..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > seyfettin araç




21 Ocak 2009
Kimliksiz...  
seyfettin araç
Kimliði meçhul sesler ve girdaplar içinde biçare bir görüntü hissiyatý veren sahipsiz ve kimsesiz bir duruþun, ruhun içine hapsedilmiþ olan ben, susuyorum.


:BEHE:

Kimliksiz..
Kimliði meçhul sesler ve girdaplar içinde biçare bir görüntü hissiyatý veren sahipsiz ve kimsesiz bir duruþun, ruhun içine hapsedilmiþ olan ben, susuyorum. Susmalarýn altýnda yatan ve beni boðan tüm gerçekleri kabus gibi görerek ve izleyerek tükeniyorum. Hayat asla piþmanlýk yaþatmaz diye iç geçirirken geceler boyu piþmanlýklar ve aðlamalar eþliðinde anýlar ve hatýralar içinde boðulan bir ben. Günahlarýmýn altýnda ezilirken gidiþleriyle her sevdanýn, geliþiyle hayal ettiðim baharýn rengine aldanýrken, karanlýk bir ses esir alýrken sözlerimi ve dilimi baðlarken sebebini bilmediðim olaylar, geriye kalan sadece hasret ve acý haziran aylarýnýn yapraksýz zamanlarýnda. Çözülür veya çözülmez diye ayýrmadýðým bir hasret ve bekleyiþler sonucu aldanýþlar ve yenilgiler sonucu yanýlgýlar ki hepsi beraber hüsranýn ta kendisi iken rengini yasak þehirden alan bir sevdanýn parçalarý gibi ve bozulan ve asla onarýlamayacak çocukluk oyuncaklarým gibi sevdalar ve acýlar içinde yalnýzlýklar. Sahip olduðum ve olmasýný arzu etmediðim zehir zamanlar ve sesler içinde biçare zamanlar, kýyafetler içinde çýrýlçýplak yalvarýþlar ve beklentiler, aþk uðruna sersefil düþler ve kör sevdalarýn görünürde göz parlaklýðý gibi bir durum yalnýzlýðý ve hezeyanlar içinde aldanmýþlýklar ve farkýndalýklar, sever gibi sevemeyen aþýklar, yalancý dokunuþlar ve günahkar ruhlarýn esaretinde nefes alma çabalarý ki hepsi yalancý bahar havasýnda felaket zamanlarýn arta kalan acýsý. Duruþuna aldanýrken sevdanýn ve geri beklediðin tüm heyecanlarýn artýk olmamasý ve geri dönmeme olasýlýðý ve yalnýzlýk piç bir dokunuþ gibi saldýrýrken gölgedeki seviþmelere, hayret edilen durumlarýn yalancý sohbetlerin ve gülmeden güler gibi yapan sahtekar yüzlerin ardýndan gelen aþk gibi gerçek ama imitasyon hallerin hüsran ve gerçek dýþý varsayýmlarý ve berduþluk ve bekleme cesareti altýnda çaresiz aðlamalar.
Ne olduðu belirsiz bir nesne aslýnda elimizde, avucumuzda sakladýðýmýz ve asla görmediðimiz sevdalarýmýz. Kendi içinde var olan, görünmeyen birer iksir tadýnda ve kývamýnda birer acý -ki altýndan kalkmasý en umutsuz durumlarýn habercisi veya ta kendisi iken bilinen ve beklenilen sesin saðladýðý periþanlýktan çýkma halleri ve sevdaya koþarken býrakýlan ayak izleri. Aþk sadece sevilen kullara nasip edilen mutluluk tablosu içinde bir köþe iken cehennem azabý ve ateþi altýnda felaketlet içinde bir yenik ve acý durum tablosu haline dönüþen bir renk oluverdi sevda zamanlarýnýn arta kalan durumlarýnda. Pek bilinmeyen yüzlerin birden hafýzamýza ve kalbimize kazýnmasý ve yara izi gibi hiçbir vakit silinmemesi, sevdanýn bize bahþettiði bir mutluluk mu yoksa acýnýn yanýnda çekmemiz gereken ceza mý anlamýþlýk ve farkýna varmýþlýk meçhul bir durum, içinde bulunduðumuz bu kahpe ve sahte zaman arifesinde.
     Hakedenin deðil sadece yüz ve ten ve ruh ve karakter rengini deðiþtirenlerin daim mutlu olduðu bir zaman çocuklarýyýz aslýnda. Varlýðýmýz mutlu çocuklarýn varlýðýndan farklý olmasýnýn sebebi varlýðýmýzý mutluluk yalanýna kurban etmememiz ve satmamamýz hayallerimiz ve gerçeklerimizi. Dünya üzerinde aslolan ve bize dair sevdalarýn içinde kabuk baðlayan her ne varsa ya avucumuzda ya da yer altýndadýr diye yüzümüz ve gözümüz, baþýmýzý temiz taþýrken geleceðe doðru, anlamak uzun zaman almadý þerefsizliði yenilmeye ve kaybetmeye tercih edenlerin karaktersiz kanlarýnýn hala damarlarda aktýðýný. Ve aramýzda bazan yanýbaþýmýzda sevda sözleri sarfettiklerini farkedince akan suyun durmasý ve ütopik sevdalar uðruna bu tarz seslere tahammül etme mecburiyeti acý, en az yenilgi ve yanýlgý kadar zavallýlýk, hüzün dolduruken avucumuza bu tarz zamane insanlarý hüzün makamýnda birer ezgi olmak tuhaf ve sineye çekme durumu biçarelikten deðil sevdaya duyulan hasretin rengindendir..
saraç..
31/05/08 erbil..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: kutlama
Gönderen: LEYLA ELÝKÜÇÜK / , Türkiye
14 Mart 2010
Seyfo,yazýnýn tamamýný bile okumadan,koþulsuz çooooooooooook güzel olmuþ diyorum.okuma yazmayý öðrettiðim günler film þeridi gibi geçti önümden,mutluluðun resmi var yüz ifademden.baþarýlarýnýn devamýný diler,sevgiyle öperim oðlum.

:: Teþekkür...
Gönderen: ilknur DÝNÇEL / , Türkiye
11 Þubat 2009
Sevgili kalem arkadaþým; Emeðe saygý duymak, alkýþlamak yürek ister zamanýmýzda... Bu yürek de malesef hala "insan" sýfatýna yakýþanlarda kaldý... "YÜREÐÝNE, KALEMÝNE SAÐLIK" diyebilecek kadar samimi yüreðini ayakta alkýþlýyorum... Kalemin çok güçlü! Ezilerek deðil, gurur duyarak söylüyorum; þuan benim gitmekte olduðum yollardan döndüðünü görüyorum yazýlarýný okurken... Baþarýlarýnda devamlýlýk diliyorum...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vazgectim
Biliyorum Gideceksin...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cancaðýzým...
Cumartesi Bugun 2
Ýsmini Fýsýldadýlar Üç Kez...
Kar Yaðar Kentimin Üstüne ve Ben Seni Özlerim
Yalan ve Kadýn
Ardýna Kadar Açýk Kapý...
Sen...
Daha Dün Gibi
Cumartesi Bugün...
Geceleri Gözlerim Üþür...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevismek... [Þiir]
Seni Özledim... [Þiir]
Sanki [Þiir]
Mutsuzum... [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Hazan... [Þiir]
Ayaz... [Þiir]
Bu Sabah... [Þiir]
Öðledensonra [Þiir]
Hayat'ým... [Þiir]


seyfettin araç kimdir?

sadece deniyorum. . yazabiliyormuyum bilmiyorum, gerçekten sadece deniyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
orhan pamuk, yaþar kemal, nazým hikmet, mehmed uzun ve ahmed arif


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seyfettin araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.