..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacý deðil miyiz!" -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aný > SELMA BÝRCAN




19 Ocak 2009
Ne Halin Varsa Gör  
GAZETEVAN KÖÞE YAZARI VE EDÝTÖRÜ

SELMA BÝRCAN



:AIJJ:
NE HALÝN VARSA GÖR

Bir sonbahar sabahýnda ýlýktý sesin içimi ýsýtan. Ben yaralý bir kuþtum, kanadýmý saran sendin. Bana yaþamayý sevdiren, beni ben olduðuma inandýran sendin. Ýçimin kanayan yarasý nerdesin. Ben senin sesinle hayat buldum. Seninle var oldum yeniden.

Sabah ezanlarýnda uyandým; güneþ doðdu üstüme, gözlerim kamaþtý; týpký SEN gibi... Sana baktýkça kýþ gecelerinde ýsýndým, yandým. Sonra yaktýn içimi. Ben seni incitmemek için seçerken kelimelerimi, sen býçak gibi kestin benim hayallerimi, ümitlerimi.
Sonra sordum: ne oldu bize? Bize ne oldu?

Þimdi kabuk tutan yaramý yeniden kanattýn. Kýrýlan kanadýmý tamamen kopardýn. NEFESÝNDÝM, CANINDIM, VAROLUÞ SEBEBÝNDÝM.

Nedenleri, niçinleri, keþkeleri sordum gecelerce gözyaþlarýmla beraber. Her akan damla senin sevgindi. Nefret edemedim senden. Kýzdým, küstüm, isyan ettim. Bir kere tutsaydým o ipek saçlarýný. Ve her telini dolasaydým parmaklarýma. Baksaydým bana hayat veren gözlerine. Ama olmadý.

Kaç gece seni içimden terk ettim. Her sabah sensizliðe uyanýrken boðazýmda kalan lokmaydýn. Sýrtýma vurdum geçmedin. Nefes alamadým.

Yoruldum, tükendim, bittim. Bir mesajýna, bir çaðrýna dünya dururdu. Ama aramadýn. Þimdi kafamda soru iþaretleriyle kendim cevap ararken kendimle; savaþtým, sana yenildim. Sana hasrettim, sana özlemdim.

Keþke dedim keþke geri dönsen bana. Tutsan ellerimi, sarsan yaralarýmý ama gelmedin. Bu kadar mýydý sevgin, aþkýn, hasretin. Umudumu, ümidimi, hayallerimi yýktýn. Sen sensizliði bilemedin. Çünkü sen hiç sensiz kalmamýþtýn ki. Hayatýmýn BAHAR'ýydýn ama bana kýþ yaþattýn. Sonbaharda buldum seni hüzün yapraklarýnýn arasýnda, Ýlkbaharda kaybettim seni kýr çiçeklerinin arkasýnda.

Þimdi meçhule giden bir yola düþtüm ve sana geliyorum.Seni bana getirecek,seni benden ayýracak bir yoldayým.Yüreðimde bin bir umutla belki olursa diye sana geliyorum.Kimsin,nesin bilmiyorum.Kim olduðumu bulmaya geliyorum,çünkü sende kayboldum ben.Umuduma,hayallerime geliyorum.Kafamdaki bin bir soru iþaretiyle cevaplarý bulmaya geliyorum.YA göremezsem,Ya olmazsa;Ya ya diye diye meçhule yolculuk......

Karanlýk bir tüneldeyim.Ucunda sen varsýn.Karanlýk mý vereceksin hayatýma ýþýk mý?Ama ne olur ýþýk ver.Çünkü buna çok ihtiyacým var.Kurtar beni keþkelerimden,niçinlerimden.Kurtar beni sana esir olmuþ KENDÝMDEN....Her þeyi göze alýp geliyorum sana.Arkamda beni seven,bana deðer veren insanlarýn gözyaþlarýný,dualarýný býrakarak geliyorum sana.Ne olur bana geri ver seni,bana beni geri ver demeye geliyorum.

Terk ettiðin günden beri zaman geçmedi, saatler geçmedi. Geceler sabah olmadý. Þimdi sana geldim. Bir kere gözlerinin içine bakmaya, seni bir daha býrakmamacasýna geldim. Gelmeseydim iflah olmazdým biliyorum. Ömrüm boyunca bu gel-gitlerle yaþayacaktým. Keþkeler kemirecekti beynimi. Ýçimde kendimle savaþtým, seninle savaþtým. Her þeyi göze alýp geldim sana.

Ama yoktun.Meðer SEN hiç olmamýþsýn.Meðer her nereye gittiysen benide yanýnda götürmüþsün.Meðer sen benim hiç olmamýþsýn.Cadde cadde ,sokak sokak seni aradým.ama yoktun.Nerdesin,kimsin,nesin .....

Bana hayat veren, yaramý saran, içimi ýsýtan sen KÝMDÝN? Þimdi hayallerimden siliyorum seni. Telefonumdan, kalbimden, aklýmdan siliyorum. Anýlarýný kaldýrýyorum ama ÝÇÝMDEN. Aslýnda elimde varmýyor seni terk etmeye, dilimde... Sanki seni hiç yaþamamýþ gibi yeni umutlara; geldiðim yola geri dönüyorum. Sana öfke, sana nefret, sana kin duyarak siliyorum hayatýmdan. Umutla baþladýðým yolculuðu bir avuç hüsranla bitiriyorum.

Bundan sonra bu hatayý yapmamak üzere avuçlarýmda sakladýðým hayallerimi kapýnýn önüne býrakarak, sana býrakarak dönüyorum. Belki senin kadar taþ kalpli olmasam da bu yaþananlarýn bana hayatta daha temkinli, daha duyarlý olunacaðýný anlayarak dönüyorum. Artýk sana MUTLU OL demiyorum. Çünkü bundan sonra benim HAKKIM. Ben o hakký senden alýyorum. Ýþte bitanem uðrunda öleceðin ben, senin CANIN yok artýk. Sana inat yaþamak için gidiyorum. Ve ben seni içimden terk ediyorum. Þimdi sana son sözüm:

NE HALÝN VARSA GÖRRRRRR



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýzsýz Adam

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yiyin Galiii!
Ne Ý - Çin
Vicdan Eksikliði
Yaz - Boz
Lütfen Baðýrmayýn!
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Kurmanci (Trt 6
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Keyfim Bugünlerde Ýzinli


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.