..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Sevgi ve Arkadaþlýk > Sami




11 Ocak 2009
Barýþýk Olmak…  
Sami

:BJJA:
Zamanýmýzýn büyük bir konusu aslýnda barýþýk olmak olabilmek deðil mi dostlarým.

Bakýnýz insanlar her gün tv ler de gazete lerde görüyor,okuyoruz kavgalar,kargaþalýklar bu güzelim ülkeme ne oluyor böyle biz koskoca Türkiye yiz tarih bizi hep anmýþ kaç ulusu içimizde taþýmýþýz din,ýrk ayýrt etmeksizin,þimdilerde ne oluyor ülkemde kürt,alevi,dinli,dinsiz nedir bunlar bu guruplarýn içerisinde olanlar insan deðiller mi? kim bunlar ben biliyorum sadece benim akrabalarýmda veya arkadaþlarýmda birbirine girmiþ bir sürü evlilikler var mutlular neden içlerine ayrýmcýlýðý sokuyorlar.

Bölünsek parçalansak mý daha güzel olacak kim ne kazanacak hani biz büyük bir geçmiþi olan imparatorduk,aslýnda hepimiz kenetlenmeliyiz pis emperyalizmin emellerini kýrmalýyýz bir bütün olunacaðý yerde bakýn þu halimize inanýn ki tv da gazete lerde haber okuyamaz dinleyemez olduk utanýyorum kendimden ulusumdan.

Ýnsanýz dedik baþtan ama insanca yaþýyamýyoruz bence,sevmesini bilmiyoruz,sevildiðimizi anlý yamýyoruz.Dýþarýya çýktýðýmda insanlarýn yüzlerine bakarým bugün ülkem insanýn morali nasýl diye asla gördüklerim beni þaþýrtýyor kimse hiç kimse gülmüyor,sýrýtmýyor bütün millet olarak neye üzülüyoruz nedir derdimiz veya nedir sorunumuz.

Hepten mi Sevgisiziz hiç mi evlerimizde mutlu anlarýmýz olmuyor o mutluluk neden sabaha dýþarýya yansýmaz aklým almýyor.Ne kadar sorunlar varsa dýþarýya çýktýðýmýzda hafif bir tebessüm bile insanlarý pozitif etkiler,görüyorum her bir insanlarýn suratlarý bin karýþ kararan bir ülke olduk coþku tükenmiþ.

Bakýnýz ben bile bugünlerde biraz aþktan dýþlandým çok ama çok sevdiðim her þeyimi sunduðum deliler kadar sevdiðim ile aramýzda sorun çýktý sohbet etmez olduk konuþamaz olduk,neydi sorun hiç bir þey asla fýndýk kabuðunu doldurmayacak sebep,kendimde yaþýyorum ben ama dýþarýya çýktýðýmda yinede gülerek insanlara bakýyorum.Biz aslýnda hak etmiyoruz diye düþünüyorum,ben sevgilimle aramdaki kýrgýnlýðý dýþarýya neden taþýyayým,sorun bizim ikimiz arasýnda,yani sevgili dostlarým bir þeyleri yanlýþ yapýyoruz sanýrým.

Sevgilim,aþkým,güzel kokum dediðim biricik sultanýmla aramýz tamamen koptu diyebilirim asla beni anlamadý beni dinlemedi benimle sýrdaþ olmadý hep kendi doðrularýna saplandý KORKUYORUM kelimesini bozuk plak gibi döndürdü insan biraz zaman vermeli hiç mi senin hayatýnda yanlýþlýklar olmadý hep mi doðrularla yaþadýn,ama dinleme zahmetinde bulunmadý bir býçak gibi hem de kör bir býçakla kesip attý güzelim iliþkimizi,sevgi,dostluk bu kadar basit bir þey mi hiç mi hakkým yoktu beraber olduðumuz zamanlar da hiç mi güzel anýlarýmýz olmadý yaþanmýþ dakikalar anýsýna neden hemen o güzellikler unutulup çöpe atýldý.

Hani caným derdin nerde o sevgi nerde güzel sýmsýcacýk sohbetler,birbirimize umutlar verdiðimiz zaman neden unutuldu,adýna þiirler,öyküler yazýldýðýnda kuþlarýn kanatlarýnda hani uçuyordun,hangi kuþ þimdi kanatlarýnda seni uçuruyor merak ediyorum.Sevgi dedik bumu dur bu kadar gelip geçen sevgi,zaman sonra size büyük bir tokat atarsa geriye dönebilecek misin,özürlerin o mutlu anýlarýmýzý geri getirebilecek mi sabretmeden zaman akýmýný kullanmadan tüm kalbimden sildim demek bu kadar kolaymýþ.Koskoca bir AFERÝM sana hepinize benim gibi olanlara bu durumu yaþatanlara koskoca AFERÝM alkýþlýyorum hepinizi.Kýrýlan kalbin tamiri bu kadar basit olmayabilir yarýn yüz yüze gelince sanmýyorum yüzünüz kýzarmayacak bukalemun gibi renk deðiþtireceksiniz,ne mi olacak iþte bu kýrýlan kalp yine serinliyecek acýma duygusuyla size üzülecek belki kendinde suçu bulacak,neden mi? sevgisinden büyük aþka olan saygýsýndan sanma ki sende mutlu olacaksýn yeni sevda bir gün bitecek sýkýlacak sýn belki bende ki sýcaklýðý onda bulamayacak sýn arayacaksýn hadi biraz daha dayanayým diyecek dayanamayacaksýn,ÝDA’nýn soðuk suyu ve sert rüzgarý na biz alýþmýþtýk bize o serin geliyordu coþku veriyordu.ÝDA bize þimdi neden küssün tarihi deðiþtirme gücünü kimden alýyorsun býrak suyu gittiði yere gitsin ‘’su yolunu elbet bir gün bulur’’düsturumuz deðimliydi,neden hemen unuttun,bizler savaþan milletiz atalarýmýz da ki o asil kan hala damarlarýmýzda deðimli sevgi bizim temel ananemiz,bizler misafirlerimize her zaman sevgiyle,dostluklarla karþýlamýþ aðýrlamýþýzdýr,nedir bu sevgisizliðimiz derdimiz ne sorunlarýmýzý neden konuþarak çözemiyoruz.Biz yarýnlarýmýzda nasýl mutlu olucaz ki çocuklarýmýza,torunlarýmýza ne miras býrakýcaz küslük,sevgisizlik,düþmanlýk,aldatmaca bunlarýmý onlara da yaþatýcaz.
Yapmayalým sevgili aþklarýmýz,sevdiklerimiz bu sevgi kolay dikilmedi sulamadýk mý çiçeðimizi,aðacýmýzý her gün sevgi suyunu vermedik mi beraber büyümedik mi tam meyve verecekken neden suyu kesip zehir döktük neden aðacýmýzý,çiçeðimizi kuruttuk ne hakkýmýz var,baksana tabiat bile hep ayný serinlikte mi,sýcaklýkta mý dört mevsimi bize yaþatýyor hep günler saatler aynýmý neden gece gündüz oluþuyor bizler neden anlaþamýyoruz sevgimizi büyütmüyor dallandýrmýyoruz meyveler neden vermeyelim bu meyveleri baþkalarý neden sevmesinler,kahroluyorum sadece kendim için demiyorum bizim toplumumuzun büyük bir yarasý diye düþünüyor yazýyorum.

Artýk kan kýran oluyoruz farkýnda deðiliz aslýnda,ne güzel seviþme,dostluk varken kin,nefret nerden peydahlandý bir türlü hafýzam almýyor doðrusu,anlayan söylesin,ben sevdiði mi kalbime kazýmýþ ona köþkler hazýrlamýþken büyük bir deprem oluyor sebep belli deðil hepsi darmadaðýn yýkýlýyor biz temeli çürük mü yaptýk çimentosu bayat mýydý anlamadým.Hala düþünüyorum da neydi bizi bizden ayýran bu kadar büyüten meseleler neydi,birde insanlar öldüklerinde arkalarýnda deniliyor ki kanserdi ondan öldü,sen öldürdün sen kanser yaptýn farkýnda mýsýn uyan uyan nazlý bebeðim uyan artýk bak millet uyandý sevgiler yumaklaþtý koskoca büyüdü sen hala bu neden bu niçinler desin sil at þu ‘’KORKUYORUMLARI’’ gün yaþama devri dürüst olma devri,aþklarýn sevgilerin yoðun olduðu devir,sal kendini sevenin koynuna,bak aþký gör sevgiye ballandýr geleceðini,gör zamanýnýn nasýl güzelliklerle geçtiðini,onu hayalini kur,diyorum da diyoruz da kim ne anlýyor demi dostlarým,konuþ saatlerce,yaz þiirler,besteler çýkar þarkýlar söyle duymuyor ki saðýrlaþmýþ,gözleri görmez olmuþ,kalbindeki sevgi seli kurumuþ dünya ya bir baþka bakýyor,nafile demi anlattýklarý boþuna demi yazdýklarým,þiirlerim hepsi hayal olmayacaklar deðil mi,dualarýmda bile getiremedim,sizler araya girseniz bile geleceði yok,belki diyeceksiniz salla gitsin,ama olmuyor be dostlarým öyle sevgim var ki anlatamam o bir baþka güzel kokuyordu,bir baþka gülüyordu,bir baþka tat vardý onda,sanki bir melek edasýndaydý,konuþmasý güzel hani derler ya Ýstanbul lehçesiyle aynen öyle konuþurdu,sohbetine doyum olmazdý,binlerce kilometreden sýcaklýðýný bilirdim,o bana bir baþka bakardý,kalbindeki o güzellikleri görebiliyordum,elleri ellerime bir baþka dokunurdu,inanýlmaz derecede sýcaklýðý vardý,ya sevgili dostlarým hepsi onda mevcuttu vardýlar çoðunluktaydý,nemi oldu uçtu gitti,kayboldu gören tanýyanlarda göremez oldular sanki buhar olup yok oldu hangi kuþun kanadýna nerelere gitti bilemiyorum kuþ onu kaldýrabilecek mi sanmýyorum o çünkü çok aðýr çok bambaþkaydý aslýnda çok hafifti ben onu taþýyordum,bakýn avuçlarýma her ikisi de açýk görüyor musunuz yok yok deðil mi bomboþ avuçlarým,diyeceksiniz kalbiniz demi evet her yerinde kalbimi bir virüs gibi kapladý ama çýkmýyor delireceðim göremiyorum,sevemiyorum okþayamýyorum nerde hani nerde sevgilim,nerdesin ulu çýnar kadar büyük aþkým sen sevgilim neredesin.

Saygýlarýmla..

Sami Arlan



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gözümün Bebeði….
Hani Ben Kelebeðindim...
Gör, Duy Artýk...
Aþk Bizi Nerelere Sürükledi...
Gece Yürüyüþü…
Aaaþþk
Çek Git Güzelim….
G Ý Z L Ý / A Þ K...
Teþekkür Etmek Zor Mu?..
Özlüyorum Seni.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Pembe'li Geçen Zamalarýmdan... [Öykü]


Sami kimdir?

Dost canlýsý,dürüstlük,seffaflýk,duygusallýk.

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar adý asla seçmem güzel olan herþeyi okurum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sami, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.