..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarihten öðreniyoruz ki tarihten hiçbir þey öðrenmiyoruz. -Hegel
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Fýrat Can Tokuri




9 Ocak 2009
Yaratýðýn Doðuþu  
Fýrat Can Tokuri
Hayat þakaya gelmezdi ve mutlu olmak bir dertti bizim için. Kancalarla özene bezene gerilmiþ, suratlarýn tam orta yerine oturtulmuþ, kocaman salyalý gülüþlere ihtiyacýmýz vardý. Hayýr, muhtaçtýk onlara. Bu kadar ciddiye aldýðýmýz bu “mutluluk” derdini böyle kolayca çözüvermiþtik, bizim gibi zeki yaratýklara da bu yakýþýrdý zaten. Ancak üzgünüm, çözüm ne kadar kolay iþlediyse sizler için, benim için de görmek o kadar kolay oldu. Aðzýnýzý her kullanmak istediðinizde, param parça oluþunu izledim suratlarýnýzýn.


:BBJJ:
Kendimi yenemedim yine… Lanetler yaðdýrýyorum yaradýlýþýma, ruhuma, benliðime… Oluk oluk kanýyorum her seferinde, tökezleyip düþüyorum ve kayboluyorum yine. Nereye gittiðimi, gideceðimi, gitmem gerektiðini bilemiyorum. Duymamak, görmemek yetmez, bilmemek istiyorum. Sadece anlamamak deðil, aptal olmak istiyorum. Ýpsiz sapsýz bir serseri, ne halt olduðu belirsiz bir aylak, sýradan bir orospu çocuðu olmak istiyorum ve kurtulmak böylesi bir hayattan. Hiçbir þey hissetmeden yaþamak mümkünse eðer, o yaþamý istiyorum, iyi ya da kötü hepsinden kurtulmak… Beni güçsüz, aciz, korumasýz kýlan bütün iðrenç, yýlýþýk duygularýmdan nefret ediyorum artýk, beni insan yapan duygulardan tiksiniyorum ve biliyorum bunun verdiði güçle yaþamak çok daha kolay olacak.

Yýllardýr her yerimden baðlayýp kapana kýstýran, soluk almamý giderek zorlaþtýran, boðazýma gelip gelip çöreklenen o baþ belasý koca yumruktan kurtuluyorum artýk. Hem de yutarak veya kusarak deðil, boðazýmý týrnaklarýmla yýrtarak çekip alýyorum onu. Fýþkýran kanlarý görmek ve unutmamak için, acýyý bir daha hissetmemek için ve kendime neler yapabildiðimi göstermek için… Biliyorum bunun verdiði güçle yaþamak çok daha kolay olacak ve biliyorum ki istemediðim halde etrafýmda insanlar olacak. Artýk nefret ettiðim o eskiden kalma výcýk výcýk bulamacý üzerime boca edecekler ve ben kustukça onlar mutlu olacak. Ama aðzýmdan köpüren bu safranýn, aslýnda içimdeki zehri özgür býraktýðýný bilmeyecekler ve hiçbir yere kaçamayacaklar. Bulamaçlarýný onlara teker teker geri yedireceðim ve asýl mutlu olan ben olacaðým sonunda, her zaman…

Böyle rahatça “her zaman” diyebilmek ne kadar zordu halbuki. Düþünmek gerekirdi, ölçüp biçmek, ince hesaplar yapmak gerekirdi söylemek için; çünkü insandýlar, insandým… Hayat þakaya gelmezdi ve mutlu olmak bir dertti bizim için. Kancalarla özene bezene gerilmiþ, suratlarýn tam orta yerine oturtulmuþ, kocaman salyalý gülüþlere ihtiyacýmýz vardý. Hayýr, muhtaçtýk onlara. Bu kadar ciddiye aldýðýmýz bu “mutluluk” derdini böyle kolayca çözüvermiþtik, bizim gibi zeki yaratýklara da bu yakýþýrdý zaten. Ancak üzgünüm, çözüm ne kadar kolay iþlediyse sizler için, benim için de görmek o kadar kolay oldu. Aðzýnýzý her kullanmak istediðinizde, param parça oluþunu izledim suratlarýnýzýn. Önceleri buna dayanamadým ama inadýna izledim. Açýlan ufak delikleri, sonra zorladýkça yýrtýlan yanaklarýnýzý, dudaklarýnýzý… Sonuna kadar dayandým çünkü bu sonun benim için bir kurtuluþ olacaðýný biliyordum. Ýçimdeki bu insan denen þeyi öldürmenin bir yolu olduðunu biliyordum, sadece bekliyordum ve iþte sonunda bitti. Emeði geçen herkese teþekkürler…


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Fýrat Can Tokuri / , Türkiye
9 Ocak 2009
Teþekkür ederim Aliye Haným, Haykýrmayacaksam eðer kendime çektirdiðim onca acýnýn bir anlamý olmazdý sanýrým. Ancak kendi dilimde haykýrabiliyorum ve malesef ancak bu dili anlayabilenler kendine pay çýkarýyor sanýrým. Yine de hiç yoktan iyidir, bundan daha arsýz olamam çünkü...

:: ...
Gönderen: Aliye Baran / , Türkiye
9 Ocak 2009
Eðer insanlarýn iðrençliklerini bu denli cesurca haykýracaksa dünyaya iyi ki doðdu bu yaratýk...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanlarý Düþün

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Damda Bok Kürüyen Adam
Kana Batmýþ Aþkým Ilýk Þarabým
Býrak Beni, Ýçine Gireyim


Fýrat Can Tokuri kimdir?

Olanlarý görmeme engel koca bir deniz var göðüs kafesimde, tam orta yerde… Bütün bu pisliðe raðmen inadýna masmavi bir deniz… Nereye baksam masmavi bir deniz var gözlerimde, ömür boyu kalkmayacak bir perde gibi yerleþip kalmýþ. Gerçekle aramda kocaman bir perde, bir gölge oyunu gibi yarý saydam hayatým, perdenin arkasýnda sýkýþmýþ kalmýþ. Beni alýp kurtaran masmavi denizim, kapana kýstýran bir yanýlsamaymýþ sadece. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fýrat Can Tokuri, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.