..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Barýþ Ünlü




14 Aralýk 2008
Hayat  
Barýþ Ünlü
Hayat üzerine kýsa bir yazý daha da yazmak istedim ama aklýma geleni þimdilik bu kadar.


:BBCC:
HAYAT DENEN ÞEYÝN ÖNEMÝ

Hayat nedir sizce desem ne dersiniz.Hayat ya bembeyaz bir sayfadýr ya da kapkara bir sayfadan ibarettir ama bunun böyle olmasýný saðlayanda bizden baþkasý da deðildir.Bazen hayatta istediðimiz þeyler olmaz, þans yüzümüze gülmeyebilir, haksýzlýklara uðrayabiliriz ya da en hafifi birileri tarafýndan anlaþýlmayýz. Aslýnda anlaþýlmamak deðildir bizi üzen ya da hayatta bizi baþarýsýz veya da baþarýlý kýlan
Þey sadece bazen sevdiklerimiz bizi anlamak istemez ne yapsak, etsek bir o kadar da çabalasak olmaz.Her þeyi olanaklý sansakta bir türlü o kiþiler bizi eninde sonunda anlamayacaktýr ya da anlamak istemeyecektir.Belki de anlaþýlmak istiyorsak, hayat tarafýndan görülebilmek istiyorsak yapacaðýz aslýnda çokça þey var.
Mesela çabalamak en basitinden olabilir.Ama siz böyle düþünmeyip sadece çabalamayýn bunun yanýnda sevdiðiniz kiþilere her zaman onlara olan sevginizi hissettirin
Onlara sabah güneþiyle karþýlaþtýðýnýz sýmsýcak bir gülümseyiþ veya sýcacýk bir merhaba demek bile insanlarýn size inanmasýna baþlayacak olan küçücük bir þey olabilir.Hani vardýr ya bir hikaye eskilerden hikaye de fakir olan bir bayan ve erkek evlidir.Ve birbirlerinin en mutlu günlerini kutlamak için büyük uðraþlar verirler.Sonunda da kadýn erkeðinin saatine bir zincir almak için saçlarýna kýyarken, erkekte eþinin o güzelim saçlarýný güzelce tuttursun diye toka alýr ama bunun içinde saatini satmak zorunda kalýr.
Sonunda ne mi olur ikiside önce birbirlerine aldýklarý hediyelerin boþa gittiðini görselerde sonra mutlu olamyý baþarýrlar.Çünkü mutlu olmamalarý için önlerinde bir engel yoktur.Onlar birbirlerini sevdiði için bu yüzden çabaladýlar ve birbirlerinin çokça sevdiði þeyler hediyeler almýþlardýr.Gerçi sonunda her þey bir anda boþa da gitse birbirleri için yaptýklarý fedakarlýk onlarý iþin sonunda mutlu eden þey olmuþtur.
Bunu sizlere kýssadan hisse niyetine anlattým.Sonuç olarak insan bu kýsacýk hayatta mutlu olmaýsýný her zaman bilebilmeli ve bunun çaba göstermeli bazý þeylerden bunlar günlük hayattan örenk verecek olursam bilgisayar oynamak, gezip tozmak, boþ boþ vakit geçirmek yerine bu kýsa hayatta mutlu olmak ve ileride yaþantýmýzda eðer evlendiðimiz bir eþimiz varsa onunla birlikte mutlu olmak istiyorsak eskiden edindiðimiz bazý kötü alýþkanlýklardan ya da davranýþlardan önceden vazgeçip fedakarlýk yapmalýyýz ki en sonunda sonsuza dek mutlu olabileceðimiz bir hayatýn içinde olabilelim.
Ben sizler için kýsa da olsa bir hikaye ile hayatta küçük þeylerle mutlu olabileceðimizi ve de bazý þeylerden, alýþkanlýklardan vazgeçerek ileride mutlu ve huzurlu olabileceðimiz bir hayatýn içinde olmak için fedakarlýk ve çabalamanýn öneminden bahsettim.Bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum ki hayat kýsacýk bir þeydir.Atalarýmýz der ya ‘’Hayat dediðin 3 gündür.’’ Günümüzde o söz oldu ‘’3 günlük dünya.’’diye deðiþti ama bir þey hep ayný kaldý hayatýn kýsa olduðu, onu dolu dolu ama güzel bir þekilde yaþamanýn gerektiðinden bahsettiði hiçbir zaman bin yýl bile geçse de deðiþmeyip ebedi olarak baki kalacak þeydir.
Bizler de bunu unutmayarak kendimiz için bir ilke edinip mutlu olabilmesini bileceðiz yoksa hiçbir zaman huzurlu, mutlu bir yaþam bizimle buluþmaz yakýnýmýzdan bile geçmez.Ben birkaç kelam ederek sizlere bazý þeylerin ne kadar önemli olduðundan bahsederek hayatýn kýsa ama basite alýnmayacak kadar önemli olduðunu söylüyorum. Benden size bir dost tavsiyesi eðer dediklerimde bir haklýlýk payý bulmayýp aman bu dediklerinin bir önemi yok diyorsanýz büyük bir yanýlgýnýn içindesiniz demektir.Lütfen hayatý sevin, sayýn, mutlu olmasýný bilin, onun için çabalayýn ve de bunun fedakarlýðýnda gerekli olduðunu asla unutmayýn.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
11 Ocak 2011
Küçük þeyler, büyük mutluluklar getirebilir. Yeter ki bazý þeyleri anlamasýný ve görmesini bilmeli insan. Pozitif düþüncenizden dolayý sizi kutluyorum. Selam ve saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þehitlerin Gençliðe Öðüdü
Umudun ve Kolay Kolay Kaybetmemenin Sýrrý: Sabýr
Aþk Üzerine
Dedem'e Mektup

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yakalým Bedenlerimizi [Þiir]
Ýçinde Senin Olduðun Seviþmeler [Þiir]
Hayallerdeki Seviþmelerimiz [Þiir]
Topraða Düþen Yitik Hayatlar [Þiir]
Bir Mezar [Þiir]
Bir Sevda [Þiir]
Issýz Yürek... [Þiir]
Aç Kalbini Yüreðime Doðru Güzel Kýz [Þiir]
Deniz Gözlüm [Þiir]
Kýsa Bir Söz [Þiir]


Barýþ Ünlü kimdir?

Ben Barýþ Ünlü. 1990'dan beridir hayatla bir olup yaþayýp gidiyorum. Herkesin yazar olmasý için destek olmaya ve de kendiminde yeteri kadar hatta yeterinden daha fazlasýný yaparak sizlere ve bu siteye üye olan ya da olmayýpta bu sitede dolaþan herkese güzel þiirler, denemeler, öyküler ve de romanlar yazarak sizlere güzel þeyler yaþatmayý umuyorum. Bu yüzden buradayým ve de burada olmaya devam edeceðim. Ben sizlere ve sizin gibi okur severlere açýlýp oradan da hayalim olan yazarlýk serüvenine katýlýp büyük ve adý her daim söylenen hatýrda olan bir büyük yazar olmayý hedefliyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
ORHAN VELÝ'DEN BAÞKASI ASLA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Barýþ Ünlü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.