..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Baþkaldýrý > SELMA BÝRCAN




28 Aralýk 2008
Yiyin Galiii!  
GAZETEVAN KÖÞE YAZARI VE EDÝTÖRÜ

SELMA BÝRCAN



:AHIH:
YÝYÝN GALÝÝÝ!!!
Ýþe gitmediðim birkaç gün içinde evde televizyon kanallarýna takýldým. Aman Allah’ým bu nasýl bir cehalet; bu nasýl para ve reyting uðruna insanlarýn aklýný karýþtýrma çabasýdýr. Hayretle ve þiddetle ve hatta ürpererek seyrettim. Tabii sadece ne yapýyor bunlar deyip bende reytinge katkýda bulundum. Açýkçasý bazen ürktüm bazen tedirgin oldum. Hemen kapattým televizyonu. Ýyi ki uðraþacak bir þeyim varmýþta ve iyi ki Allah bana o aklý vermiþte onlarý izlerken etkilenmiyorum.
Sabahlarý (güya sultan sýfatýyla)insanlarý bayan; hem de öyle böyle bayan bir seda BAYAN var. Buradaki bayan ona hitab edilen haným anlamýnda deðil tabii ki. Dünyanýn her türlü nimetlerinden! Zamanýnda ve hala faydalanan(artýk nasýl nimetse)sonra ekranda ahlak ve terbiye dersi veriyor. Sonra sözüm ona izdivaç programlarý. Dirsek çürütmeden, emek vermeden amca dayý sayesinde ekranda yer kapan birkaç kiþi iþte.
Hayýr, aklýmýn almadýðý þey biz 11 ay gayri Müslim mi yaþýyoruz ki 1 ayda her gün her saat ve hatta ana haberlere çýkacak kadar dini bilgileri sýrf benim daha iyi ilahiyatçýyým kaygýsýyla beyinleri doldurmak. Biz bir ayda mý namazý, orucu. yanlýþý, doðruyu öðreniyoruz. Biz zaten küçüklüðümüzden beri ailemizden büyüklerimizden yeterince dini bilgilerimizi almýþtýk. Yetiþkin olduðumuzda da bize hediye edilen kitaptan gerekli bilgileri alýyoruz. Neyin haram neyin helal olduðunu öðretmek onlara mý kaldý yani?
Birde profesör ayaðýna güya ilahiyat öðreten, geleceðin gençlerine eðitim veren insanlar çocuklarýmýzý bilinçlendirmek yerine kendi kavgalarýný taþýyorlar ben daha iyi bilirim muhabbetiyle. Yok, içki, kumar orucu bozar mý? Yok, kadýnlarýn özel günlerinde ibadet olmalý mý? Kadýnlar cenaze namazýna katýlýr mý? Namazý kadýnlar açýk kýlabilir mi. Makyaj abdesti bozar mý?
Tabii içki ve kumar orucu bozmaz. Ýçki ve kumar ÝMAN 'I insanlýðý, karakteri bozar. Þerefi haysiyeti bozar. Neden orucu bozsun ki. Ýnsanlýðý imaný olmayan insan neden oruç tutup namaz kýlsýn ki. Efendim kur'anýn þu ayeti böyle bir þey yazmamýþ. Bunda yokmuþ. Bizim Yaradanýmýz bize öyle güzel bir peygamber göndermiþ ki bunun kýymeti bile bir ibadettir.
Küçükken hep Yaradanýmýza Allah baba derdik ya. Çünkü baba gücün simgesiydi. Himaye eden, koruyan her türlü kötülükten uzak tutandý. O yaradan ki bizi zaten hep koruyor. Himayesine alýyor. Biz ne yaparsak yapalým affýný esirgemiyor. Güzel peygamberimizin yüzü suyu hürmetine sayýyor.
Hadi diyelim ki ayette yok. Diyelim ki kitapta yok. Ýyi de bizim örf ve adetlerimiz, kültürümüzde mi yok. Bir kadýna nasýl giyineceðini nasýl davranacaðýný, nasýl ibadet edeceðini biz kültürümüzden almadýk mý? Ýçki ve kumarý 11 ay kullanýp biranda aþka gelen ya da tövbe etmek isteyen için orucu bozar mý tartýþmasýný doðrusu benim aklým almýyor.
Bir kaç kanala sahip olup tüm medyayý ele alan, para hýrsýna bürünüp çaresiz insanlarý kendilerine alet eden þu insanlara meydan verenlere þaþýyorum. Yazýk hem de çok yazýk. Günün birçok kýsmýný ekran baþýnda geçiren, tek eðlenceleri TV olan birçok insanýmýz var. Biraz eðitici, doðrucu, seviyeli iþler yapsalar diyorum mesela. Birde genel izleyicinin büyük kýsmý kadýn olunca ve bunlarýn anne veya anne adayý olduðunu düþünürsek durum nasýl? Ýç açýcý mý?
Ben aslýnda üzülüyorum sadece. Daha önce hayatlarýnda neler yapýp buralara gelen, kimin eli kimin cebinde belli olmayan insanlarýn kalkýp hanýmefendi pozisyonunda ahlak dersi vermelerine bozuluyorum. Azarlamak baðýrmak veya o yetkiye sahip olmak hakkýný sana kim veriyor diye soruyorum. Cevap: PARA. Bence önce karþýndakine örnek olman gerekiyor. Dinimi söven Müslüman olsa hesabý yani.
Aslýnda söylenecek çok þey var.Ben yine de konuyu açýk tutuyorum,kapatmýyorum.ALLAH ISLAH ETSÝN!....



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Ý - Çin
Vicdan Eksikliði
Lütfen Baðýrmayýn!
Kurmanci (Trt 6
Keyfim Bugünlerde Ýzinli
Kirli Savaþ
Ben de Özür Diliyorum
Ankara"nýn Taþýna Bak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör
Yaz - Boz
Kýzsýz Adam
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Ayrýlýk Kavuþmanýn Baþlangýcý...
Yeni Yýl Açýlýmý
Tv Krizi
Büyümeseniz Olmaz mý?


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.