..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > Sevgili Özbek




16 Aralýk 2008
Sana Dair (Mektup)  
Sevgili Özbek

:AICE:
Öyle çoksun ki ben de canözüm, öyle çok ki! Durgun nehirlerin döngüsünde sanki yüreðim. Her kelime sana dair, her sözcük senden bahsediyor. Sen yoksun, yoksun sen!

Hep sana dair yazdým seneler boyunca. Gerek bilinçli, gerek bilinç altý. Zamanýn ve yokluðunun esiriydi duygularým. Ama þimdi varlýðýný düþünerek yazýyorum. Baþlamak diyorum ve baþlýyorum. Eski günlere dalýyorum. Rüzgâr esiþleri misali, fýrtýnalar kopuyor yürek koylarýmda. Seni görememe yangýnlarý daha bir diniyor.
Nasýlsýn? Nerede? Nicesin?

Sana attan bir rozet almýþtým hatýrlýyor musun? Düþünce sürgünündeyken yollamýþtým adýný hatýrlýyamadýðým bir arkadaþýmýzla. Sen, bir baþka düþünceyi temsil ediyor diye kýzmýþtýn bana. Özgürlük sembolü düþüncesiyle almýþtým onu ben. At benim için yel kanatlarýnda alabildiðine uçmaktý. Kýzýlderililer filminde izlemiþtim. Sonra sana Reyhan’ la bir mektup yollamýþtým, rüyadan falan bahsediyordum.. Bir bahçeye sapmýþtým yüzüne bakýp yüz hatlarýný göremeden. Sinemde kalbime, bedenimde korkunun krallýðýna yenilmiþtim.
Ah nice gülüyorum þimdi! …

Sahi gözlerin nasýldý? Bakýþlarýn nasýldý bilmiyorum? Gülüþün ne renkti? . Ýnan hiç bir þey yok yâdýmda. Karþý cinse bakmak yasak olduðu için bakamamýþtým sana… Yüreðim bunu benimsemiþti çünkü. Ýþte þimdi olmalýydým zamanýn o köhne salisesinde. Sana öyle güzel bakardým ki, yasaklarý yok ederdim. Çokca sever, daha bir gülümserdim… Ezberlerdim gözbebeklerinin pýrýltýsýný. Gamzelerinin derinliklerinde demler biriktirirdim. Sular durulur, kar kokardý rengi. Doða tipiye tutulur, yaðmurla ýslanýrdý çiçekler. Sevgi kokardý çimler..

Ne garip deðil mi, yýllar sonra bunlarý düþünmek? Aslýnda düþünmek deðil benimkisi.. O gözlerini ilk açtýðýnda sahibini gören, bir daha býrakmayacak olan yavrular var ya; öyle bir þey. Ben ilk görmüþtüm seni. O senli günlerin etkisi.. Sevmenin ne olduðunu bile bilmez iken.

Biliyor musun, sana dair bu duygularýmý günün boþluðunda kelimelere dökerken; nefesimin sýcaklýðýnda tükeniyor zaman. Sen uzaklarda kendi halinde kendince, kýsacasý ikimiz de kendimizce. Sensiz, ama seninle.. Bu kaçýncý mektup elimde var olan, bu kaçýncý yazýþým sana.. Ayrýlýk bilmecesinin yanýtlarýný düþünüyorum. Bir akýtabilsem içimdeki seni, bir akitabilsem kalemimdeki mürekkebe, inan son bulacak bu hasret dolu özlemlerim…Öyle benimlesin ki düþünenim, öyle bendesin ki!

Kýsa bir karþýlaþmanýn verdiði bahtiyarlýkla, nefesim dudaklarýmý yakarken hoþ geldin, sefa geldin diyecektim ki; bir hayal gibi kayboldun. Hal böyle de olsa, geç otur kalbimin dost köþesine diyorum. Ve sonra yürek heybemden bir zarf çýkarýp, adýný yazýyorum.
Uzaklýk mý dersin. Yoo benim için deðil o canpare.. Adresini bilsem gönderir miydim bilmiyorum ama, adresin kalbimde. Hasret kokan türkülerin yüreðine akýyorum uzayan özlemlerimden, ayný gökyüzüne ayrý gözlerle bakan yirmi dört ayar sevdam yankýlarýyla.

Sen bu mektubu okurken, ben bakamadýðým o gözlerinle gidiyorum. Ben de sen kalýrcasýna. Sen de ben ýraðý çalarcasýna… Hoþça kal canözü, hoþ kal ama..

26/10/2008

Sevgili Özbek



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünden Kalma Aþk Bu
Yokluðunun Özdeþi
Anladým
Benim Aþkým Onun Ýse Prensipleri Vardý (2)
Benim Aþkým Onun Ýse Prensipleri Vardý (1)

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi Nedir
Nevruz Bayramý (Aný)
Bahar-ý Düþ Lütfen
Baþ Öðretmen Atatürk
Feodal Kýrýntýlar
Kars"ý Yaþamak
Ýnsan Olmak
Dar Aðacýnda Üç Fidan
Dýþarýda Kar Var
Yeni Yýl Teraneleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Halleri I (Aðrý Daðý) Anneme Ýthafen... [Öykü]
Seyr-i Sefer [Öykü]
Güneþin Üvey Çocuklarý [Öykü]
Sevgili [Öykü]
Âþkýn Þehidi [Roman]
Ayrýlýk [Deneme]
Göydað"da Yaðmur Yaðdý Gözlerime [Deneme]
Kadýn Kim Edebiyat Kim * [Deneme]
Ýnternet ve Biz [Deneme]
Bayram Gelmiþ [Eleþtiri]


Sevgili Özbek kimdir?

Siir yaziyorum, ve hikaye denemelerim var. Amacim gerçekten yazabilmek.

Etkilendiði Yazarlar:
Nazim Hikmet Ran ve gerçekten yazan her yazar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevgili Özbek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.