama o bu konularla ve basit oyunlarla insanlarý etkilemek peþinde deðildi.Dahasý kimse onun umurun da deðildi.O da kimsenin umurun da deðildi.Belki çok zaman geçmiþti yaþamaya baþlayalý yada belki hiçbir þey yaþamamýþtý.Pencerenin hemen dibindeki peteðe sýrtýný dayamýþ iki koltuðun arasýna saklanýr gibi oturmuþtu.Dizlerini karnýna çekmiþ ve ellerini dizlerine dolamýþtý.Bir eliyle þiþeyi tutmuyor sadece ona dokunuyor diðer eliyle de yanan sigarayý tutuyordu.Ama sigara çoktan bitmiþti ve bütün bütün küller yere düþüp parçalanmýþtý ve sigara sönmüþtü kendi kendine.Etrafta izmaritler ve kesif bir viski kokusu vardý.Þiþeden içiyordu ve düþmek üzereydi.Dizlerini karnýna çekmiþ baþýný oynatmadan karþýdaki düz duvara bakýyordu.Aslýnda bakacak hiçbir þey yoktu ama çok farklý detaylarýn olduðu bir resim gibi duvarý inceliyordu.Kim bilir neler görüyordu?
26.11.2008



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Suça Övgü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Umuda Yolculuk [Öykü]
Bin Yýl Sonra Geri Dönüþ [Öykü]
Ýki Dünya... [Öykü]
Yalnýz Adamýn Ýnsanlýða Ültimatomu [Öykü]
Bireyin Parçasý: Toplum? [Eleþtiri]
Ýstek - Gerçekleþme Ýliþkisi? [Bilimsel]
Kaosun Yöntemi ve Tek Mutlak Yol [Bilimsel]


Alparslan Koca kimdir?

Ankaranýn taþ sokaklarýnda düþe kalka büyümeye çalýþan, dizlerinin kanata kanata acýya alýþan, mululuðu ankaranýn sýcak yazlarýnda bir serin esinti olarak gören, dünyanýn en sýradan insaný.

Etkilendiði Yazarlar:
hiçkimse


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alparslan Koca, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.