..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Sürrealizm > Tayyibe Atay




10 Ocak 2009
Kime Ne  
Tayyibe Atay

:AHFC:
sol mememi çýkartýp yerinden
dünyayý yerleþtiriyorum
tütmeye baþlýyor aþkevim
yanýyor kapý-baca-pencere...
kötü giden nenlere inat
israilli bir oðlan seviþiyor
filistinli kara gözlü kýz ile...

gönlüm böyle istiyorsa eðer
kime ne!..

mermeri mermi yapýp
sýkýyorum cellatlar üstüne
ipinden düþüyor ölü kuþlar
dirilip uçuyorlar bulutlarla birlikte
kanatlanýyor zaman
hýzý kesiliyor dünyanýn
ben sana bakýyorum öylece...

'hadi gel' diyorsam eðer
bir bildiðim var elbette
kime ne! ..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sevgi olmuþ
Gönderen: kadir acan / , Türkiye
19 Nisan 2009
sevgi olmuþ bu þiir. yani demek istediðim þair kendi dünyasýný yansýtmanýn yaný-sýra ,birazda kiþiliðini yansýtmýþ ,karekterini yansýtmýþ ... baþarýlar ''SEVGÝ'' haným. tabi bu tür yorumlar her þair ve þiir için yapýlýr ancak, bence perdenin kaldýrýlmasý önemli olan . Pek beceremem aslýnda açýklama yapmayý . bilmem anlata bildim mi?

:: toplum,þiir ve kime ne
Gönderen: asef þafak / , Türkiye
19 Ocak 2009
teþeküler þiir için sanýrým bizim bu katogori sevdasý hiç bitmeyecek. nedendir bilmiyorum türkiye'nn hep böyle düzenleme prensibe dökme meselesi sorunu var. her halde ondandýr toplumsal dönüþümleri saðlýyamýyoruz. neyse konumuz o deðil ''kime ne''... evet sayýn þair ben nedense hep böyle içten kadýnlarý sevmiþimdir ve hele bunlar þiir ya da yazýyorlarsa daha bir sevmiþimdir. özellikle ilk imgeniz ''sol mememi çýkartýp yerinden, dünyaya yerleþtiriyorum'' bu cümlelerden sonra yazmak gereksiz benim için...

:: kime ne süper
Gönderen: Kader Tunç / , Türkiye
16 Ocak 2009
sizi okumak çok büyük bir keyif benim için ...Ruþen Sel (okuma ihtimali olanlara demiþ cümlesinde )Tayyibe Hanýmýn takip eden bir çok okur var ve kalemi çok güçlü kime ne adlý yazýnýzý kutluyorum saygýlarýmla :::::::::: teþekkür ederim sevgili Kader Tunç...okurlarýn her türlü görüþüne açýktýr þiirlerim,önce bunu belirtmeliyim...sonra da sayýn Ruþen Sel'in "ihtimal" meselesi üzerine biraz bir þeyler söyleyeyim emi!.. þiirlerimin okur sayýlarýna baktýðýmda,binleri bulan rakamlar vardýr...benim için sevinç kaynaðýdýr bu rakamlar,herkesin bilmesini istiyorum..bu da gösteriyor ki,ziyaretçi sayým bir hayli fazla ve "ihtimal" sözcüðünü çürütüyor.bu aþamada beni okuyan tüm okurlara teþekkür ediyorum...hepsine sevgilerimi gönderiyorum buradan... sevgiyle,sevgili Kader Tunç...yeniden teþekkürler...

:: simetri
Gönderen: Ruþen Sel / , Türkiye
10 Ocak 2009
þiirinizin ilk mýsrasýndaki meme olayý beni asimetrik hayallere itti. Eðer bir dengeleme söz konusuysa bana bildirin de rahata ereyim. "Yerleþtirmeden" sonra gelen tütme yanma ise bu þiirin geri kalanýný okumaya derman býrakmayacak gülme krizlerine sokmuþtur beni. ne yapýyorsunuz, dalga mý geçiyorsunuz okuma ihtimali olanlarla, yoksa insanlara mesaj mý veriyorsunuz savaþma seviþ diye? nedir mesaj burada anlayamadým. Ýsrailli oðlaný da kara gözlü filistinli kýzla seviþtirmeniz, basit ve çok ucuz olmuþ. Vice-versa da öyle olurdu. Hayýr Sürrealizm deðil erotik bu þiirin kategorisi. ilgimi çekti çalýþmanýz, ama dediðiniz gibi belki de kime ne! :::::::::: siz de beni güldürdünüz,teþekkür ederim...:)) memenin ve dünyanýn geometrik yapýsýndan yola çýkarak,yer deðiþtirdim ikisini...bu,benim özgürlüðüm!..özellikle de sol mememin yerine koydum dünyayý ki,yüreðimin sesini duysun istedim çünkü...sanýrým anlaþýlýr bir takasýn ifadesi olmuþtur bu..sol yanýma yerleþtirdiðim evdünya, aþk ile tüttürmüþ bacasýný ki,geleceðe sahip olmanýn tek duygusudur aþk...birbirine düþman olan iki ulusun gençlerine kadar uzanmýþ iþte!..bana göre,onlarý savaþan deðil,evet sizin söylediðiniz gibi seviþen gençler olarak görmek istemem,barýþa olan özlemimin ve ölüme olan nefretimin göstergesidir,sayýn Sel.. þiiri yazan benim,sizse onu okuyup deðerlendiren...deðerlendirin ve gülün tabii!..gülünmeye de ihtiyacý vardýr þiirlerin! teþekkür ederim,saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sürrealizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nohut
Þirket
Kadraj
Dizgileme
Boþ Lakýrtý
Hüzün
Firari
Sayrý
Boþ Lakýrtý
Emlakçý Tayoþ

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Semazen
Damlacýklar 3
Çulluk
Kundak
Aylan’a
Damlacýklar 2
Damlacýklar 1 2 3 4 5
Yalana Bak Hele
Ýntihar
Damlacýk 11 - 12 - 13 - 14 - 15

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hortum [Öykü]
Kediler [Öykü]
Karanlýða Doðru [Öykü]
Saðdan Yürü (!) [Öykü]
Ýmam Olacaðým [Deneme]
Acý Tatlý [Deneme]
Havama Bak Hele [Deneme]
Maldivler [Deneme]
Türlü Yaptým Türlü [Deneme]
Emekli Meselesi [Deneme]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.